Is Good News

Rahataidon valmentaja vinkkaa: Aloita kesäloman suunnittelu nyt

Jaa

Näin säästät satasia ja vältyt luottokortin vinguttamiselta.

Aina voi kysyä myös lainaksi, neuvoo rahataidon valmentaja Mikko Sjögren.
Aina voi kysyä myös lainaksi, neuvoo rahataidon valmentaja Mikko Sjögren.

- Nyt kun joulu on lusittu ja luottokorttimaksut maksettu, on oikea aika alkaa suunnittelemaan kesälomaa.

Valmennusyhtiö Varapuun perustaja Mikko Sjögren antaa vinkit, joilla kassa pitää ja kesälomasta saa enemmän irti vähemmällä rahanmenolla.

Väistä ruuhkat ja neuvottele elämykset

Haluatko lomailla pahimman ruuhkan aikaan silloin kuin kaikki muutkin vai voisiko lomasta nauttia muulloin, kuin heinäkuussa tai elokuun alussa?

- Sesonkiviikoilla kaikki on kallista. Jos lentoja, hotellia tai matkoja varaa, vielä näin pari-kolme kuukautta aikaisemmin ne ovat huomattavasti halvempia, Sjögren vinkkaa.

Jos kesälomaasi kuuluu mökkeily, tarvitseeko kesämökkiä omistaa vai voisiko sen loman ajaksi vuokrata?

Omistaminen tulee hintavaksi, jos mökistä pääsee nauttimaan vain pari viikkoa vuodessa. Hoitovastuutkin painavat päälle.

- Kannattaa miettiä, tuoko elämyksen se että omistaa jotakin vai että käyttää sitä, Sjögren sanoo.

Hyvä vaihtoehto on yhteisomistajuus hyvässä porukassa, jolloin kulut ja vastuut jaetaan tasan. Kavereiden kesken voi hankkia vaikkapa veneen ja käyttää sitä vuoroviikoin.

Yksi ratkaisu on lainaaminen.

- Jonkun mielestä voi olla hyvä idea lainata moottoripyöräänsä kaverille sen sijaan, että seisottaisi sitä omalla pihalla vesisateessa, Sjögren sanoo.

- Toki jos itsellä on se moottoripyörä, kannattaa miettiä onko tuttu ja luotettava kaveri, joka palauttaa pyörän kunnossa ja tankki täynnä, hän lisää.

Näin onnistut pelikassan kartuttamisessa

Lomastressiä vähentää paljon se, että kassa on kunnossa ennen kuin lomalle lähdetään.

- Pelikassa kannattaa säästää etukäteen sukanvarteen sen sijaan, että ensin vietettäisiin kesä ja vasta jälkikäteen mietittäisiin, millä se maksetaan, Sjögren sanoo.

Jos on aiemmin tottunut lyhentämään luottokorttivelkaa satasella tai parilla kuukaudessa, nyt kuvio vain käännetään ympäri.

Säästäminen on tapa, jonka jokainen pystyy ottamaan haltuun. Olennaista on ymmärtää, missä vaiheessa kuukautta säästäminen on helpointa.

Onnistumisen kaava tulee tässä.

- Aina kun tilille kolahtaa rahaa, ota aivan ensimmäiseksi päältä säästettävä summa sivuun. Vasta lopuilla rahoilla eletään loppukuukausi, Sjögren sanoo.

Tämä järjestys on tärkeä.

Jos rahan jättää käyttötilille, on se harvemmin siellä enää loppukuusta. Säästämistä ei siis kannata yrittää tehdä viimeisistä euroista, koska se on yleensä mahdotonta.

Eikä edes joulu pääse yllättämään

Miksi sitten etukäteispainotteinen säästäminen toimii?

- Meillä ihmisillä on termostaatti, joka säätää omia kulutustottumuksia sen mukaan, paljon käyttövaraa on. Jos rahaa on reilummin, sitä käytetäänkin reilummin. Jos rahat ovat lopussa, ei mennäkään leffaan vaan haetaan kaupasta mikropopcorneja ja avataan telkkari, rahataidon valmentaja kertoo.

Jos aloitat säästämisen tänään 100-200 eurolla kuukaudessa, ehdit kerryttää kesälomakassaasi jopa 800 euroa.

Sanonta kuuluu, että talvi yllätti autoilijat ja joulu kuluttajan.

- Hyvä uutinen on, että kun tämän tavan on kerran oppinut, sitä kannattaa jatkaa koko syksy. Tänä vuonna ei sitten joulu enää pääsekään yllättämään, Sjögren naurahtaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Sjögren
040 555 4632
mikko@varapuu.fi

Kuvat

Aina voi kysyä myös lainaksi, neuvoo rahataidon valmentaja Mikko Sjögren.
Aina voi kysyä myös lainaksi, neuvoo rahataidon valmentaja Mikko Sjögren.
Lataa
Jos on aiemmin tottunut lyhentämään luottokorttivelkaa satasella tai parilla kuukaudessa, nyt kuvio vain käännetään ympäri, sanoo Mikko Sjögren.
Jos on aiemmin tottunut lyhentämään luottokorttivelkaa satasella tai parilla kuukaudessa, nyt kuvio vain käännetään ympäri, sanoo Mikko Sjögren.
Lataa
Nyt on oikea aika aloittaa kesäloman suunnittelu, sanoo rahataidon valmentaja Mikko Sjögren.
Nyt on oikea aika aloittaa kesäloman suunnittelu, sanoo rahataidon valmentaja Mikko Sjögren.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Is Good News
Is Good News
Vesijärvenkatu 2
15100 Lahti

0503607500http://www.nonews.fi

 

 

Valmennusyhtiö Varapuu järjestää rahankäytön, sijoittamisen ja vaurastumisen valmennuksia. Vuonna 2007 perustetun yhtiön tarkoitus on opettaa ihmisille järkeviä taloustaitoja  sitä, miten tavallinen ihminen voi oppia taitavaksi rahan kanssa ja vaurastua esimerkiksi sijoittamalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Is Good News

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme