Pyynikin Brewing Company

PYYNIKIN BREWING COMPANYN SUURKAUPPA VAHVISTUMASSA

Jaa

Pyynikin Brewing Company on saanut luvan panimotoiminnalle Virossa. Tamperelaispanimo ostaa jättimäisen panimon tanskalaiselta Harboelta. Panimo- ja elämystoiminta jatkuu myös Tampereella.

Haljalan panimo
Haljalan panimo

Tamperelaisen Pyynikin Brewing Companyn kasvu jatkuu vahvasti. Aiemmin juomia on valmistettu Tampereella, mutta nyt tuotteita tehdään myös Suomen rajojen ulkopuolella, Viron Haljalassa. Lisäkapasiteetti tulee tarpeeseen, sillä nykyinen noin kahden miljoonan litran tuotantomäärä ei  ole riittänyt vastaamaan kasvavaan kysyntään. Luvat panimotoiminnalle on saatu eri viranomaistahoilta Virossa.

- Etsimme pitkään ja turhaan lisäkapasiteettia Suomesta. Loppuvuonna 2020 meille aukeni mahdollisuus neuvotella isokokoisen Haljalan panimon hankkimisesta, jossa olutta on tehty jo vuosikymmeniä. Panimolle saatiin  ammattitaitoinen henkilökunta mukaan lukien huippuluokan panimomestari, kertoo Pyynikin perustaja Tuomas Pere. 

Panimoyhtiön juomatuotannosta vastaa jatkossa panimomestari Timo Kuorehjärvi, jolla on pitkä kokemus alalta. Hän on valmistunut diplomipanimomestariksi  vuonna 2005 Kööpenhaminassa. Muu henkilökunta on myös kokenutta ja ollut pitkään töissä panimolla. 

- Lisääntyvän kapasiteetin myötä saamme toimitusvarmuuden. Lisäksi saamme aikaiseksi myös hyvän ja tasaisen laadun, jonka takaa tasaista laatua tehneen panimon massiivinen laitteisto ja kokenut henkilökunta sekä ansiokas panimomestari, jatkaa Pere.

Panimo sai myös hyviä uutisia verottajalta, joka hyväksyi panimon toiminnan myös toisessa EU:n jäsenvaltiossa, siten että verotuksellinen pienpanimostatus säilyy. Pere haluaakin antaa verottajalle kiitokset nopeasti sujuneesta ennakkoveropäätöksestä sekä sen lopputuloksesta.

- Näin saadaan säilymään Tampereella kymmeniä työpaikkoja. Oluen paneminen sekä monipuolinen elämys- ja tapahtumatoiminta voi jatkua myös yhtiön kotikaupungissa. Tampereella jää mahdollisuus tuotekehityksen, taiteellisempien erien ja alkuaikojen tummien klassikko-oluiden tekemisen vapaus, hehkuttaa Pere. 


Osakeanti käynnissä

Panimo käynnisti uuden osakeannin maaliskuussa 2021. Käynnissä oleva anti on  kiinnostanut sijoittajia, Osakeanti on kerännyt jo lähes 900 000 euroa. Pienempien sijoittajien lisäksi mukaan ovat lähteneet myös isommat sijoittajat. Viimeisimpänä tamperelainen Samu Saarikoski, joka on lähtemässä mukaan miljoonan euron ankkurisijoituksella. 

- Olen jo vuosia seurannut Pyynikin toimintaa suurella mielenkiinnolla. Nyt oli viimeisiä hetkiä päästä isosti mukaan. Odotan innolla tulevaa, kertoo Samu Saarikoski. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelut: Pyynikin Brewing Companyn perustaja ja osaomistaja Tuomas Pere p.+358 44 769 9137, tuomas.pere@pyynikin.com

Kuvat

Haljalan panimo
Haljalan panimo
Lataa
Pyynikin uusi panimomestari Timo Kuorehjärvi
Pyynikin uusi panimomestari Timo Kuorehjärvi
Lataa
Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere.
Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere.
Lataa
Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere.
Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pyynikin Brewing Company
Kolismaankatu 1
33300 Tampere

http://www.pyynikin.com

Pyynikin Brewing Company aloitti toimintansa Pyynikin käsityöläispanimona Tampereella vuonna 2013. Panimon valikoimaan kuuluu oluiden ohella siidereitä, lonkeroita, virvoitusjuomia ja tisleitä.

Panimolla on noin 9000 osakasta

Haljalassa kokonaiskapasiteetti on 30 miljoonaa litraa sisältäen oluet, virvoitusjuomat, mehut ja RTD-juomat. Tampereella kokonaiskapasiteetti on noin kolme miljoonaa litraa. 

Taloustutkimuksen Brändien arvostus -tutkimuksen mukaan Suomen arvostetuin olutbrändi vuonna 2020 lisäksi Financial Times listasi panimon Euroopan nopeimmin kasvavaksi juomatoimijaksi.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pyynikin Brewing Company

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme