Messukeskus

Pop up -ravintola rakentuu opiskelijoiden voimin Viini & Ruoka -messuille

Jaa

Helsingin Messukeskuksessa 24.–27.10. järjestettävien Viini & Ruoka -messujen pop up -ravintolassa pääsee maistelemaan laadukkaista ja vaativista raaka-aineista valmistettuja herkkuja. Kekseliäiden annosten takana ovat restonomiopiskelijat Laurea-ammattikorkeakoulusta.

Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.
Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.

Suomen edustaja maailman suosituimpaan kokkikilpailuun Bocuse d’Oriin valitaan Viini & Ruoka -messuilla lauantaina 26.10. Muina messupäivinä to–pe 24.–25.10. ja sunnuntaina 27.10. karsintakilpailualueelle rakentuu Laurean restonomiopiskelijoiden ylläpitämä pop up -ravintola. Annosten suunnittelu ennakkoon sekä valmistaminen ja myyminen messuilla kuuluvat Laurean Ruoka- ja juomakulttuuri -opintojakson suoritukseen. Mukana on 45 opiskelijaa. 

– Opiskelijat ovat lähteneet suunnittelemaan pop up -ravintolan annoksia ja toteutusta todella innostuneina. Tällainen projekti, jossa opiskelijat saavat suunnitella ja toteuttaa itse kokonaisuuden messuille, on erinomainen näköalapaikka työmaailmaan ja ravintola-alalle, sanoo opintojaksosta vastaava lehtori Henry Lybäck Laureasta.    

Opiskelijat valmistavat ja myyvät pop up -ravintolassa maisteluannoksia, jotka on valmistettu samoista raaka-aineista, joita hyödynnetään myös Bocuse d’Orin karsinnassa lauantaina 26.10. Ravintolaan tulee kolme ruokapistettä, joissa tarjoillaan muun muassa possunkylkeä, merirapua ja siikaa. Annokset on suunniteltu sopimaan tapahtumassa oleviin viineihin, minkä lisäksi opiskelijat suunnittelevat annoksiin sopivan alkoholittoman juoman.

– Annokset on sovitettu Laurealle tärkeisiin arvoihin, joita ovat muun muassa luomu, lähiruoka ja aidot raaka-aineet. Vaativista raaka-aineksista toteutetuissa annoksissa näkyy ranskalaisia ja suomalaisia vaikutteita, Lybäck kuvailee. 

BarLaurean pop up -ravintola on avoinna Viini & Ruoka -messuilla torstaina 24.10. klo 12–19, perjantaina 25.10. klo 11–18 ja sunnuntaina 27.10. klo 11–17.

Viini & Ruoka on Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma. Tapahtuman järjestävät Viinilehti Oy ja Messukeskus. Viini & Ruoka -messujen kanssa samaan aikaan 24.–27.10.2019 Messukeskuksessa järjestetään myös Helsingin Kirjamessut, joiden teemana on tänä vuonna Ranska ja ranskankielinen maailma. 

Pop up -ravintolan ja kutsuvierasalueen toteutus on osa Laurean AMK:n restonomiopiskelijoiden Ruoka- ja juomakulttuuri -opintojaksoa yhteistyössä Elo-säätiön, Bocuse d’Or Academy Finlandin, Viinilehden sekä Viini & Ruoka -messujen kanssa. Mukana toteutuksessa on Laurean oppimisympäristö BarLaurea.

Lisätietoja:

Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com  

www.viiniruoka.fi | #viinijaruoka

Kuvia aiemmista tapahtumista toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankissa http://mediabank.messukeskus.com.

Avainsanat

Kuvat

Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.
Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää tekemällä kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 65 exhibitions and 1,500 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Suomen Ratsastajainliitto viettää 100-vuotisjuhlia näyttävästi GoExpo Horse -messuilla28.1.2020 13:54:56 EETTiedote

Suomen Ratsastajainliitto, SRL, viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlia. Juhlavuoden yksi tapahtuma on GoExpo Horsessa, jossa ratsastuksen harrastajilla on mahdollisuus päästä mukaan juhlahumuun. Liitto jalkautuu messuilla harrastajien pariin tuottaen heille kiinnostavaa ohjelmaa seminaarissa, tietoiskuissa ja klinikalla. GoExpo Horse järjestetään 28.2.-1.3. Messukeskuksessa Helsingissä.

VENEMESSUT TUO KESÄN KYMMENEKSI PÄIVÄKSI MESSUKESKUKSEEN28.1.2020 12:43:52 EETTiedote

Vene 20 Båt -messut on Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma ja järjestetään 7. – 16.2. Messukeskuksessa Helsingissä. Venemessuilla komeilee 500 venettä ja tarjolla on monipuolisesti veneilytarvikkeita ja -varusteita sekä kalastukseen ja vesiharrasteisiin liittyviä tuotteita. Kiinnostava ohjelma vie maailman merille, opastaa veneen valinnassa ja kunnostamisessa, kertoo parhaat veneilykohteet ja kalastajien vinkit. Messuilla pääsee kokeilemaan suppausta, sukeltamista ja merenneitouintia. Tänä vuonna on vahvasti esillä ympäristöasiat ja tarjolla paljon tieto aloitteleville veneilijöille.

Kansainvälinen kokonaisuus ja laadukas sisältö houkuttelivat Educa-messuille jälleen ennätysmäärän kävijöitä25.1.2020 17:26:06 EETTiedote

Kasvatus- ja opetusalan ammattitapahtuma Educa päättyi tänään Messukeskuksessa. Tapahtuman uusi kansainvälinen kokonaisuus sekä ajankohtainen ja laadukas sisältö houkuttelivat paikalle alustavien tietojen mukaan ennätysyleisön, 19 300 alan ammattilaista. Educa-messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä seuraavan kerran 29.–30.1.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme