Jyväskylän yliopisto

Professori Mikko Siponen kutsuttiin Melbournen yliopiston kunniaprofessoriksi

Jaa

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan professori Mikko Siponen on kutsuttu australialaisen Melbournen yliopiston tietojärjestelmätieteen kunniaprofessoriksi. Melbournen yliopisto lukeutuu maailman arvostetuimpiin yliopistoihin.

Professori Mikko Siponen
Professori Mikko Siponen

Kunniaprofessori vastaa kunniatohtorin arvonimeä, mutta annetaan pääasiassa henkilöille, joilla on jo tohtorin arvo ja professuuri. Esimerkiksi Yhdysvaltojen entinen varapresidentti Al Gore on Melbournen yliopiston kunniatohtori.

Professori Siposella on kaksi tohtorin tutkintoa. Hän on kansainvälisesti arvostettu tietojärjestelmätieteen tutkija ja lukeutuu tietoturvan hallinnan siteeratuimpien tutkijoiden joukkoon. Tietojärjestelmätieteen tutkijoiden kansainvälisessä vertailussa Siponen on ollut vuosia Euroopan parhaita alan johtavan järjestön AIS:n (Association for Information Systems) ranking-listalla.

Professori Siponen on saanut useita arvostettuja kunniamainintoja. Näihin lukeutuu muun muassa arvonimi ja palkinto, joita pidetään korkeimpana kunnianosoituksena, jonka tutkija voi saada Kiinassa. Palkinto annetaan vain harvoin ulkomaalaisille - tyypillisesti Nobelisteille.

Suomessa professori Siponen on kutsuttu Suomen Tiedeakatemian jäseneksi ainoana tietojärjestelmätieteen tutkijana. Turun yliopiston tutkimuksessa 2019 vertailtiin suomalaisia professoreja kansainvälisissä tiedelehdissä julkaistujen artikkelien perusteella. Tässä laatuvertailussa professori Siponen noteerattiin toiseksi Liiketaloustieteellisellä erityisalalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Professori Mikko Siponen
puh. 050 5588 128
mikko.t.siponen@jyu.fi

Kuvat

Professori Mikko Siponen
Professori Mikko Siponen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Ongelmallinen sosiaalisen median käyttö uhka koululaisten hyvinvoinnille25.2.2021 08:00:00 EETTiedote

Sosiaalinen media on tiivis osa nuorten arkea. Somen käytön muuttuessa pakonomaiseksi ja intensiiviseksi riski haitallisille terveysvaikutuksille kasvaa. Koululaisten ongelmallinen sosiaalisen median käyttö on yhteydessä lisääntyneeseen oireiluun, väsymykseen, yksinäisyyteen ja vähäisen fyysiseen aktiivisuuteen. WHO-Koululaistutkimuksen tulosten mukaan joka kymmenes koululainen luokitellaan sosiaalisen median ongelmakäyttäjäksi.

Juuri se oikea kumppani: Harvinainen ilokaasun metallikompleksi avaa uusia näkökulmia tehokkaan kasvihuonekaasun muuntamiseen vaarattomiksi aineiksi23.2.2021 10:19:43 EETTutkimus

Ilokaasu eli dityppioksidi (N2O ) on sukulaismolekyylinsä hiilidioksidin (CO2) kanssa huomattava kasvihuonekaasu sekä pääasiallinen ilmakehän otsonikerrosta heikentävä aine 2000-luvulla. Sen päästöjen hillitsemiseen etsitään uusia keinoja. Tuore kemian alan tutkimus osoitti, että dityppioksidi pystyy sitoutumaan riittävän vahvasti metalleihin, mikä puolestaan auttaa suunnittelemaan uusia metallikomplekseja, joissa sitoutuminen olisi vielä vahvempaa. Tämä voisi mahdollistaa dityppioksidin laajemman käytön synteesikemiassa ja sen katalyyttisen hajottamisen ilmakehän kannalta vaarattomiksi aineiksi. Tutkimusartikkeli aiheesta julkaistiin Angewandte Chemie International Edition -julkaisusarjassa erittäin tärkeän julkaisun statuksella 17.2.2021.

Sairaanhoitajasta yleislääketieteen erikoislääkäriksi, kokista kasvatustieteen tohtoriksi – Urapolku on harvoin suoraviivainen18.2.2021 09:00:00 EETKutsu

”Olemme hieno kansakunta, kun olemme sallineet kaikille oppimisen ja kehityksen polun riippumatta lähtökohdista”, Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä sanoo. Tavoitteellinen urasuunnittelu, resilienssi eli psyykkinen palautumiskyky ja voimaantuminen ovat puheenaiheena tiistaina 23.2.2021 klo 13–14 Ruusupuisto tutkii ja keskustelee -tilaisuudessa, jonka järjestää Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme