Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Puolustusministerit Kaikkonen ja Hultqvist osallistuvat Hanakäräjille – keskiössä pohjoismainen siviiliturvallisuus

Jaa

Hanasaaren vuosittain toistuva suomalais-ruotsalainen puolustus- ja turvallisuuspoliittinen foorumi Hanakäräjät järjestetään 17. marraskuuta 2020.

Tämän vuoden foorumi järjestetään webinaarina, ja tapahtumassa syväluodataan kysymystä pohjoismaisen yhteistyön tulevaisuudesta ulko- ja puolustuspolitiikassa ja erityisesti siviiliturvallisuudessa.

”Suomi ja Ruotsi tekevät jo erittäin läheistä yhteistyötä sotilaallisessa puolustuksessa. Koronakriisi on kuitenkin osoittanut, että parantamisen varaa on vielä siviiliturvallisuuden osalta. Uskomme, että keskusteluissa nousee esiin uusia näkökulmia, jotka vievät meidät askeleen lähemmäs tiiviimpää pohjoismaista yhteistyötä tällä osa-alueella”, Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman toteaa.

Osallistujien joukossa on poliitikkoja ja asiantuntijoita Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista. 

Ruotsin ja Suomen puolustusministerien Peter Hultqvistin ja Antti Kaikkosen lisäksi tapahtumaan osallistuvat Suomen entinen puolustusministeri Jan-Erik Enestam, Islannin entinen koulutus- ja oikeusministeri Björn Bjarnason, Suomen ja Ruotsin puolustusvaliokuntien puheenjohtajat Ilkka Kanerva ja Pål Jonson sekä tutkijat Mikkel Runge Olesen (Tanskasta), Kristin Haugevik (Norjasta) ja Björn Fägersten (Ruotsista).

Keskustelut käydään englanniksi, ja niitä johtaa Euroopan hybridiuhkien osaamiskeskuksen johtaja Teija Tiilikainen.

Aika: 17.11.2020, klo 10–12

Paikka: verkossa

Katso koko ohjelma ja ilmoittaudu tästä: www.hanaholmen.fi/sv/event/hanating-2020/

Lisätietoja: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, puh. +358 40 767 7373, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme