Suomen Punainen Risti SPR

Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus -tunnustus suomalaisen peruskoulun opettajille

Jaa

Suomen Punainen Risti myöntää vuosittain jaettavan Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen Suomen peruskoulujen opettajille. Opettajat ovat kehittäneet uusia tapoja kohdata oppilaansa kyetäkseen turvaamaan heidän oikeutensa oppia myös poikkeusoloissa. Tunnustuksella Punainen Risti myös rohkaisee opettajia tuomaan esiin epidemian pitkäkestoisia vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Koulujen lähiopetuksen keskeyttäminen 16. maaliskuuta on ollut vaikutuksiltaan laajimpia koronaepidemian rajoitustoimia. Se mullisti hetkessä noin kahdessa tuhannessa suomalaisessa peruskoulussa toimivien noin 40 000 opettajan ja puolen miljoonan peruskoululaisen arjen.

Opettajat joutuivat sopeuttamaan toimintaansa koronaepidemian tuomiin rajoituksiin ensimmäisten joukossa. Opettajilta kysytään muuntautumiskykyä jälleen koulujen avautuessa ja uudenlaisen kouluarjen alkaessa.

– Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus Suomen peruskoulujen opettajille on kiitos siitä, että yhteiskunnalle merkityksellinen ja suomalaiselle hyvinvoinnille tärkeä koulujärjestelmä on sopeutunut uuteen tilanteeseen nopeasti. Opettajien panos on ollut välttämätön, jotta oppilaiden velvollisuus ja samalla oikeus oppimiseen toteutuu myös poikkeusoloissa, sanoo Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula.

– Tunnustuksella voimme kannustaa myös niitä opettajia, jotka yhä kamppailevat haastavissa opetustilanteissa parhaita ratkaisuja etsien.

Epidemian vaikutukset ulottuvat kauas

Varsinaisen opetustehtävänsä rinnalla moni opettaja on kokenut huolta oppilaista, joihin on vaikea pitää yhteyttä tai joilla on ollut vaikeuksia selvitä muuttuneesta tilanteesta vailla päivittäistä kohtaamista opettajan ja opiskelukavereiden kanssa.

Uudenlaisessa arjessa lasten ja nuorten eriarvoisuus ja henkisen hyvinvoinnin tukemisen merkitys korostuvat. Epidemian vaikutukset ulottuvat pitkälle lasten ja nuorten tulevaisuuteen.

– Opettajien työ perustuu arkiseen kohtaamiseen. Inhimillisellä kädenojennuksella haluammekin kannustaa opettajia sekä muita lasten ja nuorten parissa työskenteleviä välittämään rohkeasti eteenpäin niitä arjen havaintoja, jotka liittyvät lasten ja nuorten hyvinvointiin ja tuen tarpeisiin, Kristiina Kumpula painottaa.

Suomen Punainen Risti myöntää Inhimillinen kädenojennus –tunnustuksen vuosittain erityisen ansioituneelle henkilölle tai yhteisölle, joka on toimillaan edistänyt inhimillisiä teemoja, arvoja ja toimintaa. Inhimillinen kädenojennus on annettu ensimmäisen kerran vuonna 1988.

Koronatilanteen vuoksi tunnustuksen luovutustilaisuus järjestetään myöhäisempänä ajankohtana.

Lisätietoja:

Pääsihteeri Kristiina Kumpula, Suomen Punainen Risti, p. 040 588 6248

Viestinnän asiantuntija Sari Häkkinen, Suomen Punainen Risti, p. 040 581 0346

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Röda Korset öppnar en coronavårdcentral i Jemen21.9.2020 09:46:40 EESTTiedote

Internationella rödakorskommittén (ICRC), Finlands Röda Kors och Norges Röda Kors har den 20 september i samarbete med Röda Halvmånen i Jemen öppnat en coronavårdcentral som erbjuder avgiftsfri vård i staden Aden i Jemen. Med hjälp av centralen bereder man sig för en eventuell andra coronavåg i landet. I Jemen pågår världens allvarligaste humanitära kris och endast under hälften av landets hälsovårdstjänster är i funktion.

Punainen Risti avaa koronahoitokeskuksen Jemeniin 21.9.2020 09:46:39 EESTTiedote

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC), Suomen Punainen Risti ja Norjan Punainen Risti on avannut yhteistyössä Jemenin Punaisen Puolikuun kanssa maksutonta hoitoa tarjoavan koronahoitokeskuksen Jemeniin, Adenin kaupunkiin, 20. syyskuuta. Keskuksen avulla varaudutaan mahdolliseen toiseen korona-aaltoon maassa. Jemenissä on käynnissä maailman vakavin humanitaarinen kriisi ja vain alle puolet maan terveyspalveluista on toiminnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme