Aulis Lundell Oy

Pyörre-talolle Lohjan asuntomessujen Paras Talo- ja Paras Sisustus -palkintojen voitto

Jaa

Asuntomessujen vuoden parhaat 2021 palkittiin 9.12.2021 Lohjalla. Aulis Lundell Oy:n toteuttama teräsrunkoinen Pyörre-talo sai yleisöäänestyksessä Paras Talo ja Paras Sisustus -palkinnot. Paras Piha -äänestyksessä Pyörre-talo sijoittui toiseksi.

Jukka Turunen, Leena Lundell, Johanna Oras ja Timo Ranta gaalatunnelmissa.
Jukka Turunen, Leena Lundell, Johanna Oras ja Timo Ranta gaalatunnelmissa.

Aulis Lundell Oy:n viime kesän Lohjan asuntomessuille rakentama Pyörre-talo on palkittu jo aiemmin mm. Vihreä Teko -kunniamaininnalla ja Elämyksellisimmät Saunat -palkinnolla. Nyt jatkoa palkintosateeseen tuovat asuntomessujen Paras Talo- ja Paras Sisustus -yleisöäänestysten voitot. Paras Piha -äänestyksessä Pyörre nappasi kakkostilan.

- Arvostamme yleisöäänestyspalkinnot todella korkealle. Kiitos kaikille äänestäjille! Tämä kaikki oli mahdollista vain tiimityöllä. Talon omistajat ja nykyiset tyytyväiset asukkaat, Jukka Turunen ja Timo Ranta, uskaltautuivat lähteä toteuttamaan erikoista taloa, ja arkkitehti Matti Kuittisen kunnianhimoinen visio ja väsymätön suunnittelu pienintä yksityiskohtaa myöten takasivat onnistuneen lopputuloksen. Kaiken toteutti lopulta tehokas tiimi rakennesuunnittelija Sami Huttusen johdolla. Sisustuksen mahdollisti upea Johanna Oras, jonka taide istuu täydellisesti Pyörteeseen. Itse talo on taideteos ja kun astut sisälle kotiin, astutkin oikeasti sisälle taideteokseen. Haluan välittää tässä yhteydessä myös koko Lohjan asuntomessuorganisaatiolle ison kiitoksen hyvästä yhteistyöstä, ja kaikille yhteistyökumppaneille kiitos mukanaolosta, iloitsee yrityksen toimitusjohtaja Leena Lundell.

Kestävän kehityksen Pyörre

Vastuullisesti toimiva yritys panostaa voimakkaasti kestävään kehitykseen. Talo on suunniteltu ja toteutettu niin, että sitä voidaan hyvällä syyllä kutsua kiertotalouden mallitaloksi ja kestävän kehityksen pioneerikohteeksi.

Pyörre on teräsrunkoinen yksikerroksinen erillispientalo, jossa lämmitettyä huonealaa on 160 m2. Talo on suunniteltu pariskunnalle, joka haluaa elää inspiroivassa, toimivassa ja persoonallisessa kodissa, jossa kiertotalous toteutuu uudella tavalla. Rakennuksen syntyä ohjasi vähähiilinen rakentaminen, eli materiaalivalinnoissa ja tuotevertailuissa on pyritty selvittämään kierrätettyjen raaka-aineiden osuudet tai on käytetty kierrätettyjä raaka-aineita. Liikkuminen sisällä ja ulkona on helppoa seinän sisään liukuvien Liune-ovien ja tasaisten pintojen vuoksi. Pyörre-talo on sisältä samaan aikaan avara, tyylikäs ja ylenpalttinen. Taide on kaikkialla läsnä; kuvataitelija Johanna Oraksen kädenjälki näkyy niin tapeteissa, tauluissa, lattiassa, ovissa, ja pienesineissä. Tilaa tuovat Liune-väliovet liukuvat seinän sisään eivätkä käänny tielle.

Pyörre oli voitokas asuntomessujen yleisöäänestyksissä

Aulis Lundell Oy – kotimaista laatua rakentamiseen

Lohjalainen terästuotteita valmistava perheyritys Aulis Lundell Oy rakensi Pyörre-talon kotikentälleen. Lopputuloksessa konkretisoituu yrityksen yli 40 vuoden aikana kertynyt kokemus, innovatiivisuus ja osaaminen. Yrityksen tuotekehityksen tuloksena on syntynyt monipuolinen valikoima teräsrakenneratkaisuja.  Tuoteinnovaatioiden ja onnistuneiden yhteistyökuvioiden ansiosta Aulis Lundell Oy on nyt Suomen johtava teräksen rullamuovaaja. Automatisoiduilta rullamuovauslinjoilta tuotteet räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan ja ne toimitetaan juuri halutun kokoisina erilaisiin kohteisiin.

Yrityksen referenssilista on valtava. Esimerkiksi Eduskuntatalossa, Kansallismuseossa, Kiasmassa, Oodissa, Pasilan Triplassa, Kalasataman tornitaloissa, Siltasairaalassa, ja lukuisissa muissa suurissa ja pienissä uudis- ja korjausrakennuskohteissa on käytetty ja käytetään Aulis Lundell Oy:n tuotteita.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Mitä Pyörre-taloon kuuluu messujen jälkeen?

Yhteyshenkilöt

Leena Lundell

Kuvat

Jukka Turunen, Leena Lundell, Johanna Oras ja Timo Ranta gaalatunnelmissa.
Jukka Turunen, Leena Lundell, Johanna Oras ja Timo Ranta gaalatunnelmissa.
Lataa
Pyörre oli voitokas yleisöäänestyksissä.
Pyörre oli voitokas yleisöäänestyksissä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aulis Lundell Oy
Aulis Lundell Oy
Tarrankuja 2
08500 Lohja

0207 341400https://www.aulislundell.fi/

Aulis Lundell Oy on erikoistunut rullamuovausteknologialla valmistettavien teräsprofiilien valmistamiseen, kevytrakennejärjestelmien kehittämiseen sekä jatkojalostettujen tuotteiden kuten elementtien valmistukseen. Yhtiömme on yksityinen perheyritys, olemme toimittaneet rakennusteollisuudelle kuumasinkitystä teräsohutlevystä rullamuovaamalla valmistettuja LUNDELL-PROFILE -tuotteita jo vuodesta 1980. Lundellin tuotemerkkeihin kuuluu muun muassa Liune®, tilaa säästävä ja ergonominen väliseinä- ja liukuovielementti.

Yhtiön päämarkkina-alue on kotimaa ja se työllistää 50 ammattilaista Lohjalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aulis Lundell Oy

Aulis Lundell på Nordbygg-mässan - Detta stålstommade hus visade möjligheterna med att bygga klimatsmart24.4.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Att bygga klimatsmart är sällan förekommande trots att byggbranschen är den i särklass största klimatboven, med avsevärda utsläpp både vid tillverkning och användning av byggmaterial. Stål är ett material vars egenskaper många inte känner till, som t.ex. dess måttnogrannhet, formbarhet och 100:iga återvinnbarhet. Huset Pyörre (sv. Virveln) visade helt konkret hur mycket av materialet i ett enbostadshus kan vara återvinnbart, återvunnet och förnyelsebart.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme