Jyväskylän yliopisto

Pulitzer-palkittu runoilija Jericho Brown Jyväskylän yliopistossa 23.9.2022

Jaa

Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos järjestää JYU yhdessä Queer-tutkimuksen seuran SQS:n kanssa konferenssin Queer Tentacles – Theory, Arts and Actrivism 23.–24.9.2024.

Jericho Brown
Jericho Brown

Moninkertaisesti palkittu yhdysvaltalainen runoilija ja luovan kirjoittamisen professori Jericho Brown Emoryn yliopistosta Atlantasta lukee runojaan ja pohtii runouden toimijuutta ja tahtoa Queer Tentacles – Theory, Arts and Activism -konferenssissa 23.9. klo 17–18 Jyväskylän yliopiston Musica-rakennuksen Boom Box-tilassa (M106).

Brownin (s. 1976) runouden keskeisiä teemoja ovat uskonnon, seksuaalisuuden ja rodun väliset jännitteet: Miltä tuntuu, kun maasi ei halua sinua kansalaisekseen? Entä olla poika perheessä, joka toivoo, ettet olisi syntynyt?

Mikäpä kirja ei käsittelisi rotua? Kirjailijat joko käsittelevät sitä tuotannossaan näkyvästi, tai heillä on etuoikeus olla käsittelemättä sitä. Brownille runous on verho, jonka takana sydän pamppailee.

   ”What poetry wants”, Jericho Brown 23.9. klo 17–18 Musica-talon Boomboxissa (M106). Tilaisuus on englanninkielinen.

Muita konferenssipahtuman tärppejä

   ”Ambivalenssin vetovoima”, Harri Kalhan taidenäyttelyn avajaiset 23.9. klo 18 Tiedemuseo Soihdussa. Soihtu sijaitsee Seminarium-rakennuksessa (S) Seminaarinmäellä.

   "Pervot puristit"-paneelikeskustelu, keskustelijoina Sanna Karkulehto (pj.), Leena-Maija Rossi, Harri Kalha ja Annamari Vänskä la 24.9. klo 13.15 Musica-talon Boomboxissa (M106).

https://www.jyu.fi/hytk/fi/laitokset/mutku/tutkimus/konferenssit-seminaarit/queer-tentacles

Queer-tutkimuksen seuran SQS:n sivut: https://sqshome.wordpress.com/

Lisätiedustelut ja Jericho Brownin haastattelupyynnöt:

Kari Silvola, konferenssikoordinaattori, kari.o.silvola@jyu.fi, puh. 046 586 0045

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jericho Brown
Jericho Brown
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Hybridihälytysmallilla voidaan tehostaa hybridiuhkiin varautumista21.9.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Yhteiskunnan digitalisaatio ja maailmanpolitiikan ennustamattomuus kasvattavat tarvetta kriittisen infrastruktuurin ja ihmisten suojaamiseen kyber- ja hybridiuhkia vastaan. Jussi Simon väitöstutkimus esittelee päätöksentekijöille ja turvallisuusviranomaisille työkaluksi luodun hybridihälytysmallin, jonka tarkoituksena on pyrkiä tehostamaan tilannetietoisuuden ylläpitoa mahdollisessa häiriötilanteessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme