Business Tampere

Pohjoismaiden suurin tekoälyn asiantuntijayritys Silo AI avaa toimipisteen Tampereelle

Jaa

Tekoälyn asiantuntijayritys Silo AI avaa toimipisteen Tampereelle. Sijoittumiseen vaikuttivat jo valmiiksi laaja asiakaskunta, keskeinen sijainti ja alueen monipuolinen osaaminen.

Kuva: Skyfox/Marko Kallio
Kuva: Skyfox/Marko Kallio

Silo AI:n missiona on auttaa yrityksiä kasvattamaan liiketoimintaansa tekoälyn tuomien mahdollisuuksien avulla. Yritys tuo kilpailuetua asiakkaidensa tuotekehitykseen ja nopeuttaa tekoälyn kehittämistä ja käyttöönottoa. Silo AI:n asiakkaisiin kuuluu useita isoja teollisuusalan pörssiyrityksiä. Tampereella asiakaskunta on laaja jo ennestään, mikä oli yksi monista syistä sijoittua Tampereelle. Myös asiakaspotentiaali on Tampereen alueella valtava, koska tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuuksia on monella toimialalla.

Tamperelaiset yritykset hyödyntävät jo tekoälyä laajasti liiketoiminnassaan esimerkiksi teollisuus-, terveys- ja ICT-aloilla ja seudulla on paljon alan osaamista. Alueella on jo ennestään laaja ja monipuolinen tekoälyä hyödyntävien yritysten Tampere.AI-ekosysteemi, joka saa Silo AI:sta aktiivisen toimijan. Silo AI on ollut mukana ekosysteemin kehityksessä jo silloin, kun toimipistettä ei vielä Tampereella ollut.

- Tampereen seutu on aktiivinen ja monipuolinen toimintaympäristö tekoälyn toimialalle. Tampereella on paljon eri kokoisia eri alojen toimijoita, jotka hyödyntävät tekoälyä ja kokeilevat ja toteuttavat erilaisia uusia ideoita käytännössä. Monipuolinen yhteistyö auttaa luomaan ratkaisuja laatikon ulkopuolelta ja verkostosta saadaan voimaa, kertoo Minna Kinnunen, AI ja analytiikka -ekosysteemin asiakkuusvastaava Business Tampereesta.

Silo AI:n Tampereen toimipiste sijaitsee Technopolis Asemakeskuksessa, joka on sijainniltaan todella keskeinen. Silo AI toimii seitsemässä toimipisteessä neljässä eri maassa: Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Lontoossa ja Palo Altossa. Silo AI:n uuteen Tampereen toimipisteeseen on rekrytoitu jo viisi asiantuntijaa ja tavoitteena on työllistää 10–15 henkilöä vuoden loppuun mennessä.

- On ollut ilo nähdä että Silo AI on vetovoimainen työnantaja Tampereella, kiinnostuneita on ollut paljon ja osaamisen taso on erinomainen. Meillä on myös selkeät suunnitelmat siihen, kuinka toimipistettä tullaan tulevaisuudessa laajentamaan, kertoo Peter Sarlin, Silo AI:n toimitusjohtaja.

Tekoälyllä on valtava merkitys tulevaisuudessa ja se tulee luomaan uusia kilpailun edellytyksiä kaikille toimialoille. Tekoäly vahvistaa tiedolla johtamista ja se voi toimia voimakkaasti päätöksenteon tukena. Myös Tampereen kaupunki on tehnyt monenlaisia tekoälykokeiluja. Tekoälyratkaisuilla tulee olemaan keskeinen rooli yritysten ja julkisen sektorin digitalisaatiossa ja informaation käytön tehostamisessa 2020-luvulla.

- Uudistuva kaupunki, teknologian kehitys, vetovoimainen yliopisto ja erityisesti vahva ja kehittyvä yritysekosysteemi takaavat sen, että tekoälyosaamista löytyy meiltä myös tulevaisuudessa. Olemme todella iloisia, mutta emme oikeastaan yllättyneitä siitä, että alan merkittävä toimija asettuu tänne, kertoo toimitusjohtaja Harri Airaksinen Business Tampereesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Alanen,
Comms & Marketing Lead, Silo AI
+358 50 462 2533
pauliina.alanen@silo.ai

Kuvat

Kuva: Skyfox/Marko Kallio
Kuva: Skyfox/Marko Kallio
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme