Uudenmaan ELY-keskus

Räddningsövning i Hiidenkallio tunnel tisdagen den 24 maj – tunneln stängd kl. 10–15

Dela

Under räddningsövningen används en omväg mellan kl. 10.00 och 15.00.

Bild: Omvägen kring Hiidenkallio tunnel.
Bild: Omvägen kring Hiidenkallio tunnel.

I Hiidenkallio tunnel ordnas en räddningsövning som gör att tunneln stängs för trafik tisdagen den 24 maj mellan klockan 10.00 och 15.00. Stängningen av tunneln påverkar trafiken i båda riktningarna. Under räddningsövningen dirigeras trafiken till en omväg. Tunneln ligger på Ring II (lv 102) i närheten av Åbo motorväg.

Tunneln öppnas genast efter att räddningsövningen avslutats.

Tunneln stängs med väderreservation. Vid dålig väderprognos kan stängningen av tunneln ställas in med mycket kort varsel.

 

Ansvarig för trafikarrangemangen under den tid som tunneln är stängd:

Destia Oy, Mikko Sepänmaa, mikko.sepanmaa@destia.fi, tfn. 040 630 8555

Nyckelord

Kontakter

Mer information:

NTM-centralen, projektchef Tero Tiensuu, tfn. 0295 021 134

Bilder

Bild: Omvägen kring Hiidenkallio tunnel.
Bild: Omvägen kring Hiidenkallio tunnel.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

NTM-centralerna är statliga myndigheter som främjar den regionala utvecklingen genom att sköta statsförvaltningens uppgifter och utveckling. NTM-centralerna sköter uppgifter i anslutning till näringar, arbetskraft, kunnande samt trafik och infrastruktur samt miljö och naturresurser. NTM-centralerna utvecklar och stöder ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar välfärd.

Följ Uudenmaan ELY-keskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uudenmaan ELY-keskus

Planeringen av landsväg 11617 (Linjatie) till byväg upphör, Tusby och Mäntsälä29.6.2022 15:24:26 EEST | Tiedote

Planeringen av en bygväg för Linjatie (landsväg 11617) på gränsen mellan Tusby och Mäntsälä kommuner som inleddes våren 2022 upphör och vägavsnittet genomförs inte som byväg. De beläggningsarbeten som programmerats för Linjatie och Niittykulmantie genomförs dock enligt planen under sommaren 2022. Körbanemarkeringarna genomförs på sedvanligt sätt enligt dimensioneringsanvisningarna för landsvägar med två körfält. Inga farthinder byggs på Linjatie i samband med beläggningsarbetena. Hastighetsbegränsningen på Linjatie förblir tills vidare oförändrad. Tusby kommuns tidtabellsmål för genomförandet av detaljplanen Joenranta invid Linjatie påverkade beslutet att avsluta planeringen av byvägsprojektet. Byggarbetena under den tid som planområdet byggs kommer att öka byggplatstrafiken betydligt på Linjatie, vilket skulle ha försämrat byvägens funktion och säkerhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum