Messukeskus

Pop up -ravintola rakentuu opiskelijoiden voimin Viini & Ruoka -messuille

Jaa

Helsingin Messukeskuksessa 24.–27.10. järjestettävien Viini & Ruoka -messujen pop up -ravintolassa pääsee maistelemaan laadukkaista ja vaativista raaka-aineista valmistettuja herkkuja. Kekseliäiden annosten takana ovat restonomiopiskelijat Laurea-ammattikorkeakoulusta.

Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.
Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.

Suomen edustaja maailman suosituimpaan kokkikilpailuun Bocuse d’Oriin valitaan Viini & Ruoka -messuilla lauantaina 26.10. Muina messupäivinä to–pe 24.–25.10. ja sunnuntaina 27.10. karsintakilpailualueelle rakentuu Laurean restonomiopiskelijoiden ylläpitämä pop up -ravintola. Annosten suunnittelu ennakkoon sekä valmistaminen ja myyminen messuilla kuuluvat Laurean Ruoka- ja juomakulttuuri -opintojakson suoritukseen. Mukana on 45 opiskelijaa. 

– Opiskelijat ovat lähteneet suunnittelemaan pop up -ravintolan annoksia ja toteutusta todella innostuneina. Tällainen projekti, jossa opiskelijat saavat suunnitella ja toteuttaa itse kokonaisuuden messuille, on erinomainen näköalapaikka työmaailmaan ja ravintola-alalle, sanoo opintojaksosta vastaava lehtori Henry Lybäck Laureasta.    

Opiskelijat valmistavat ja myyvät pop up -ravintolassa maisteluannoksia, jotka on valmistettu samoista raaka-aineista, joita hyödynnetään myös Bocuse d’Orin karsinnassa lauantaina 26.10. Ravintolaan tulee kolme ruokapistettä, joissa tarjoillaan muun muassa possunkylkeä, merirapua ja siikaa. Annokset on suunniteltu sopimaan tapahtumassa oleviin viineihin, minkä lisäksi opiskelijat suunnittelevat annoksiin sopivan alkoholittoman juoman.

– Annokset on sovitettu Laurealle tärkeisiin arvoihin, joita ovat muun muassa luomu, lähiruoka ja aidot raaka-aineet. Vaativista raaka-aineksista toteutetuissa annoksissa näkyy ranskalaisia ja suomalaisia vaikutteita, Lybäck kuvailee. 

BarLaurean pop up -ravintola on avoinna Viini & Ruoka -messuilla torstaina 24.10. klo 12–19, perjantaina 25.10. klo 11–18 ja sunnuntaina 27.10. klo 11–17.

Viini & Ruoka on Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma. Tapahtuman järjestävät Viinilehti Oy ja Messukeskus. Viini & Ruoka -messujen kanssa samaan aikaan 24.–27.10.2019 Messukeskuksessa järjestetään myös Helsingin Kirjamessut, joiden teemana on tänä vuonna Ranska ja ranskankielinen maailma. 

Pop up -ravintolan ja kutsuvierasalueen toteutus on osa Laurean AMK:n restonomiopiskelijoiden Ruoka- ja juomakulttuuri -opintojaksoa yhteistyössä Elo-säätiön, Bocuse d’Or Academy Finlandin, Viinilehden sekä Viini & Ruoka -messujen kanssa. Mukana toteutuksessa on Laurean oppimisympäristö BarLaurea.

Lisätietoja:

Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com  

www.viiniruoka.fi | #viinijaruoka

Kuvia aiemmista tapahtumista toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankissa http://mediabank.messukeskus.com.

Avainsanat

Kuvat

Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.
Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelialan koulutus esillä GameXpossa13.11.2019 13:00:00 EETTiedote

Suomi on yksi maailman johtavia pelikehityksen maita, ja oppilaitokset tarjoavat myös alan koulutusta kattavasti ympäri maan. Pelialan koulutusta tarjoavat oppilaitokset ovat esillä GameXpossa Helsingissä Messukeskuksessa 15.-17.11.2019. Peliala työllistää Suomessa yli 3 000 ihmistä, ja työntekijöiden kokonaismäärä on kahdessa vuodessa kasvanut yli 16 prosenttia. Suomalainen peliteollisuus on ammattimaistunut entisestään ja vakiintunut runsaan kahden miljardin euron toimialaksi. Lisääntynyt alan työpaikkojen määrä ja alan taloudellinen merkitys osoittaa, että Suomi on maailmanlaajuisesti houkutteleva peliteollisuuden keskus, ja myös pelialaa on mahdollista opiskella yhä useammassa oppilaitoksessa. Suomen suurimmassa pelialan tapahtuma GameXpossa myös pelialan koulutusta tarjoavat oppilaitokset ympäri Suomen ovat mukana esittelemässä opintomahdollisuuksiaan potentiaalisille uusille opiskelijoille. GameXpossa mukana oleva Jyväskylän ammattikorkeakoulu kokoaa yhdessä peliosuuskunta Expan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme