Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Puotilanrantaan suunnitellaan uutta asumista

Jaa
Puotilan venesataman alueelle suunnitellaan uusia asuntoja 2 700 asukkaalle. Merelliselle alueelle suunnitellaan tiivistä ja monipuolista kerrostaloasumista ja uusi pienvenesatama. Yksi kortteleista sijoitetaan tekosaarelle, jonka suunnitteluratkaisusta tullaan järjestämään kilpailu. Puotilanrannan kaavaluonnosta esitellään verkkotilaisuudessa 6. maaliskuuta.
Puotilanrannasta muodostuu vehreä ja merellinen asuinalue. Kuva: Voima Graphics oy
Puotilanrannasta muodostuu vehreä ja merellinen asuinalue. Kuva: Voima Graphics oy

Puotilanrannan asuinalue sijoittuu Meripellontien eteläpuolelle, lähelle Itäkeskuksen monipuolisia palveluita. Uusi alue täydentää Marjaniemen, Puotilan ja Vartioharjun muodostamaa kaupunkirakennetta.

Asuinkortteleiden yhteyteen suunnitellaan päiväkotia 180 lapselle. Alueella varataan tilaa myös kivijalkoihin tulevalle liiketilalle, kolmelle pysäköintilaitokselle ja päivittäistavarakaupalle.

Rakentamisen yhteydessä kehitetään alueen virkistysalueita ja viheryhteyksiä. Puotilanrantaan rakennetaan vehreä rantapuisto sekä toimivat kävely- ja pyöräilyreitit. Puotilanrannan osuus Vuosaaren sillalta Marjaniemeen viimeistelee Vartiokylänlahden ympäri kulkevan rantareitin.

Uusi venesatama korvaamaan poistuvia venepaikkoja

Puotilan venesatamassa on nykyisin noin 600 venepaikkaa. Kaikki nämä venepaikat eivät jatkossa enää mahdu alueelle. Uusi nykyistä pienempi venesatama suunnitellaan Puotilanrannan asuinalueen eteläosaan osaksi uutta rantapuistoa. Koivuniemen kärjessä oleva alue säilyy venesatama-alueena. Uusia paikkoja saadaan myös laajentamalla idässä sijaitsevaa Vuosaarenlahden pienvenesatamaa.

Yksi kortteleista sijoittuu tekosaarelle

Puotilanrannassa yksi asuinkortteli sijoitetaan nykyiselle vesialueelle, joka yhdistetään silloilla mantereeseen. Tekosaaren suunnittelusta ja toteutuksesta järjestään erillinen kilpailu.

Kaavoituksen myöhemmässä vaiheessa tutkitaan tarkemmin muun muassa luontoarvojen ja virkistyskäytön yhteensovittamista, hulevesien käsittelyä sekä Marjaniemenpuron luonnonmukaistamista. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kaavaluonnoksen toukokuussa 2023 ja kaavaehdotukseksi kaava etenee arviolta syksyllä 2024. Alustavan arvion mukaan rakentaminen voisi alkaa vuonna 2026.

Tervetuloa asukastilaisuuteen 6. maaliskuuta klo 19–20

Puotilanrannan kaavaluonnokseen voi tutustua verkossa järjestettävässä asukastilaisuudessa 6.3.2023 klo 19–20. Lisätiedot ja liittymislinkki osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet.

Suunnitteluaineistoon voi tutustua verkkosivuilla hel.fi/suunnitelmat 20.2.–13.3. välisenä aikana. Mielipiteet Puotilanrannan kaavaluonnoksesta pyydetään esittämään 13.3.2023 mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jussi Ukkonen
Arkkitehti
Helsingin kaupunki, asemakaavoitus
puh. 09 310 20516, jussi.ukkonen@hel.fi

Kuvat

Puotilanrannasta muodostuu vehreä ja merellinen asuinalue. Kuva: Voima Graphics oy
Puotilanrannasta muodostuu vehreä ja merellinen asuinalue. Kuva: Voima Graphics oy
Lataa
Puotilanranta sijoittuu Vartiokylänlahden rannalle. Kuva: Voima Graphics oy
Puotilanranta sijoittuu Vartiokylänlahden rannalle. Kuva: Voima Graphics oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye