Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Porin teknisen toimialan työntekijät marssivat ulos maanantaina 18.11.2019

Jaa

Porin teknisen toimialan työntekijät marssivat ulos työpaikoiltaan maanantaina 18.11. klo 8.00–24.00. Ulosmarssilla vastustetaan kaupungin oman rakennustoiminnan alasajoa.

Ulosmarssiin osallistuvat teknisen toimialan työntekijät, yhteensä noin 300 henkilöä. Viranhaltijat, palkanlaskijat ja työllistetyt eivät ole mukana ulosmarssissa. Ulosmarssijat osoittavat mieltään Porin kaupungintalolla (Hallituskatu 12) klo 9.00 alkaen.

Tekniselle toimialalle tehdyssä auditointiraportissa esitetään kaupungin omasta rakentamistoiminnasta luopumista. Tämä tarkoittaisi, että kaupungin oma henkilöstö ei enää tee rakentamistöitä kaupungin investointikohteissa, joita ovat esimerkiksi kadut, viheralueet ja investointiluonteiset talonrakennustyöt. Kohteet toteutettaisiin jatkossa ulkopuolisilla yrityksillä. Oman rakentamisen lisäksi esitetään lakkautettavaksi myös taimitarhaa ja rautarakennetta.

Auditointiraportissa esitetään uuden organisaatiorakenteen luomista tekniselle toimialalle ja työntekijäryhmien siirtoa toimialoilta toisille. Siirtoesitykset koskevat Palveluliikelaitoksen kiinteistönhoitajia, sivistystoimialan kouluisäntiä, liikuntayksikön teknistä henkilökuntaa ja perusturvan kirvesmiehiä ja ammattimiehiä. Muutokset koskisivat yhteensä reilua 400 työntekijää ja sen lisäksi vähennystarpeeksi esitetään lähes 100 työntekijää.

Raportissa esitetään myös työehtosopimuksen vaihtamista Kunnallisesta tuntipalkkaisten työehtosopimus TTESsistä kuukausipalkkaisiksi Kunnalliseen Tekniseen Henkilöstön virka- ja työehtosopimukseen. Käytännössä tämä tarkoittaisi työehtojen heikennyksiä.

- Oman rakentamisen lopettaminen tuhoaa kustannustehokkaan ja joustavan oman työn. Vastuullisena päätöksentekijänä kaupungin tulee ottaa huolella selvää eri tahoihin kohdistuvista kerrannaisvaikutuksista rakentavassa yhteistyössä henkilöstön kanssa. Esitetyt kustannussäästöt perustuvat ainoastaan henkilöstön vähentämiseen eikä oman rakentamisen korvaavaa kustannusta ole selvitetty, JHL:n Porin yhteisjärjestön varapääluottamusmies Kimmo Hohkala ärähtää.

- Suunnitelmat ovat varsin lyhytnäköisiä. Ostopalveluiden hinnat voivat pompata pilviin pian sopimuksen tekemisen jälkeen. Monet kunnat ovat kokeneet tämän, kun ne ovat ulkoistaneet palveluitaan yrityksille. Yrityksiä kiinnostavat tilillä näkyvät eurot, eivät kuntalaisten saamat palvelut, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine muistuttaa.

Porin kaupunginhallitus käsittelee teknisten toimintojen auditoinnin jatkotoimenpiteitä kokouksessaan maanantaina 18.11.2019.

Lisätietoja:
- JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, p. 040 702 4772
- JHL Porin yhteisjärjestön varapääluottamusmies Kimmo Hohkala, p. 044 701 1910

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Åbo stad och Arkea bryr sig inte om anständiga anställningsvillkor, JHL inleder ny strejk26.11.2019 12:16:33 EETTiedote

Åbo stads koncernsektion vägrar diskutera Arkeas tvist om anställningsvillkor. Enligt sektionen finns ingen anledning att förhandla. JHL tvingas för andra gången ta strid för sina medlemmars anställningsvillkor vid Arkea med en strejk. JHL inleder en tredagarsstrejk onsdagen den 27 november. Utöver arbetstagarna vid Arkea strejkar JHL-medlemmar som arbetar vid Åbo stad och stadens bolag.

Turun kaupunki ja Arkea pyllistävät säädyllisille työehdoille, JHL:n on pakko ryhtyä uuteen lakkoon26.11.2019 12:16:00 EETTiedote

Turun kaupungin konsernijaosto on kieltäytynyt keskustelemasta Arkean työehtokiistasta. Jaoston mielestä neuvotteluperusteita ei ole. JHL on pakotettu toistamiseen lakkoon taistelemaan arkealaisten työehtojen puolesta. Kolmepäiväinen lakko alkaa keskiviikkona 27.11. Arkealaisten lisäksi lakkoon osallistuvat JHL:n jäsenet, jotka ovat töissä Turun kaupungilla ja kaupungin yhtiöissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme