Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Pressinbjudan: Sveriges och Finlands civila krisberedskapsexperter samlas på Hanaholmen

Dela

Torsdagen den 7 oktober 2021 avslutas den första gemensamma finsk-svenska civila krisberedskapskursen Hanaholmen-initiativet på Hanaholmen i Esbo utanför Helsingfors.

Foto: Försvarshögskolan, Sverige
Foto: Försvarshögskolan, Sverige

Krisberedskapskursen involverar några av de främsta experterna inom civil krisberedskap i Sverige och Finland. Det unika med utbildningen är att kursdeltagarna representerar alla samhällssektorer, något som inte varit fallet i tidigare samarbetsprogram. 

”Det känns bra att kunna ordna den andra delen av kursen med fysisk närvaro på Hanaholmen. Första delen i september sköttes utmärkt väl som en digital utbildning styrd från Försvarshögskolan i Stockholm, men det finns alltid en klar fördel med att kunna träffas på riktigt”, konstaterar Hanaholmens VD Gunvor Kronman.

Media är välkommen till Hanaholmen den 7 oktober för att möta och intervjua utbildare och en del av kursdeltagarna.

Tid: torsdagen den 7 oktober 2021, kl. 12-12.30 finsk tid

Plats: Hanaholmens samarbets- och kulturcentrum, Hanaholmsstranden 5, 02100 Esbo 

Bland de närvarande utbildarna och kursdeltagarna märks från Försvarshögskolan i Stockholm:

  • Fredrik Bynander, chef, Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet (CTSS)
  • Jan Eldeblad, chef, enheten för uppdragsutbildning, Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet
  • Sofie Lindberg, Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet, Analys

Från Säkerhetskommittén i Finland:

  • Allmän sekreterare Christian Perheentupa  

Av kursdeltagarna står följande personer till förfogande:

  • Anna Nyman, Stabschef, avdelningen för krisberedskap och civilt försvar vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, Sverige.  
  • Ari Korhonen, sakkunnig, beredskap och säkerhet, Enheten för samhälle och miljö vid kommunförbundet i Finland

Anmäl ditt intresse till Hanaholmens kommunikationsdirektör Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tel. +358 40 767 7373

Om Hanaholmen-initiativet

Det nya bilaterala krisberedskapsprogrammet Hanaholmen-initiativet offentliggjordes i januari 2021. Programmet har initierats av Hanaholmen, samarbets- och kulturcentrum för Sverige och Finland och genomförs i samarbete med Försvarshögskolan i Sverige och Säkerhetskommittén i Finland med stöd av Kulturfonden för Sverige och Finland och ländernas regeringar.

Målet med Hanaholmen-initiativet är att stärka samarbetet mellan Finland och Sverige inför och under civila kriser. Det kan handla om allt från klimatrelaterade kriser som bränder och översvämningar till cyberhot och globala pandemier.

Hanaholmen-initiativet består av två grundpelare, dels en årligen återkommande krisberedskapskurs, dels ett årligen återkommande högnivåforum. Målet är att högnivåforumet skall ta upp observationer och rekommendationer som uppstått under genomförandet av utbildningsprogrammet.

Läs mera om krisberedskapsprogrammet här: www.hanaholmen.fi/sv/kulturcentrum/hanaholmen-initiativet/

www.hanaholmen.fi 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Försvarshögskolan, Sverige
Foto: Försvarshögskolan, Sverige
Ladda ned bild

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum