Pyynikin Brewing Company

Pyynikin Brewing Companylle uusi toimitusjohtaja

Jaa

Kari Lappalainen on aloittanut Pyynikin Brewing Companyn toimitusjohtajana. Euroopan nopeimmin kasvava panimoalan yritys etsi pitkään sopivaa toimitusjohtajaa kasvun tueksi. Vuonna 2020 tamperelaispanimo listattiin Suomen arvostetuimmaksi olutbrändiksi.

Pyynikin Brewing Companyn toimitusjohtaja Kari Lappalainen
Pyynikin Brewing Companyn toimitusjohtaja Kari Lappalainen

Kari Lappalaisella on 13 vuoden työkokemus juoma- ja panimoalalta Coca-Cola Juomat Oy:n ja Sinebrychoffin palveluksesta.  Viimeksi hän on toiminut Image Wear Oy:n  liiketoimintajohtajana. Lappalainen on suorittanut Jyväskylän yliopiston Avance MBA -tutkinnon sekä Aalto-yliopiston Fashion and Lifestyle Executive -tutkinnon.

Pyynikin Brewing Company teki tanskalaisen Harboen kanssa lokakuussa 2020 esisopimuksen Virossa sijaitsevan Haljalan panimon hankkimisesta. Haljalan investointi kymmenkertaistaa panimon nykyisen tuotantokapasiteetin.

"Haljalan investointi mahdollistaa panimon voimakkaan kasvun myös tulevaisuudessa. Painopisteet lähitulevaisuudessa tulevat olemaan jakelukanavien vahvistaminen sekä toiminnan kehittäminen vastaamaan kasvavaa liikevaihtoa", kertoo Kari Lappalainen. 

Lappalainen on seurannut Pyynikin Brewing Companyn kehitystä jo pitkään ja panimon tuotteet ovat hänelle tuttuja, joten toimitusjohtajan tehtäviin oli helppo astua. 

"Arvostan todella paljon sitä tehtyä työtä, jolla Pyynikin tuotteiden ja brändin arvostus on saatu nykyiselle tasolle. Tälle pohjalle on erittäin hyvä rakentaa yrityksen tulevaisuutta", kertoo Lappalainen.

Panimon perustaja Tuomas Pere on tyytyväinen uuteen toimitusjohtajaan, jolla on vahva osaaminen ja pitkä kokemus alalta. Pitkällä  panimo-alan kokemuksella varustettuja toimitusjohtaja ei ole helppo löytää Suomesta.

"Etsimme pitkään sopivaa toimitusjohtajaa ja lopulta löysimme Karin. Koulutustaustaltaan, työkokemukseltaan ja persoonaltaan Kari sopii hienosti Pyynikin porukkaan. Se että Pyynikin brändi on saatettu kahdeksassa vuodessa Suomen arvostetuimmaksi olutbrändiksi ja panimotoiminta Euroopan nopeimmin kasvavaksi on huikeaa. Naapurimaasta on hommattu jättipanimo ja kysyntä on kuumaa. Nyt saa Kari jatkaa tästä tätä hienoa tarinaa”, hehkuttaa panimon perustaja Tuomas Pere.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kari Lappalainen
Toimitusjohtaja
+358 40 129 3906
kari.lappalainen@pyynikin.com

Tuomas Pere
Panimon perustaja
+358 44 769 9137
tuomas.pere@pyynikin.com

Kuvat

Pyynikin Brewing Companyn toimitusjohtaja Kari Lappalainen
Pyynikin Brewing Companyn toimitusjohtaja Kari Lappalainen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pyynikin Brewing Company
Kolismaankatu 1
33300 Tampere

http://www.pyynikin.com

Pyynikin Brewing Company aloitti toimintansa Pyynikin käsityöläispanimona Tampereella vuonna 2013. Panimon valikoimaan kuuluu oluiden ohella siidereitä, lonkeroita, virvoitusjuomia ja tisleitä. Tuotantokapasiteetti Tampereella on noin 3 miljoonaa litraa vuodessa.

Panimoyhtiöllä on yli 8000 osakasta ympäri maailman. Yhtiö työllistää runsaat 30 alan ammattilaista Suomessa. Pyynikin Brewing Companyn vienti kattaa lähes 10 prosenttia tuotannosta. Taloustutkimuksen ja Markkinointi & Mainonnan Arvostetuimmat brändit 2020 -listan olutkategoriassa tamperelaispanimo listattiin Suomen arvostetuimmaksi. Maaliskuussa 2020 talouslehti Financial Times noteerasi FT1000-listallaan  tamperelaisyhtiön Euroopan nopeimmin kasvavaksi panimoalan yritykseksi.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pyynikin Brewing Company

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme