Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Puijon Romu Oy:n jätteenkäsittelylaitokselle ympäristölupa

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan Siilinjärvellä sijaitsevan Puijon Romu Oy:n laajennetulle jätteenkäsittelytoiminnalle. Luvan saajalle on myönnetty oikeus toiminnan aloittamiseen mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Aluehallintovirasto ei hyväksynyt haettua vastaanotettavan jätemäärän lisäystä eikä toiminta-ajan pidentämistä esitetyn mukaisina. Laitokselle saa vastaanottaa vuosittain enintään 20 000 tonnia jätteitä. Jätteiden suurimman kertavaraston sallittu koko on pidetty nykyisellä tasolla. Myös laitoksen toiminta-aika on pidetty ennallaan (ma-pe klo 7–22). Kesällä ilta-aikaan laitoksella saa toimia vain sisätiloissa ja vastaanottaa pienkuormia. Toiminta-ajan laajentamista viikonlopuille tai arkipyhille ei ole myönnetty. Kuutena lauantaina syyskuun ja toukokuun välisenä aikana voidaan laitokselle kuitenkin ottaa vastaan pienkuormia.

Ympäristön pilaantumisen vähentämiseksi, toiminnan riskien pienentämiseksi ja lähiasutukselle aiheutuvien haittojen vähentämiseksi, ympäristöluvassa on määrätty muun muassa jätteiden vastaanotosta ja varastoinnista, melumittauksista ja meluntorjuntarakenteista, hule- ja salaojavesien tarkkailusta sekä laitosalueen ja ympäristön puhtaanapidosta. Meluntorjuntarakenteet on määrätty toteutettavaksi 31.12.2022 mennessä.

Toiminnan voi aloittaa, kun laajennusalueen meluntorjuntarakenteet ja vesien johtamisjärjestelmät on toteutettu

Aluehallintovirasto on myöntänyt Puijon Romu Oy:lle oikeuden aloittaa toiminnan laajennusalueella lupamääräyksiä noudattaen mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta, kun laajennusalueen meluntorjuntarakenteet ja vesien johtamisjärjestelmät on toteutettu. Lisäksi aluehallintovirasto on määrännyt toiminnanharjoittajan asettamaan vakuuden ympäristön saattamiseksi ennalleen lupapäätöksen kumoamisen tai lupamääräysten muuttamisen varalle.

Päätös nro 114/2021 on nähtävänä aluehallintovirastojen Lupa-tietopalvelussa. Päätökseen saa hakea valittamalla muutosta 26.1.2022 saakka. Asia löytyy diaarinumerolla ISAVI/1936/2020

Aluehallintovirastojen vesi- ja ympäristölupien tietopalvelu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Ympäristöylitarkastaja Tiina Kamula, puh. 029 501 6530
Ympäristöneuvos Tiina Ristola, puh. 029 501 7034
etunimi.sukunimi@avi.fi
Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Coronaviruset har både utmanat utvecklingsarbetet inom ungdomssektorn och ökat dess behov24.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Coronaepidemin har utmanat planeringen och genomförandet av regionala och lokala utvecklingsprojekt inom ungdomssektorn. Coronabegränsningarna har ökat behovet av att stödja bland annat sociala möten och relationer mellan unga virtuellt i olika miljöer. År 2021 delade regionförvaltningsverken ut 2,3 miljoner euro i understöd för utveckling av ungdomssektorn till sammanlagt 68 projekt.

Korona on sekä haastanut nuorisoalan kehittämistyötä että lisännyt sen tarvetta24.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Koronaepidemia on haastanut nuorisoalan alueellisten ja paikallisten kehittämishankkeiden suunnittelua ja toteuttamista. Koronarajoitukset ovat lisänneet tarvetta muun muassa nuorten sosiaalisten kohtaamisten ja suhteiden tukemiseen virtuaalisesti erilaisissa ympäristöissä. Vuonna 2021 aluehallintovirastot jakoivat avustusta nuorisoalan kehittämiseen 2,3 miljoonaa euroa yhteensä 68 hankkeelle.

Restriktionerna för sammankomster skärps och ett beslut som gäller användningen av utrymmen träder i kraft i Mellersta Österbottens och Mellersta Finlands sjukvårdsdistrikt den 23 januari 202221.1.2022 15:12:42 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket ålägger aktörer som ansvarar för olika utrymmen för kunder och allmänheten att ordna användningen av utrymmena på så sätt att man kan förhindra risk för coronasmitta till följd av närkontakt mellan kunder, de som deltar i verksamheten eller sällskap. Samtidigt skärps restriktionerna för sammankomster i områdena. Besluten är i kraft inom kommunerna i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt (med undantag för Reisjärvi) och Mellersta Finlands sjukvårdsdistrikt under tiden 23.1 - 20.2.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme