HUS

Raaseporin sairaalan päivystys toimii nykyisin perusterveydenhuollon päivystyksenä 

Jaa

Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystys lakkasi 30.9.2020 Raaseporin sairaalassa ja sen tilalle tuli lokakuusta alkaen HUSin järjestämä ympärivuorokautinen perusterveydenhuollon päivystys eli yleislääkäritasoinen päivystys. Sen myötä kiireelliseen hoitoon hakeutuminen Länsi-Uudenmaan alueella on muuttunut merkittävästi.

Hoitoon hakeutuminen Länsi-Uudenmaan alueella 

Ennen päivystykseen hakeutumista suositellaan soittamaan Päivystysavun maksuttomaan puhelinnumeroon 116 117, joka ohjaa oikeaan hoitopaikkaan tai antaa itsehoito-ohjeita. 

Hätätilanteessa (kuten voimakas rintakipu, hengitysvaikeus tai halvausoire) tulee kuitenkin aina soittaa suoraan hätänumeroon 112

Raaseporin päivystyksen palvelut  

Raaseporin sairaalaan perusterveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan vain sellaisia äkillisesti sairastuneita ja loukkaantuneita potilaita, joiden tulee päästä päivystykselliseen hoitoon vuorokauden sisällä sairastumisesta tai vammasta.

Tällaisia terveysongelmia ovat esimerkiksi: 

  • Äkillinen toisen alaraajan turpoaminen 
  • Äkillisesti noussut kuume  
  • Sietämätön selkäkipu 
  • Tapaturman aiheuttama vamma, joka aiheuttaa oireita, joiden kanssa et pärjää kotona. Esimerkiksi verenvuoto, kova kipu tai kävelyvaikeus 
  • Nenäverenvuoto, joka ei lakkaa. 
  • Äkillisesti vaikeutunut ahdistus tai masennus 

Länsi-Uudenmaan alueen päivystyspotilaat, jotka tarvitsevat akuutimpaa ja vaativampaa hoitoa hoidetaan Lohjan sairaalan yhteispäivystyksessä tai hoidon tarpeen arvion perusteella muissa HUSin yhteispäivystyksissä, joissa on erikoissairaanhoidon palvelut.  

Lisätiedot: 

Fredrik Forsström 
johtava lääkäri 
HUS Raaseporin sairaala 
p. 040 665 7620 
fredrik.forsstrom@hus.fi  

Timo Suonsyrjä 
ylilääkäri 
HUS Akuutti 
p. 050 427 0829 
timo.suonsyrja@hus.fi   

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme