Enervent Zehnder Oy

Porvoolainen Enervent Zehnder sai kansainvälisen sertifioinnin asuinrakennusten ilmanvaihtokoneilleen

Jaa
Ilmanvaihtolaitteita Pohjois-Euroopan ilmastoon valmistava Enervent Zehnder on saanut puolueettoman kolmannen osapuolen sertifioinnin kaikille asuntojen ilmanvaihtoa varten kehittämilleen pienkoneille. Eurovent Certified Performance -merkki kertoo, että yhtiön laitteiden sertifiointi on kansainvälisesti tunnustettu ja hyväksytty.
Eurovent Certified Performance -merkki kertoo, että sertifiointi on kansainvälisesti tunnustettu
Eurovent Certified Performance -merkki kertoo, että sertifiointi on kansainvälisesti tunnustettu

Asuntojen ilmanvaihtoratkaisuihin erikoistunut Enervent Zehnder Oy on valmistanut Ilmanvaihtolaitteita Porvoossa yli 30 vuoden ajan. Monet tuntevat yhtiön nimellä Enervent. Sveitsiläinen Zehnder-konserni tuli sen omistajaksi vuonna 2018.

Puolueettoman Eurovent Certita Certificationin -sertifointielimen (ECC) myöntämä tunnustus helpottaa ilmanvaihtolaitteiden vertailtavuutta ja luokittelua kansainvälisillä markkinoilla. ECC:n testeillä tutkitaan sekä sertifioitavien laitteiden energiatehokkuutta ja -kulutusta että lämmön talteenottoa.

- EU:n ekosuunnitteludirektiivi ja energiamerkintäasetus koskevat tuotteiden energiatehokkuutta ja samalla ne määrittävät, mitkä ovat niin sanottuja residential-koneita eli asuntokäyttöön kehitettyjä. Asuinrakennuksiin soveltuvalla laitteella tarkoitetaan konetta, jonka maksimi-ilmavirta ei ylitä arvoa 250 kuutiota tunnissa tai maksimi-ilmavirta on 250–1000 kuutiota tunnissa – ja valmistaja on ilmoittanut, että se on yksinomaan tarkoitettu asuinkiinteistöihin, kertoo Enervent Zehnderin teknologiapäällikkö Tom Palmgren.

Enervent Zehnder myy ilmanvaihtolaitteitaan Suomen lisäksi muihin Pohjoismaihin ja pohjoiseen Keski-Eurooppaan. Eurovent-sertifiointi vahvistaa yhtiön vientikauppaa.

- Saimme sertifioinnin kaikille lämmönsiirrin- ja lämpöpumpputeknologiaa hyödyntäville pienkoneillemme, jotka on tarkoitettu asuinrakennusten ilmanvaihtoon. Tarkemmin sanottuna tämä tarkoittaa malleja Pinion, Salla, Svea, Pingvin XL, Pandion, Pelican, Alta, LTR-3 sekä LTR-5.

- Meidän roolimme Zehnder-konsernissa on olla pohjoisen ilmanalan osaaja kansainvälisillä markkinoilla. Puolueettoman tahon myöntämä sertifiointi on meille vientiyrityksenä tärkeä laadun tae ympäri maailmaa. Kuten monille muillekin tuotteille, on ilmanvaihtolaitteille saatavissa kansallisia sertifiointeja. Niiden merkitys on kuitenkin vähäinen lähdettäessä kotimaan rajojen ulkopuolelle, Palmgren muistuttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tom Palmgren, teknologiapäällikkö, Enervent Zehnder Oy, 0400 500 599, tom.palmgren@enervent.com

Kuvat

Eurovent Certified Performance -merkki kertoo, että sertifiointi on kansainvälisesti tunnustettu
Eurovent Certified Performance -merkki kertoo, että sertifiointi on kansainvälisesti tunnustettu
Lataa
Enervent Zehnder Oy Robin Starck
Enervent Zehnder Oy Robin Starck
Lataa
Enervent Zehnder Oy
Enervent Zehnder Oy
Lataa
Enervent Zehnder Oy
Enervent Zehnder Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Enervent Zehnder Oy
Enervent Zehnder Oy
Kipinätie 1
06150 Porvoo

+358 207 528 800https://www.enervent.fi/

Enervent Zehnder lyhyesti

Enervent Zehnder Oy on valmistanut korkealaatuisia ilmanvaihtolaitteita Suomessa yli 30 vuoden ajan. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 noin 9 miljoonaa euroa ja sen päämarkkinoihin kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja ja pohjoinen Keski-Eurooppa. Enervent Zehnder Oy työllistää noin 50 henkilöä Porvoon tehtaallaan sekä myyntiorganisaatiossaan päämarkkinoilla. Vuodesta 2018 lähtien yhtiö on kuulunut sveitsiläiseen Zehnder Group -konserniin, joka on Euroopan johtavia ilmanvaihtotekniikan yrityksiä. www.enervent.com

Zehnder Group 

Maailmanlaajuisesti toimiva Zehnder Group parantaa elämänlaatua tarjoamalla erinomaisia sisäilmaratkaisuja. Se kehittää ja valmistaa tuotteitaan 16 omassa tehtaassaan. Zehnder Groupin myyntitoiminta yli 70 maassa tapahtuu paikallisten myyntiyhtiöiden ja edustustojen kautta. 

Zehnder valmistaa energiatehokkaita ja tyylikkäästi muotoiltuja tuotteita ja järjestelmiä lämmitykseen ja jäähdytykseen, sisätilojen ilmanvaihtoon ja sisäilman puhdistukseen. Konserni on tuotemerkeillään Zehnder, Runtal, Acova, Bisque, Greenwood, Paul, Enervent, Exvent ja Core markkina- ja teknologiajohtaja omilla liiketoiminta-alueillaan. 

Zehnder Groupin pääkonttori on ollut Sveitsin Gränichenissa vuodesta 1895 lähtien. Konserni työllistää yli 3300 henkilöä maailmanlaajuisesti ja sen liikevaihto oli 618 miljoonaa euroa vuonna 2020. Se on listattu SIX Swiss Exchange -pörssissä. Noteeraamattomat B-osakkeet ovat Zehnderin perheen ja sen lähipiirin hallussa. www.zehndergroup.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Enervent Zehnder Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme