Academic Work

Pöyry siirtää taloushallinnon palvelukeskuksensa takaisin Suomeen - yhtiö rekrytoi yli 30 asiantuntijaa

Jaa

Suurin suomalaisessa omistuksessa oleva suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Pöyry siirtää taloushallinnon palvelukeskuksensa Puolasta takaisin Suomeen. Yli 30 asiantuntijan rekrytointi alkaa välittömästi yhteistyössä Academic Workin kanssa.

Pöyryn taloushallinnon palvelukeskus siirretään takaisin Suomeen. Jotkut asiat on hyvä pitää lähellä.
Pöyryn taloushallinnon palvelukeskus siirretään takaisin Suomeen. Jotkut asiat on hyvä pitää lähellä.

Suomi 100 -juhlavuoden hengessä Pöyry on päättänyt siirtää taloushallinnon palvelukeskuksensa Puolasta Suomeen. Yhtiössä koetaan, että maahamme on järkevää, houkuttelevaa ja kannattavaa sijoittaa. Konsernin talousjohtaja Juuso Pajusen mukaan paras tapa juhlia Suomen merkkivuotta on tuoda Suomeen lisää työpaikkoja.

Hyvä ajankohta keskittämiselle

- Lähes 60 toimintavuotemme aikana olemme nähneet Suomen yli pyyhkäisseen rakennemuutoksen ja sen vaikutukset. Pyrimme nyt osaltamme tuomaan esiin suomalaisen toimivan yhteiskunnan ja oikeudenmukaisen sosiaalisen järjestelmän etuja. Haluamme erityisesti näyttää, että Suomi on hyvä maa elää ja yrittää, Pajunen kommentoi.

Päätös taloushallinnon palvelukeskuksen siirtämisestä Puolaan tehtiin vuosien 2011 ja 2012 aikana tilanteessa, jossa hajautetun organisaation ja moninaisten tietojärjestelmien hallinta ja johtaminen oli haastavaa. Toimintoja haluttiin keskittää ulkoiselle kumppanille, koska yhtiössä uskottiin ulkoistamisen luovan edellytykset toimintatapojen yhtenäistämiselle ja joustavalle kasvulle.

- Ulkoistaminen ja keskittäminen ovat toimivia keinoja harmonisoida toimintamalleja. Julkaisimme vuonna 2012 myös vision ja voimakkaaseen kasvuun tähtäävän strategian. Harmonisointi ja prosessien kehittäminen onnistui loistavasti, mikä mahdollisti uuden tietojärjestelmän käyttöönoton. Nyt on tullut aika keskittyä tuottamaan taloushallinnon palveluita itse, Pajunen linjaa.

Suomella on monipuolisia vahvuuksia

Pöyry valitsi taloushallinnon palvelukeskuksen sijoituspaikaksi Suomen useastakin eri syystä. Palvelun ulkoistusta ei haluttu enää jatkaa, koska palveluiden tuottaminen itse lisää tarvittavaa joustavuutta. Lisäksi olemassa olevat rakenteet, tunnettuus Suomessa ja tuttu toimintaympäristö katsottiin isoiksi vahvuuksiksi päätöstä tehtäessä. Talousjohtaja Pajusen mukaan Suomi on myös kohtuullisen hintainen.

- Sijoitus Suomeen on kannattava millä mittarilla tahansa. Kun tarkastellaan suomalaisen asiantuntijaosaamisen hintatasoa, se saattaa vaikuttaa näennäisesti korkealta, vaikka todellisuudessa se ei sitä olisikaan. Lisäksi on hyvä muistaa saman katon alla työskentelyn edut ja sen tuoma tehokkuus. Työ on joustavampaa, Suomessa on valmiiksi hyvät yhtiön rakenteet ja mikä tärkeintä, erittäin osaavaa työvoimaa tarpeisiimme, Pajunen kiteyttää.

Rekrytointi vaiheittain

Rekrytointi tapahtuu kahdessa vaiheessa, jossa ensin rekrytoidaan tiimien esimiehet ja sen jälkeen tiimin muu henkilöstö. Tavoitteena on ottaa kaikki taloushallinnon toiminnot talon sisälle viimeistään joulukuussa. Pöyryllä uskotaan, että Academic Workin tuella ja panoksella onnistutaan löytämään sopivia osaajia vastuullisiin tehtäviin.

- Meillä on pitkä yhteinen historia ja erittäin hyvät kokemukset yhteistyöstä Academic Workin kanssa. Uuden palvelukeskuksen rakentaminen ja henkilöstön palkkaaminen ei ole Pöyryn jokapäiväistä bisnestä. Academic Work tarjosi meille arvostamaamme proaktiivista näkemystä siihen, miten prosessia kannattaa lähteä viemään eteenpäin, Pajunen kertoo rekrytointiprosessista.

Pöyry on ollut pitkään mukana suomalaisen osaamisen ja yhteiskunnan rakentamisessa. Seuraavan sadan vuoden suunnitelma on selkeä: Pöyry haluaa olla edelleen mukana tukemassa innovaatioita, koulutusta ja kehitystä.

- Haluamme jatkossakin huolehtia suomalaisen osaamisen kehittymisestä. Seuraavan sadan vuoden aikana täytyy pitää huoli siitä, mitä olemme hienon historiamme aikana onnistuneet tänne luomaan, Pajunen päättää. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juuso Pajunen
Talousjohtaja, Pöyry Oyj
juuso.pajunen@poyry.com
+358 40 584 9722

Kuvat

Pöyryn taloushallinnon palvelukeskus siirretään takaisin Suomeen. Jotkut asiat on hyvä pitää lähellä.
Pöyryn taloushallinnon palvelukeskus siirretään takaisin Suomeen. Jotkut asiat on hyvä pitää lähellä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Academic Work
Academic Work
Ruoholahdenkatu 23
00180 Helsinki

https://www.academicwork.fi/

Tiesitkö? Pöyryllä on Suomessa 1 500 työntekijää 19 toimipisteessä. Tarjoamme syvää globaalia osaamista paikallisesti, lähellä asiakasta. http://www.poyry.fi/tietoa-meista/poyry-suomessa

Tietoja Pöyrystä

Pöyry on kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö. Tarjoamme järkevimmät ratkaisut energiantuotantoon, sähkön siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, kemianteollisuuteen ja biojalostukseen, kaivos- ja metalliteollisuuteen, väyläinfraan sekä vesihuoltoon. Pöyryn liikevaihto vuonna 2016 oli 530 miljoonaa euroa, ja yhtiön osakkeet on listattu Nasdaq Helsingin pörssissä (POY1V). Noin 5 500 asiantuntijaa. 40 maata. 130 toimistoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Academic Work

Tuore tutkimus paljastaa: Tässä työelämän ominaisuudessa Suomessa hävitään räikeästi muille Pohjoismaille7.2.2018 10:38:46 EETTutkimus

Academic Workin julkaisema Young Professional Attraction Index (YPAI) -tutkimus paljastaa eroja pohjoismaisten nuorten, korkeakoulutettujen ammattilaisten toiveissa heidän työnantajiaan ja työpaikkojaan kohtaan. Tutkimukseen vastasi kaiken kaikkiaan 14 445 henkilöä, joista lähes tuhat oli suomalaisia. Vastaajat olivat kaikki uransa alkuvaiheessa olevia korkeakoulutettuja ammattilaisia. Esimerkiksi tanskalaisista vastaajista 74% on valmiita pysymään saman työnantajan palveluksessa yli viisi vuotta, siinä missä vain kolmasosa suomalaisista vastaajista olisi valmis samaan.

Tulevaisuuden koulu Academyn vahva alku vakuutti – Suomessa koulutettavien konsulttien määrä yli viisinkertaistetaan ensi vuonna30.10.2017 14:00:00 EETTiedote

Digiosaajille on Suomessa huutava tarve ja sitä korostaa myös työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämä Reboot Finland -ilmiö. Suomessa keväällä lanseerattu tulevaisuuden koulu, Academy, vastaa osaltaan osaajien kysyntään ja on nyt kovassa nosteessa. Academy on kiihdytetyn oppimisen menetelmää käyttävä koulutus, josta valmistuu IT-konsultiksi vain kolmessa kuukaudessa. Jatkossa konsepti laajenee myös muille toimialoille. Jo 80 % tällä hetkellä koulutuksessa olevista konsulteista on kiinnitetty tulevaan työpaikkaansa asiakasyrityksille ennen ohjelman puoliväliä. Vaikuttavien tulosten ansiosta Academystä tulee ensi vuonna itsenäinen organisaatio. Uusissa tiloissaan Academy aikoo viisinkertaistaa koulutettavien konsulttien määrän nostamalla luvun sataan. Vuonna 2020 Academy aikoo kouluttaa 400 uutta konsulttia. Rekrytointi Suomen toiseen Java-ohjelmaan on parhaillaan auki ja jatkuu joulukuuhun.

IT-alan kasvavaan osaajapulaan keksitty ratkaisu Ruotsissa: Tulevaisuuden koulu, Academy, lanseerataan myös Suomeen20.4.2017 14:00:00 EESTTiedote

Academic Work tuo Suomeen kiihdytetyn oppimisen (Accelerated Learning) menetelmään pohjautuvan Academy-koulutusohjelman. Ruotsissa vuonna 2015 konseptoitu ja yli 300 konsulttia kouluttanut Academy laajenee Suomeen ensimmäisenä kaikista konsernin maista. Haku koulutusohjelmaan aukeaa välittömästi. Syksyllä alkava ohjelma kouluttaa mukaan valituista henkilöistä IT-konsultteja vain 12 viikossa, minkä aikana osallistujat tulevat tekemään käytännön koodausta 500 tuntia - yhtä paljon kuin Ruotsissa viisi vuotta kestävän IT-alan yliopistokoulutuksen aikana. Koulutuksen läpäisseille taataan vakituinen työpaikka IT-konsulttina - taustasta riippumatta.

Tampereella järjestetään talven suurin opiskelijatapahtuma - 52. kerta on suurempi kuin koskaan9.2.2017 10:23:36 EETTiedote

Ympäri Suomen saapuvat tuhannet opiskelijat valtaavat Tampereen Teknillisen Yliopiston (TTY) kampusalueen, kun perinteiset Akateemisen kyykän MM-kilpailut järjestetään Tampereella lauantaina 11. helmikuuta. Tänä vuonna kilpailussa on mukana ennätysmäärä erilaisia sarjoja ja kilpailutasoja. Valtava osallistujamäärä on saanut yritykset kiinnostumaan tapahtumasta, jonka pääyhteistyökumppani Academic Work osallistuu tapahtumaan vieläpä omalla joukkueellaan.

Työkompensaatiokyselyn tulokset julki - opiskelijat polvillaan työmarkkinoiden edessä1.2.2017 07:30:00 EETTiedote

Suomen työmarkkinoiden joustamattomuus on iso riesa ja ongelma korkeakouluopiskelijoille, selviää Academic Workin ja Aalto-yliopiston maisteriopiskelijoiden tuottamassa Työkompensaatiokyselyssä. Kyselyyn vastasi 709 korkeakouluopiskelijaa. Palkatonta asiantuntijatyötä* käsittelevä kysely paljasti opiskelijoiden turhautumisen. Opiskelijat kokevat olevansa umpikujassa palkattoman työharjoittelun yleistyessä ja vain 6 % vastanneista suhtautui palkattomaan asiantuntijatyöhön positiivisena uraväylänä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme