Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

PPSHP:n talousennuste 45 miljoonaa euroa alijäämäinen

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) hallitus merkitsi tiedoksi kuluvan vuoden talousennusteen, joka on koronaepidemian myötä tällä hetkellä noin 45 miljoonaa euroa alijäämäinen. Puheenjohtaja Antti Huttu-Hiltunen jätti eronpyyntönsä hallitukselle. Uusi puheenjohtaja valitaan kahden viikon kuluttua järjestettävässä sairaanhoitopiirin valtuuston kokouksessa.

Koronaepidemian vaikutus ei näy vielä PPSHP:n alkuvuoden luvuissa, sillä tammi-huhtikuun osavuosikatsaus osoittaa 10,8 milj. euron ylijäämää.

Koronakriisin vaikutukset sairaalan toimintaan ja talouteen ovat kuitenkin olleet merkittävät mm. mittavien suojatarvikehankintojen vuoksi. Henkilöstön lisäkouluttaminen ja rekrytointi koronapotilaiden hoitoon on vaatinut kiireettömän toiminnan supistamista, kun hoitoja ja tutkimuksia sekä erilaisia toimenpiteitä on siirretty.

Yhteenlasketut koronaepidemian vaikutukset tekevätkin kuluvan vuoden talousennusteesta synkän, sillä tällä hetkellä tuloksen odotetaan olevan n. 45 milj. euroa alijäämäinen.

Hallitukselle uusi puheenjohtaja

Hallituksen puheenjohtaja Antti Huttu-Hiltunen jätti eronpyyntönsä PPSHP:n hallitukselle 25.5.2020 pidetyssä kokouksessa. Huttu-Hiltunen pyysi eroa yhtymähallituksen puheenjohtajan tehtävästä ja siihen liittyvistä muista tehtävistä luottamuksen palauttamiseksi sekä toimintakyvyn ja työrauhan varmistamiseksi.

Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajan nimittää PPSHP:n valtuusto. Uusi puheenjohtaja nimitetään jo seuraavassa kokouksessa 9.6.2020. Antti Huttu-Hiltusen ilmoitti pidättäytyvänsä hallituksen puheenjohtajan tehtävästä ja muista siihen liittyvistä luottamustehtävistä siihen saakka, kunnes uudet jäsenet on valittu eri toimielimiin.

Oulun tuotantokeittiössä omistusjärjestelyjä

Tällä hetkellä Oulun Tuotantokeittö Oy:n omistavat PPSHP (30%) ja Oulun kaupunki (70%). Oulun kaupunki keskittää oman ruoanvalmistuksensa yhä suuremmassa määrin Oulun tuotantokeittiöön, minkä myötä yhtitön omistusosuudet tarkastellaan uudelleen.

Uudessa omistusjärjestelyssä Oulun kaupunki ostaa PPSHP:ltä yhteensä100 kpl osakkeita 200.000 euron kauppasummalla. Tämän osakekaupan ja yhtiön kaupungille suuntaaman osakeannin jälkeen PPSHP:n omistusosuus Oulun tuotantokeittiöstä on 15% ja Oulun kaupungin 85%.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilkka Luoma, johtaja, PPSHP. Puh. 040 767 1609, ilkka.luoma@ppshp.fi
Jarkko Raatikainen, talousjohtaja, PPSHP. Puh. 0400-154 743, jarkko.raatikainen@ppshp.fi
Tanja Tiainen, hallituksen varapuheenjohtaja, PPSHP. p.050 543 2176, tanja.tiainen@ouka.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme