Presto Paloturvallisuus Oy

Presto laajenee itään - Lappeenrannan Sammutinhuolto osaksi Presto-konsernia

Jaa
Presto Paloturvallisuus on ostanut Lappeenrannan Sammutinhuollon ja laajentanut toimialuettaan idän suuntaan. Kauppaa edelsi pidempiaikainen yhteistyö ja siitä muodostunut luottamuksellinen asiakassuhde.
Presto Paloturvallisuuden ja Lappeenrannan Sammutinhuollon välinen yrityskauppa sinetöitiin 3.4.23 Lappeenrannassa.
Presto Paloturvallisuuden ja Lappeenrannan Sammutinhuollon välinen yrityskauppa sinetöitiin 3.4.23 Lappeenrannassa.

Preston vuosi 2023 on alkanut vahvalla kasvulla. Tammikuun alussa julkistettiin yrityskauppa länsirannikolla ja nyt on vuorossa itäinen Suomi. Huhtikuun kolmas päivä tehdyllä kaupalla Lappeenrannan Sammutinhuolto tuli osaksi Prestoa.

Lappeenrannan Sammutinhuolto on yli 30-vuotias paloturvallisuusalan erikoisliike Lappeenrannan Myllymäessä. Yrityksen yhteistyö Preston kanssa on jatkunut jo pidemmän aikaa. Viime vuonna Preston valikoimasta tilattiin erityisesti väestönsuojan tarvikkeita.

– Presto toimi erinomaisena yhteistyökumppanina. Asiat hoituivat ja toiminta oli ammattimaista, mutta silti ihmisläheistä, Lappeenrannan Sammutinhuollon toimitusjohtaja Mika Ukkonen taustoittaa yrityksensä myyntiä.

Vahvassa kasvussa

Kaakkois-Suomen alueella toimivan Lappeenrannan Sammutinhuollon palveluksessa on neljä työntekijää. Tulevaisuudessa tarve on ainakin yhdelle uudelle työntekijälle. Pääasiallinen tehtäväkenttä on sammuttimien tarkastus ja huolto, pikapalopostien tarkastukset sekä väestönsuojien tiiveyskokeet ja tarkastukset.

– Yhtiömme taloudellinen tilanne on erittäin hyvä. Teimme viime vuonna 78 prosentin kasvun. Suurimmalta osalta kasvu johtui väestönsuojien suurista tarkastusmääristä, mutta nostimme myyntiä myös kaikilla muilla osa-alueella, Mika Ukkonen kertoo.

Turvallisuustoimialan näkymät ovat aika tasaiset. Monien asiantuntijoiden mielestä tulevaisuudessa suurimmat toimijat tulevat olemaan vahvoilla, koska yhä enemmän tehdään esimerkiksi maanlaajuisia sopimuksia.

– Uskon, että meillä on edelleen hyviä kasvumahdollisuuksia, sillä turvallisuusala laajenee ja sen tärkeys korostuu entisestään, Ukkonen arvioi.

Katse idässä

Preston lähtökohtana uusimmalle yrityskaupalle oli tarve löytää hyvä yhtiö itäisestä Suomesta. Haussa oli maantieteellinen asema toimialueelta, jossa Presto ei ollut vielä läsnä omalla toimipisteellä.

– Lappeenrannan Sammutinhuolto on hyvä lisä Preston verkostoon. Toiminta-alue on meille uusi ja siellä on kasvupotentiaalia, Suomen yrityskaupoista vastaava johtaja Jari Kortelainen kertoo.

– Tavoitteemme on laajentaa toimintaamme voimakkaasti koko Suomessa. Nyt pystymme tarjoamaan entistä laajempaa palvelutarjoomaa paikallisesti myös Lappeenrannan alueella, Jari Kortelainen sanoo.

Yritysostoja myös jatkossa

Presto toimii monin tavoin turvallisuuden puolesta. Paloturvallisuuspalvelut, turvallisuuskoulutus ja ensiapuvalmius työpaikoilla ovat tärkeimmät tuote- ja palvelualueet. Preston tulevaisuuden tavoitteena on kasvaa edelleen orgaanisesti, mutta erityisesti myös yritysostoilla.

– Olemassa olevan liiketoiminnan kehittäminen on nopeampaa kuin täysin uuden rakentaminen. Meillä on hyvät tuotteet ja palvelut sekä vahva kasvu. Haluamme olla asiakasta lähellä ja siksi laajenemme alueellisesti ympäri Suomea, sanoo Preston maajohtaja Tero Roivainen.

  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lappeenrannan Sammutinhuolto
*toimitusjohtaja Mika Ukkonen, 040 158 1838/mika@ukkonenpalvelut.fi


Presto Paloturvallisuus Oy
*maajohtaja Tero Roivainen, 040 748 947/tero.roivainen@presto.fi

Kuvat

Presto Paloturvallisuuden ja Lappeenrannan Sammutinhuollon välinen yrityskauppa sinetöitiin 3.4.23 Lappeenrannassa.
Presto Paloturvallisuuden ja Lappeenrannan Sammutinhuollon välinen yrityskauppa sinetöitiin 3.4.23 Lappeenrannassa.
Lataa
Preston arvot: asiakaskeskeisyys, yhteistyö ja vaivattomuus
tuntuivat heti kotoisilta yrityksessä, joka tunnetaan ystävällisestä palvelusta.
Preston arvot: asiakaskeskeisyys, yhteistyö ja vaivattomuus tuntuivat heti kotoisilta yrityksessä, joka tunnetaan ystävällisestä palvelusta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Presto Paloturvallisuus Oy
Teerisuonkuja 7
00700 Helsinki

http://www.presto.fi

Presto Paloturvallisuus Oy auttaa yrityksiä ja organisaatioita luomaan turvallisuutta ja minimoimaan tulipalojen ja tapaturmien riskiä. Tarjoamiemme koulutusten, läheisten asiakassuhteiden sekä vastuullisten tuotteidemme ansioista asiakkaidemme on helppo suojata toimintaansa ja työntekijöitään. Presto Paloturvallisuus on osa ruotsalaisomistuksessa olevaa Presto-konsernia. Presto on alansa johtava toimija, jolla on yli 60 vuoden kokemus asiakkaittensa paikallisesta palvelemisesta Pohjoismaissa. www.presto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Presto Paloturvallisuus Oy

Tiedote yrityskaupasta: PRESTO PALOTURVALLISUUS OY ON OSTANUT SAMMUTINHUOLTO SAARI OY:n KOKKOLASTA28.10.2020 08:10:42 EET | Tiedote

Yli 55 vuotta Kokkolassa toiminut Sammutinhuolto Saari Oy siirtyi 27.10.2020 solmitussa yrityskaupassa osaksi Presto-konsernia. Sammutinhuolto Saari Oy jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellään ja henkilöstöllään Presto Paloturvallisuus Oy:n tytäryhtiönä. Nykyinen toimitusjohtaja ja omistaja Henry Heinua tulee vastaamaan jatkossakin yhtiön operatiivisesta toiminnasta. Sammutinhuolto Saari Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi nimitetään Presto Paloturvallisuus Oy:n toimitusjohtaja Jari Kortelainen.