SDP

Puoluesihteeri Rönnholm ylpeä SDP:n ehdokaslistasta: Tällä joukolla on rohkeutta olla sinun puolellasi

Jaa
SDP asettaa kevään eduskuntavaaleihin joka vaalipiirissä täydet listat, yhteensä 217 ehdokasta. Ehdokkaiden keski-ikä on 46. Nuorin ehdokas on 19-vuotias ja vanhin 74. Naisia ehdokkaista on 122 ja miehiä 95. Ehdokkaista 33 on nykyisiä istuvia kansanedustajia.
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

– Tästä ehdokasjoukosta voi olla todella ylpeä. Listoille olisi jälleen ollut enemmän tulijoita kuin oli mahdollista ottaa, ja monissa piireissä listat täyttyivät jo ennen vuoden vaihdetta. On hienoa, että ehdokkaamme edustavat monipuolisesti suomalaisia niin iältään, sukupuoleltaan, asuinpaikkakunnaltaan kuin koulutukseltaan ja ammatiltaan. Uskon, että tästä joukosta jokainen äänestäjä löytää itselleen sopivan ehdokkaan, kommentoi SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm.

SDP:n edokaslistojen yleisimmät ammattinimikkeet ovat kansanedustaja, sairaanhoitaja, pääluottamusmies, lähihoitaja, opiskelija, asiantuntija, sosionomi, opettaja, kätilö ja yrittäjä.

– Tällä ehdokasjoukolla lähdemme hakemaan suomalaisilta valtakirjaa jatkaa Marinin hallituksessa aloittamaamme työtä.

Rönnholmin mukaan tulevalla vaalikaudella on tärkeää pitää huolta siitä, että tavalliset ihmiset pärjäävät. Lisäksi SDP haluaa nostaa Suomen työllisyysastetta ja osaamistasoa, panostaa arjen tärkeisiin palveluihin sekä huolehtia Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta.

– Me voimme tarjota tähän työhön kokeneen johtajan ja toimivaksi osoittautuneen reseptin. SDP:n ehdokkailla on rohkeutta olla sinun puolellasi, Rönnholm päättää.

SDP:n ehdokkaisiin voi tutustua verkkosivuilla osoitteessa: https://www.sdp.fi/ehdokkaat/

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n Matias Mäkynen: Työuupumukseen sairastuneilla tulisi olla oikeus sairauspäivärahaan22.3.2023 10:40:26 EET | Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkysen mielestä työssään uupuneilla tulisi olla oikeus sairauspäivärahaan uupumuksen perusteella. Tällä hetkellä monella työuupumukseen sairastuneella ei ole varaa pitää tarvitsemaansa sairauslomaa, sillä työuupumusta ei ole määritelty tautiluokitusjärjestelmässä sairaudeksi, joka oikeuttaisi sairauspäivärahaan.

Puoluesihteerit vetoavat vaalirauhan puolesta21.3.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit vetoavat vaalirauhan puolesta vuoden 2023 eduskuntavaaleissa. Demokraattisten oikeuksien on oltava loukkaamattomia ja vaalityön kaikin tavoin turvallista ehdokkaille, tukiryhmille ja puolueiden järjestöaktiiveille. Vaalirauha tarkoittaa jokaisen vapaata oikeutta kannattaa haluamaansa mielipidettä, äänestää haluamaansa ehdokasta, jokaisen oikeutta asettua ehdolle ja jokaisen oikeutta äänestää turvallisesti. Vaalirauha tarkoittaa sananvapautta, johon sisältyy velvollisuus toisten mielipiteiden ja hyvin tapojen kunnioittamiseen. Emme hyväksy minkäänlaista ehdokkaisiin kohdistuvaa väkivaltaa, uhkailua tai painostamista, epäasiallista viestintää tai valheellisten tietojen levittämistä. Ilkivalta yhtä puoluetta vastaan on hyökkäys kaikkia puolueita vastaan. Sitoudumme toimillamme kaikin tavoin edistämään aktiivista äänestämistä eduskuntavaaleissa 2023. Antton Rönnholm, SDP Arto Luukkanen, perussuomalaiset Kristiina Kokko, kokoomus Riikka Pirkkalainen, kesk

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marinin puhe puoluevaltuustossa 19.3.202319.3.2023 13:40:28 EET | Tiedote

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marinin puhe SDP:n puoluevaltuustossa Helsingissä 19.3.2023. Hyvät ystävät, arvoisat puoluevaltuutetut, hyvät median edustajat, hyvät kuulijat, On hienoa kokoontua tänään kanssanne keskustelemaan siitä, miten SDP nostetaan kahden viikon kuluttua pidettävissä eduskuntavaaleissa jälleen Suomen suurimmaksi puolueeksi. Kuten tänään Narinkkatorilla, viime viikot on ollut suuri ilo päästä tekemään kampanjaa yhdessä teidän kaikkien kanssa. SDP:n viestistä ollaan poikkeuksellisen kiinnostuneita ja siksi meidän täytyy yhdessä jatkaa vaihtoehdostamme kertomista ja innolla tehdä työtä aina vaalipäivään asti. Hyvät ystävät, Vaaleja käydään nyt erittäin tasaisissa ja tiukoissa asetelmissa. Kokoomus vaatii SDP:tä nöyrtymään jääkylmän leikkauspolitiikkansa edessä ennen kuin yhtäkään ääntä on annettu. Perussuomalaiset haluavat rajat kiinni, unohtaa ilmastonmuutoksen ja sulkea Suomen ulos kansainvälisestä yhteisöstä juuri silloin, kun sitä kaikkein eniten tarvitaan. Yhdessä nä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme