Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa tammikuussa 11 700 työtöntä työnhakijaa

Jaa
Työttömiä oli 99 vähemmän kuin vuosi sitten. Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli 1 489, mikä on lähes 18,5 % enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.

Työttömien määrä ilman lomautettuja oli tammikuun 2023 lopussa 10 226, eli 331 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli tammikuussa 10,4 %, mikä on 0,1 prosenttiyksikköä viime vuotta alhaisempi. Koko maan työttömien osuus työvoimasta oli tammikuussa 9,8 %.
Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli tammikuun lopussa 1 424, mikä on sama määrä kuin vuosi sitten (1 423).
Pitkäaikaistyöttömiä oli Pohjois-Savossa tammikuun lopussa 3 950 henkilöä, mikä on 16,7 % vuoden takaista vähemmän.
Seutukunnittain tarkasteltuna työttömien määrät kasvoivat tai pysyivät ennallaan Kuopiota ja Varkautta lukuun ottamatta kaikilla muilla Pohjois-Savon seuduilla. Eniten kasvua oli Sisä-Savon seudulla (+21 %) edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Varkaudessa työttömien määrät laskivat vuoden takaiseen eniten (-8 %).

Tammikuun 2023 työllisyyskatsaus (temtyollisyyskatsaus.fi)

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Työllisyyskatsaus Pohjois-Savo tammikuu 2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon elinkeino-­, liikenne­- ja ympäristökeskus:
tutkija Anu Antikainen, p. 0295 043 656, anu.antikainen@ely-keskus.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 30.3.202330.3.2023 13:48:39 EEST | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,05. Nyt taso on 14 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon ja vedenpinta on laskenut 3 cm maaliskuun aikana. Nyt pinnan taso on laskennallisesti 4 cm korkeampi verrattuna siihen tasoon, missä Kallaveden vedenpinta olisi säännöstelemättömässä luonnontilassa. Pohjois-Savon ELY-keskus aloittaa tänään lisäjuoksutuksen Naapuskosken säännöstelypadosta kevättulvan madaltamiseksi, koska Kallaveden säännöstelykäytännön perusideana on kaventaa tulvahuippujen ja alimpien vedenkorkeuksien välistä vaihtelua. Tämän hetken tulvaennuste pinnan nousulle on noin 60 cm. Iisalmen reitillä vesistöjen pinnat ovat säännöstelylupien mukaisissa kesäkorkeuksissa ja juoksutus on ollut viime viikkoina pientä. Yksittäiset lämpimät päivät eivät vielä ole näkyneet vesistöjen virtaamissa. Nyt maastoon kertynyt lumimäärä näyttää siltä, että Iisalmen reitin säännöstelyluvissa olevat harkinnanvaraiset kevät juoksutukset pintojen alentamiseksi ennen tulvien alkua

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme