Premico Group Oy

Premico ja Mangrove ovat sopineet kahden asuinkerrostalon rakentamisesta Turun Harppuunakortteliin

Jaa
Premicon kolmas asuntorahasto ja Mangrove ovat allekirjoittaneet KVR-sopimuksen Turun Aurajokirannan Harppuunakortteliin rakennettavista kahdesta asuinkerrostalosta. Kohteen tonttikaupat tehtiin vuoden 2022 puolella ja rakennuslupa on nyt lainvoimainen. Kohteen rakentaminen on käynnistynyt ja sen on määrä valmistua elokuussa 2024. EU-taksonomiakriteeristön täyttävä A-energialuokan kohde toteutetaan BREEAM-ympäristösertifikaatin mukaisesti.
Havainnekuva hankkeesta. Kuva: Mangrove Oy
Havainnekuva hankkeesta. Kuva: Mangrove Oy

Turun Harppuunankortteli on Turun linnan ja Aurajoen läheisyyteen noussut uusi, kahdentoista asuinkerrostalon kortteli. Asunto Oy Turun Harppuunan Kipparin kaksi asuinkerrostaloa rakentuvat alueen eteläpäätyyn. Kuusikerroksisiin kiinteistöihin rakentuu yhteensä 95 vuokra-asuntoa ja yksi liiketila. Asuntojen koot vaihtelevat 27,5 neliön yksiöistä suurempiin, 78 neliön perheasuntoihin. Kohteessa tullaan hyödyntämään maalämmön lisäksi aurinkoenergiaa. Asuntojen vuokraus aloitetaan muutama kuukausi ennen kohteen valmistumista.


Premicon kolmannen asuntorahaston, Premico Residential Fund III:n tavoitteena on rakentaa vuoteen 2025 mennessä noin 1 700 uutta vuokra-asuntoa. Rahasto on sitoutunut asuinkiinteistöjensä hiilineutraaliuteen käytönaikaisen energian käytön osalta ja hiilijalanjäljen pienentämiseen myös kohteiden rakentamisvaiheen aikana. Kaikilla rahaston kohteilla tulee olemaan energiatehokkuusluokka A, BREEAM- tai LEED-sertifikaatti ja ne tulevat olemaan EU:n taksonomian uudisrakentamisen kriteerien mukaisia. Premicon rakennuttajaorganisaatio toimii kaikkien kohteiden rakennuttajakonsulttina.


Mangrove on vastuullisena rakentajana sitoutunut Hiilineutraali Suomi 2035-tavotteisiin. Lisäksi Mangrovelle on kertynyt kokemusta useista rakennushankkeista, joissa tavoitteena on ollut korkea energiatehokkuus, hiilijalanjäljen vähentäminen ja hiilikädenjälkien lisääminen. Näin ollen Mangrove on Premicolle luonteva kumppani hankkeeseen.

- Mangroven ketteryys ja kyky huomioida ympäristövastuullisen rakentamisen tarpeet sopivat Premicon strategiaan ja on siksi luontainen kumppani meille, toteaa Premicon investointijohtaja Samuel Tuomola.

- Premicoa ja Mangrovea yhdistävät kestävän kehityksen arvot ja olemme erittäin iloisia tästä yhteistyöstä. Kippari-hanke on meille ensimmäinen BREEAM-ympäristösertifikaatin mukainen hanke ja odotamme yhteistyön Premicon kanssa kirittävän myös Mangrovea entistä vastuullisemmaksi rakentajaksi, sanoo Mangroven toimitusjohtaja Jouni Hämäläinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Samuel Tuomola
Investointijohtaja, Premico
050 566 6111
samuel.tuomola@premico.fi


Jouni Hämäläinen
Toimitusjohtaja, Mangrove Oy
040 072 7721
jouni.hamalainen@mangrove.fi

Kuvat

Havainnekuva hankkeesta. Kuva: Mangrove Oy
Havainnekuva hankkeesta. Kuva: Mangrove Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Premico Group Oy
Premico Group Oy
Aleksanterinkatu 11
00100 Helsinki

+358 29 007 5050https://premico.fi

Premico

Premico on vuokra-asuntoihin erikoistunut kiinteistösijoitus-, kehitys- ja hallinnointiyhtiö, jonka strategian keskiössä ovat asumisen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen sekä kohtuuhintaisen vuokra-asumisen mahdollistaminen kaikille. Premicolla on kolme liiketoiminta-aluetta; kiinteistösijoittaminen, rakennuttaminen ja vuokra-asumisen palvelut.

Premico Residential Fund III on Premicon kolmas vuokra-asumiseen erikoistunut asuntorahasto. Rahaston tavoitteena on rakentaa vuoteen 2025 mennessä noin 1 700 uutta vuokra-asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulle. Rahasto on sitoutunut asuinkiinteistöjensä hiilineutraaliuteen käytönaikaisen energian käytön osalta ja hiilijalanjäljen pienentämiseen myös kohteiden rakentamisvaiheen aikana. Kaikilla rahaston kohteilla tulee olemaan energiatehokkuusluokka A, BREEAM- tai LEED-sertifikaatti ja ne tulevat olemaan EU:n taksonomian uudisrakentamisen kriteerien mukaisia. www.premico.fi

Mangrove

Mangrove Oy on vuonna 1994 perustettu kotimainen asuntorakentamiseen erikoistunut perheyritys, joka on keskittynyt ympäristön hyvinvointia ja kestävää kehitystä tukevien kohtuuhintaisten asuntojen rakentamiseen. Mangrove toimii KVR-rakennuttaja- ja hankeyhteistyökumppanina kiinteistöjen omistajille ja sijoittajille, ja parhaillaan rakenteilla noin 820 asuntoa Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Uudellamaalla. Mangrove Oy kuuluu Mangrove Yhtiöt konserniin. www.mangrove.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Premico Group Oy

Premico on ilmoittanut kolmannen asuntorahastonsa ensimmäisestä sulkemisesta ja allekirjoittanut rahaston ensimmäisen hankkeen kauppasopimuksen14.10.2022 08:26:31 EEST | Tiedote

Kiinteistöpääomarahasto- ja palveluyhtiö Premico ilmoitti uusimman asuntorahastonsa, Premico Residential Fund III:n, ensimmäisestä sulkemisesta syyskuun lopussa 45 miljoonan euron pääomasitoumuksilla. Rahasto on edelleen avoinna uusille sijoittajille ja sen tavoitteena on kerätä yhteensä 250 miljoonaa euroa pääomaa. Ensimmäisen sulkemisen yhteydessä rahasto on allekirjoittanut ensimmäisen hankkeen kauppasopimuksen ja se tavoittelee useita lisähankintoja vielä vuoden 2022 aikana.

Premico’s third residential fund held its first closing and signed the first acquisition14.10.2022 08:26:30 EEST | Press release

Real estate fund management and services company Premico has announced the first closing of its newest residential fund, Premico Residential Fund III, at the end of September with equity commitments of 45 MEUR. The fund is open for new investors and targets to raise 250 MEUR of equity in total. In connection with the first closing, the Fund has signed its first acquisition and aims for several further acquisitions yet during the fall of 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme