Suomen Punainen Risti SPR

Punainen Risti jakaa Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia

Jaa

Punaisen Ristin koordinoimaa valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa vietetään tänä vuonna 16.–22. maaliskuuta. Viikon tavoitteena on vaikuttaa asenteisiin niin, että rasismi vähenee yhteiskunnassa. Punainen Risti jakaa Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia yhteisöille, yrityksille ja yksittäisille ihmisille, jotka edistävät toiminnallaan inhimillisyyttä ja yhdenvertaisuutta.

”Yksi tapa vähentää arkipäivän rasismia on mahdollistaa eritaustaisten ihmisten kanssakäyminen. Siksi haluamme nostaa esiin toimijoita, jotka huomioivat yhdenvertaisesti erilaiset ihmiset rekrytoinnissa, koulutuksessa, kulttuuritarjonnassa tai vapaaehtoistoiminnassa,” sanoo rasisminvastaisen toiminnan asiantuntija Janette Grönfors Suomen Punaisesta Rististä.

Tänä vuonna Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen saajia ovat mm. Oulun kaupungin pääkirjasto, Joensuun kaupunginteatterin Polkuja teatteriin -hanke, Sininauhasäätiön vapaaehtoiset, ravintolaketju Hesburger, Tokmannin myymälä Pieksämäellä ja satakuntalainen koulutusorganisaatio WinNova.

Huomio maahanmuuttajien työllistymiseen ja koulutukseen

Varsinais-Suomessa tunnustus annetaan ravintolaketju Hesburgerille sen pitkäjänteisestä ja ennakkoluulottomasta asenteesta työntekijöiden rekrytoinnissa ja kouluttamisessa.

Kaakkois-Suomessa huomioidaan Tokmannin myymälä Pieksämäellä, joka on mahdollistanut suomen kielen harjoittelujaksoja eri kansalaisuuksista tuleville ja perehdyttänyt heitä esimerkillisesti työtehtäviin.  

Satakuntalainen koulutusorganisaatio WinNova on puolestaan edistänyt pitkäjänteisesti maahan muuttaneiden koulutusta ja työelämään pääsyä sekä kehittänyt innovatiivisia toimintamalleja opiskelijoiden tueksi.

”Erityistä kiitosta WinNovassa saa malli, jossa kotoutumisprosessin itse läpikäyneet ohjaajat tukevat opiskelijoita paitsi opinnoissa, myös kotoutumisessa,” sanoo Punaisen Ristin Satakunnan piirin toiminnanjohtaja Paula Ilén.

Vapaaehtoistoimintaa, yhteisötaidetta ja yhteistyötä

Helsingin ja Uudenmaan piirin alueella Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus annetaan Sininauhasäätiön vapaaehtoisille, jotka antavat pyyteettömästi aikaa kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ihmisille, kuten asunnottomille. Tuensaajia ovat sekä suomalaiset että muualta tulleet asunnottomat.

Savo-Karjalassa tunnustuksen saa Joensuun kaupunginteatterin yhteisötaidehanke Polkuja teatteriin. Hankkeen tavoitteena vahvistaa taiteen tekemisen kautta eri kulttuureista tulevien nuorten identiteettiä ja osallisuuden kokemusta omassa asuinkunnassa ja yhteisössä. 

Oulun piiri jakaa tunnustuksen kaupungin pääkirjastolle, joka on toiminut vuosia Punaisen Ristin kumppanina rasisminvastaisen viikon tapahtumissa sekä maahanmuuttajien kielikahvilan pitopaikkana. Tänä vuonna kirjastossa on esillä turvapaikanhakijoiden arjesta kertova näyttely.

Lisätiedot:

Rasisminvastaisen toiminnan asiantuntija Janette Grönfors, p. 040 669 2487, janette.gronfors@punainenristi.fi

Viestinnän asiantuntija Noora Kero, p. 040 581 1063, noora.kero@punainenristi.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme