Siivoussektori Oy

Puhtausala kiinnostavaksi -hanke on vuoden 2021 teko

Jaa

Puhtausalan vuoden 2021 teoksi valittiin tänään Puhtausala kiinnostavaksi -hanke. Valinnan teki kolmen finalistin joukosta Tampereen Messujen toimitusjohtaja Hannu Vähätalo.

Puhtausalan vuoden teko 2021 on Puhtausala kiinnostavaksi -hanke
Puhtausalan vuoden teko 2021 on Puhtausala kiinnostavaksi -hanke

Puhtausala kiinnostavaksi eli Puhki-hanke on edistänyt alan tunnettuutta nuorten, maahanmuuttajien ja alanvaihtajien keskuudessa. Hankkeessa toimittiin läheisessä yhteistyössä muun muassa peruskoulun opettajien ja opojen, kotoutumiskouluttajien, uraohjaajien ja muiden sidosryhmien kanssa.

Puhki-hankkeessa kehitettiin puhdistuspalvelualan oppimisympäristöjä, osaamisen tunnistamismenetelmiä sekä työpaikoilla järjestettävää koulutusta yhteistyössä alan yritysten kanssa. Lisäksi hankkeessa tiedotettiin alan monipuolisista työmahdollisuuksista ja avoimista työpaikoista.

Työvoiman turvaaminen keskiössä

Hankkeen tavoitteena on ollut alan koulutuksen vetovoimaisuuden kasvattaminen ja sen kautta osaavan työvoiman turvaaminen tulevaisuudessa. Hankkeessa tuotetut materiaalit ja hankkeen aikaiset webinaarit ovat tuoneet esille monipuolisesti digitaalisten välineiden ja sovellusten käyttömahdollisuutta sekä työpaikoille että oppilaitoksiin.

”Finalistien joukko oli erittäin hyvä, joten kaikki olivat ehdottomasti ansainneet paikkansa loppukilpailussa. Päädyin valitsemaan voittajaksi Puhki-hankkeen, koska se on nostanut esimerkillisesti keskiöön nuoret, maahanmuuttajat ja alanvaihtajat. Hanke on antanut muun muassa peruskoulujen opinto-ohjaajille alasta laajan tietopaketin, jota he voivat hyödyntää monipuolisesti, eli hankkeesta on paljon sekä koulutuksellista että viestinnällistä hyötyä myös valtakunnallisesti. Maahanmuuttajat ovat tärkeä potentiaali suureen työvoimapulaan Suomessa. Hanke on myös hyvä esimerkki usean toimijan ja sidosryhmän tekemästä arvokkaasta yhteistyöstä – yhdessä saadaan aina enemmän aikaan. Lämpimät onnittelut voittajalle”, sanoo Tampereen Messut -konsernin toimitusjohtaja Hannu Vähätalo

Puhtausala entistä paremmaksi

Ehdolla vuoden teoksi olivat myös Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän Riverian puhtausalan lehtori Seija Ikonen ja Sodexon digitaalinen järjestelmä, joka ohjaa ja tehostaa puhtaanapidon toimintaa.

Puhtausalan vuoden teko on tehnyt merkittävällä tavalla puhtausalasta entistäkin paremman kuluneen vuoden aikana. Puhki-hankkeella on aidosti monipuolista ja valtakunnallista käyttöarvoa, ja hankkeen koko toimialaa palvelevat tuotokset ovat vapaasti käytettävissä verkkosivuilla www.puhki.fi.

Kaksivuotisen hankkeen toteuttivat Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria, Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Careeria sekä SSTL Puhtausala ry. Lisäksi hankkeessa on yhteistyökumppanina Kotityöpalveluyhdistys ry. Hanke on Euroopan Sosiaalirahaston ja ELY-keskuksen osarahoittama.

Kiitä siivoojaa tänään

Tänään vietetään myös Puhtauspäivää. Puhtauspäivä on valtakunnallinen teemapäivä, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomiota siivoustyön merkityksellisyyteen. Tänä vuonna on jälleen erityisen tärkeää kiittää puhtausalan ammattilaisten tekemää työtä, joka edistää hyvinvointia ja terveyttä työpaikoilla, kouluissa ja muissa julkisissa tiloissa. Tempaukseen voi osallistua kiittämällä oman yhteisönsä siivoojaa. Oman kiitoksensa voi jakaa myös sosiaalisessa mediassa hastagilla #kiitäsiivoojaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Puhtausalan vuoden teko 2021 on Puhtausala kiinnostavaksi -hanke
Puhtausalan vuoden teko 2021 on Puhtausala kiinnostavaksi -hanke
Lataa
Puhtausalan vuoden teko 2021 on Puhtausala kiinnostavaksi -hanke
Puhtausalan vuoden teko 2021 on Puhtausala kiinnostavaksi -hanke
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Siivoussektori Oy
Siivoussektori Oy
Haapaniemenkatu 7-9 C 28
00530 HELSINKI

SSTL Puhtausala ry. on puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö, joka auttaa puhtausalalla toimivia ihmisiä kehittymään ammatillisesti ja etenemään urallaan. SSTL Puhtausala ry. toimii puhtausalan puolueettomana etujärjestönä ja yhdistää puhtausalasta sekä sen kehittämisestä kiinnostuneet ihmiset ja yhteisöt. www.puhtausala.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Siivoussektori Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme