Tradenomiliitto TRAL ry

Pohjois-Savon tradenomien keskipalkka 3150 euroa kuukaudessa

Jaa

Tradenomien positiivinen palkkakehitys jatkuu edelleen ja edellisvuoteen verrattuna keskipalkka nousi noin 3,3 prosenttia. Valtakunnallisesti tradenomien keskipalkka on 3780 euroa kuukaudessa. Pohjois-Savossa kaikkien tradenomien keskipalkka on 3150 euroa kuukaudessa.

Palkat nousivat pääasiallisesti yleiskorotusten ansiosta, henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvia palkankorotuksia sai ainoastaan noin 26 prosenttia koko tradenomikunnasta.

- Pohjois-Savon luvut tradenomien palkoista noudattelevat pääpiirteittäin valtakunnallisia trendejä, jossa yhä useampi tradenomi työskentelee asiantuntija- ja keskijohdon tehtävissä, sanoo puheenjohtaja Veli-Matti Peltola. – Asiantuntijatyötä tekevien tradenomien keskipalkka alueella on 3680 euroa kuukaudessa ja valtaosa heistä työskentelee taloushallinnon, myynnin, markkinoinnin sekä IT-järjestelmien parissa, Peltola kertoo.

Suurin osa tradenomeista työskentelee Uudellamaalla (48%) sekä kolmessa suurimmassa  kasvukeskuksessa. Pohjois-Savon alueelle tradenomikunnasta on sijoittunut noin 2,2 prosenttia.  Alueella eniten tradenomeja työllistävät toimialat ovat teknologiateollisuus, kaupan ala, finanssiala sekä julkinen sektori.

Tradenomiliitto TRALin jäsentutkimuksessa kartoitettiin myös osaamisen kehittämistä sekä hyvinvointia työelämässä. Kaikista tradenomeista ainoastaan 22 prosenttia katsoi työpaikkansa kehittävän suunnitelmallisesti ja riittävästi henkilöstönsä osaamista. Työstressin ja –uupumuksen oireita koettiin edellisvuotta enemmän: asteikolla 1-10 työuupumuksen arvioitiin olevan 5,1, kun aiempana vuonna sama luku oli 4,7. Keskeisenä ratkaisuna työhyvinvoinnin parantamiseen vastaajat näkivät osaamisen kehittämisen sekä organisaatioiden toiminnan tavoitteiden selkeyttämisen.

- Suunnitelmallisella osaamisen kehittämisellä parannetaan paitsi työhyvinvointia, luodaan myös yrityksille kilpailuetua, kun muutokseen on mahdollisuus valmistautua ennakolta reagoimisen sijaan, Peltola muistuttaa.  – Olemme aidosti huolissamme asiantuntijoiden jaksamisesta työelämässä, sillä kaikilla mittareilla henkisen hyvinvoinnin luvut ovat hälyttäviä. Jos asiaan ei viimeistään nyt tartuta tosissaan, maksamme yhteiskuntana siitä valtavan summan myöhemmin, summaa Peltola.

Tradenomiliitto TRAL on mukana Kuopiossa järjestettävillä AMK-päivillä 8.-9.5.2019. Tutkimustuloksiin voi tutustua tarkemmin liiton verkkosivuilla.


Lisätiedot:

Veli-Matti Peltola, puheenjohtaja
p. 040 842 5358

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tradenomiliitto TRAL ry
Tradenomiliitto TRAL ry
Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
00520 HELSINKI

020 155 8800 (vaihde)http://www.tral.fi

Tradenomiliitto TRAL on tradenomi- ja tradenomi (ylempi AMK)- tutkinnon suorittaneiden oma ammattijärjestö. Palvelemme ja edustamme tradenomeja työelämään ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. TRAL on lähes 33 000 jäsenellään Akavan viidenneksi suurin liitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tradenomiliitto TRAL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme