Messukeskus

Pop up -ravintola rakentuu opiskelijoiden voimin Viini & Ruoka -messuille

Jaa

Helsingin Messukeskuksessa 24.–27.10. järjestettävien Viini & Ruoka -messujen pop up -ravintolassa pääsee maistelemaan laadukkaista ja vaativista raaka-aineista valmistettuja herkkuja. Kekseliäiden annosten takana ovat restonomiopiskelijat Laurea-ammattikorkeakoulusta.

Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.
Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.

Suomen edustaja maailman suosituimpaan kokkikilpailuun Bocuse d’Oriin valitaan Viini & Ruoka -messuilla lauantaina 26.10. Muina messupäivinä to–pe 24.–25.10. ja sunnuntaina 27.10. karsintakilpailualueelle rakentuu Laurean restonomiopiskelijoiden ylläpitämä pop up -ravintola. Annosten suunnittelu ennakkoon sekä valmistaminen ja myyminen messuilla kuuluvat Laurean Ruoka- ja juomakulttuuri -opintojakson suoritukseen. Mukana on 45 opiskelijaa. 

– Opiskelijat ovat lähteneet suunnittelemaan pop up -ravintolan annoksia ja toteutusta todella innostuneina. Tällainen projekti, jossa opiskelijat saavat suunnitella ja toteuttaa itse kokonaisuuden messuille, on erinomainen näköalapaikka työmaailmaan ja ravintola-alalle, sanoo opintojaksosta vastaava lehtori Henry Lybäck Laureasta.    

Opiskelijat valmistavat ja myyvät pop up -ravintolassa maisteluannoksia, jotka on valmistettu samoista raaka-aineista, joita hyödynnetään myös Bocuse d’Orin karsinnassa lauantaina 26.10. Ravintolaan tulee kolme ruokapistettä, joissa tarjoillaan muun muassa possunkylkeä, merirapua ja siikaa. Annokset on suunniteltu sopimaan tapahtumassa oleviin viineihin, minkä lisäksi opiskelijat suunnittelevat annoksiin sopivan alkoholittoman juoman.

– Annokset on sovitettu Laurealle tärkeisiin arvoihin, joita ovat muun muassa luomu, lähiruoka ja aidot raaka-aineet. Vaativista raaka-aineksista toteutetuissa annoksissa näkyy ranskalaisia ja suomalaisia vaikutteita, Lybäck kuvailee. 

BarLaurean pop up -ravintola on avoinna Viini & Ruoka -messuilla torstaina 24.10. klo 12–19, perjantaina 25.10. klo 11–18 ja sunnuntaina 27.10. klo 11–17.

Viini & Ruoka on Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma. Tapahtuman järjestävät Viinilehti Oy ja Messukeskus. Viini & Ruoka -messujen kanssa samaan aikaan 24.–27.10.2019 Messukeskuksessa järjestetään myös Helsingin Kirjamessut, joiden teemana on tänä vuonna Ranska ja ranskankielinen maailma. 

Pop up -ravintolan ja kutsuvierasalueen toteutus on osa Laurean AMK:n restonomiopiskelijoiden Ruoka- ja juomakulttuuri -opintojaksoa yhteistyössä Elo-säätiön, Bocuse d’Or Academy Finlandin, Viinilehden sekä Viini & Ruoka -messujen kanssa. Mukana toteutuksessa on Laurean oppimisympäristö BarLaurea.

Lisätietoja:

Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com  

www.viiniruoka.fi | #viinijaruoka

Kuvia aiemmista tapahtumista toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankissa http://mediabank.messukeskus.com.

Avainsanat

Kuvat

Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.
Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Suomen merkittävin kirjallisuustapahtuma on nyt vahvasti valtakunnallinen23.9.2020 00:01:00 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa 22. - 25.10.2020 pääsee seuraamaan upeita kirjallisuuskeskusteluja ja -haastatteluja. Verkkotapahtuma tekee kirjamessuista entistä valtakunnallisemman, sillä tapahtumaa pääsee seuraamaan suoraan omalta tai ystävän kotisohvalta. Ohjelmasta nousevat tänä vuonna entistä vahvemmin kansainväliset tähdet ja monipuolisesti suomalaiset kirjailijat uutuusteoksineen, yhteiskunnalliset keskustelut sekä tapahtuman teema tulevaisuus.

Kirjamessut vie kirjallisuuskeskustelut oppilaitoksiin16.9.2020 02:01:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3000 luokalle kirjallisuusohjelmaa messujen aikana 22. – 25.10.2020 ja kaksi viikkoa niiden jälkeen. Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto tekevät yhteistyössä erilaisia vinkkilistoja ohjelmasta oppilaitoksille ja mahdollistavat oppilaitosten osallistumisen veloituksetta. Poikkeuksellinen vuosi ja uusi toimintatapa tekevät tapahtumasta entistä valtakunnallisemman oppilaitostenkin näkökulmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme