HUS

Porvoon sairaalan toimintaa supistetaan 21.6.-22.8.2021

Jaa

Hoitohenkilökunnan sijaisten saatavuus on heikentynyt koko HUS-alueella. Lisäksi koronavirusepidemia on vaikuttanut terveydenhuollon toimintaan. Edellä mainittujen syiden vuoksi Porvoon sairaalan toimintoja on jouduttu supistamaan. Kiireellistä hoitoa tarvitsevien palvelut asetetaan etusijalle.

Vähemmän kiireellisten potilaiden odotusajat sairaalan päivystyksessä saattavat olla merkittävästi pidempiä. Tämän vuoksi on hyvin tärkeää, että päivystykseen ohjautuu vain päivystyksellistä arviota vaativia potilaita 21.6.-22.8.2021.

Ennen hakeutumista Porvoon sairaalan päivystykseen, tulee soittaa Päivystysavun numeroon 116 117 lukuun ottamatta selkeitä hätätilanteita. Hätätilanteita ovat esimerkiksi tajuttomuus, kouristelu, akuutit halvausoireet, voimakas rintakipu ja akuutti hengenahdistus. Tällöin tulee soittaa 112.

Porvoon sairaalan päivystyksessä hoidetaan ainoastaan välitöntä hoitoa vaativia sairauksia. Tarkempi hoidon tarpeen arvio tehdään päivystykseen saapuessa ja on mahdollista, että tässä vaiheessa hoito ohjataan omalle terveysasemalle.

Apua hoidon kiireellisyyden arviointiin saa Päivystysavun numerosta 116 117.

Kiireellistä hoitoa annetaan terveyskeskusten kiirevastaanotoilla niiden aukioloaikoina. Porvoon sairaalan päivystys vastaa ensisijaisesti niiden potilaiden hoidosta, joiden vaiva ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Kiireellisen hoidon pisteet Itä-Uudenmaan kuntien alueella löytyvät seuraavista linkeistä:

Porvoo

Sipoo

Loviisa

Askola

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme