Kustannusosakeyhtiö Otava

Pohjoismaisen rikoskirjallisuuden supertähti Emelie Schepp Helsingin Kirjamessuille

Jaa

Emelie Schepp (s. 1979) on pohjoismaisen rikoskirjallisuuden supertähti, jonka kirjat rikkovat myyntiennätyksiä ympäri maailmaa. Salatun menneisyytensä kanssa kamppailevasta syyttäjästä Jana Berzeliuksesta kertovaa sarjaa on myyty yhteensä lähes kolme miljoonaa kappaletta 30 maassa, ja Schepp on voittanut kolmena peräkkäisenä vuonna Vuoden dekkarikirjailija -palkinnon. Nyt Schepp saadaan viimein Suomeen! Hän esiintyy Helsingin Kirjamessuilla sunnuntaina.

Ruotsalainen Emelie Schepp (s. 1979) työskenteli useita vuosia mainosalalla projektipäällikkönä, kunnes julkaisi esikoisromaaninsa Ikuisesti merkitty (2013, suom. 2017) – omakustanteena. Kirja myi huikaisevat 40 000 kappaletta ja nosti Scheppin Ruotsin suurimmaksi omakustannekirjailijaksi. Nyt kompleksisesta syyttäjästä Jana Berzeliuksesta kertovaa sarjaa on myyty maailmanlaajuisesti lähes 3 000 000 kappaletta 30 maassa.

Scheppin teosten päähenkilö Jana Berzelius on piinkova syyttäjä, jolla on salattu, väkivaltainen menneisyys. Päähenkilön luja usko lakeihin mutta toisaalta myös kylmä laskelmoivuus ja väkivaltaisuus ovat piirteitä, joita on totuttu näkemään miehisessä sankarimyytissä, mutta ei juuri naispäähenkilöissä. Tiivistahtisen juonenkuljetuksen rinnalla juuri tämä tekee Scheppin kirjoista niin suosittuja ja tuo myös raikkaan tuulahduksen dekkarikirjallisuuden kentälle.

Aloittaessaan ensimmäisen romaaninsa Schepp oli pienten lasten äiti, joka kirjoitti iltaisin ja öisin. Kun kustantamot eivät innostuneet hänen käsikirjoituksestaan, Schepp päätti ottaa ohjat käsiinsä ja perustaa oman kustantamon yhdessä miehensä kanssa. Puoli vuotta myöhemmin Ikuisesti merkitty oli myynyt Ruotsissa 40 000 kappaletta, ja kustantamotkin kiinnostuivat. Nyt Schepp kiertää miehensä kanssa ympäri maailmaa esiintymässä ja markkinoimassa kirjasarjaansa. Sarjan uusin, kesällä suomeksi ilmestynyt Karhu nukkuu on henkeäsalpaava kuvaus siitä, kuinka pitkälle ihminen voi mennä halussaan kostaa. Seitsemäs Jana Berzelius -romaani on jo ehtinyt kerännyt lukijoilta valtavasti kiitosta myös Suomessa.

Emelie Schepp esiintyy Helsingin Kirjamessuilla sunnuntaina 30.10.2022. Medialla on mahdollisuus haastatella kirjailijaa perjantaina 28.10. Helsingissä.

Haastattelut ja tiedustelut: jenni.heiti@otava.fi

Sähköiset ja fyysiset arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Talven neulekirjoissa palataan juurille: suomalaisvaikutteita, mystiikkaa ja puutarhainspiraatiota16.11.2022 11:12:31 EET | Tiedote

Onneksi on taas villapaitojen aika! Moreenin talven käsityökirjat ovat täsmälääke talven neulekuumeeseen: ne ovat täynnä mitä ihanimpia kaarrokeneuleita, sukkia ja asusteita, joiden värit ja kuviot tuovat iloa pitkäksi aikaa. Nyt inspiroidutaan kansallisperinteistä, magiasta ja luonnosta, jotka ovat saaneet suunnittelijoiden käsissä uuden, modernin ilmeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme