Tampereen ammattikorkeakoulu

Porissa alkaa röntgenhoitajakoulutus tammikuussa 2023

Jaa

Porissa alkaa tammikuussa 2023 röntgenhoitajan AMK-tutkintoon johtava koulutus. Koulutuksella vastataan erityisesti alueelliseen työvoimatarpeeseen. Tutkinto-ohjelma toteutetaan yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK), Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) ja SataDiagin kanssa.

Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Porissa järjestetään nyt ensimmäistä kertaa TAMKin opetussuunnitelman mukainen röntgenhoitajakoulutus.

–Tarvitsemme lisää uusia alan osaajia Satakuntaan. Koulutuksen aikana TAMK, SAMK ja SataDiag tekevät tiivistä yhteistyötä sekä teoriaopintojen että käytännön harjoittelun osalta, lehtori Heli Mäkelä Satakunnan ammattikorkeakoulusta kertoo. SAMK on aikaisemmin kouluttanut bioanalyytikoita ja kätilöitä yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

Röntgenhoitajista on pulaa sekä Satakunnan alueella että valtakunnallisesti. Teknologinen ja lääketieteellinen kehitys luo jatkuvasti uusia mahdollisuuksia hyödyntää röntgenhoitajan ammattitaitoa, mikä lisää ammattiryhmän tarvetta.

–SataDiagissa haluamme omalta osaltamme ratkaista osaajapulaa tekemällä yhteistyötä koulutusorganisaatioiden kanssa. Meillä on pitkät perinteet yhteistyöstä ammattikorkeakoulujen kanssa, ja tartumme vallitsevaan osaajapulaan ripeästi ja ratkaisukeskeisesti, SataDiag kuvantamisen ylihoitaja Karoliina Lohikoski kertoo.

– Kouluttamisesta on hyviä kokemuksia varsinkin viime vuosilta, joina olemme kouluttaneet yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa röntgen- ja laboratoriohoitajia sekä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa bioanalyytikoita, Lohikoski jatkaa.

Röntgenhoitaja on säteilyn lääketieteellisen käytön asiantuntija. Työssä yhdistyvät hoitotyö ja tekniikka. Röntgenhoitaja vastaa lähetteen mukaisista kuvantamistutkimuksista, niihin liittyvistä toimenpiteistä sekä sädehoidosta. Röntgenhoitajan koulutus ja ammatti sopii henkilöille, jotka työskentelevät mielellään ihmisten parissa, haluavat monipuolisen ja erilaisia vaihtoehtoja tarjoavan työn sekä kokevat erilaisten laitteiden ja ohjelmistojen käytön omakseen.

– TAMKilla on kokemusta eri ammattikorkeakoulujen kanssa yhteistyössä toteutettavista koulutuksista. Röntgenhoitajia on valmistunut Lahdessa, Seinäjoella ja Jyväskylässä toteutetuista yhteistyökoulutuksista, kertoo tutkintovastaava Tiina Säilä.

Harjoittelupaikkoja SataDiagissa, opetus Porissa ja Tampereella

Tutkintoon kuuluvat ammattitaitoa edistävät harjoittelut järjestetään pääsääntöisesti Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella.

– SataDiag tarjoaa hyviä harjoittelupaikkoja, ja saamme näin henkilöstöömme uusia huippuammattilaisia. Opiskelijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä SataDiagissa suoritettuihin harjoitteluihin, palaute harjoittelujaksoista on Suomen parhaimmistoa. Harjoitteluja suoritetaan osittain myös muissa sairaanhoitopiireissä, Lohikoski kertoo.

Röntgenhoitajan opinnot kestävät 3,5 vuotta. Koulutus toteutetaan päiväopintoina TAMKin opetussuunnitelman mukaan: verkko-opintoina, lähiopetuksena Porissa SAMKin tiloissa ja Tampereella TAMKissa, jossa järjestetään kuvantamisosaamiseen liittyvät orientoivat harjoitustunnit.

Infotilaisuus: Koulutuksen infotilaisuus pidetään 30.8.2022 klo 16.30–17.30 SAMKin tiloissa. Infotilaisuuteen voi osallistua myös verkkoyhteyden välityksellä. Tarkemmat tiedot tilaisuudesta päivitetään koulutuksen verkkosivuille.

Opiskelupaikkaa röntgenhoitajakoulutukseen voi hakea ammattikorkeakoulujen syksyn yhteishaussa 31.8.−14.9.2022 klo 15 saakka. Hakukohde löytyy TAMKin tarjonnasta.

 

Lisätietoja:

Tutkintovastaava Tiina Säilä, Tampereen ammattikorkeakoulu, tiina.saila@tuni.fi, p.050 441 3253

Lehtori Heli Mäkelä, Satakunnan ammattikorkeakoulu, heli.makela@samk.fi, p. 044 710 3295

Ylihoitaja Karoliina Lohikoski, SataDiag kuvantaminen, karoliina.lohikoski@satadiag.fi, p. 050 349 5991

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme