Oulun yliopisto

Rahoitusta 203 uuteen opiskelupaikkaan Oulun yliopistoon

Jaa

Valtion kesäkuun alussa hyväksytyssä lisätalousarviossa osoitettiin korkeakouluille rahoitusta valittavien uusien opiskelijoiden määrän lisäämiseksi ensi syksynä. Oulun yliopisto saa rahoitusta 203 lisäpaikkaan.

Syksyn 2020 aloituspaikkoja lisätään Oulun yliopistossa yhteensä 325, joista 203 kandidaattikoulutukseen ja 122 maisterikoulutukseen. Kaikkiaan Oulun yliopiston uusien opiskelijoiden aloituspaikkojen määrä nousee lähes 2700:aan. Yliopiston hallitus päätti 249:n aloituspaikan lisäyksestä 20.5.2020 ja vielä 79 paikan lisäyksestä 17.6.2020 kokouksessaan.

Merkittävästi uusien aloituspaikkojen määrä kasvaa tuoreimman päätöksen perusteella arkkitehtuurin ja varhaiskasvatuksen koulutuksiin. Arkkitehtuurin koulutusohjelman aloituspaikkamäärä kasvaa neljänneksellä 40:stä 50:een. Varhaiskasvatuksen uusien opiskelijoiden määrä nousee 20:lla 120:sta 140:een.

Opetus- ja kulttuuriministeriö painotti lisätalousarvion rahoituksen jaon yhteydessä, että rahoituksen kohdentamisessa tulisi huomioida erityisesti pula logopedian ja varhaiskasvatuksen opetuksen osaajista sekä ilmastonmuutoksen, energiamurroksen, kiertotalouden ja puurakennusalan osaamistarpeet.

Oulun yliopiston koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilän mukaan molemmilla aloilla tarvitaan uusia osaajia. ”Arkkitehtuurin yksikössä on vahvaa puurakentamisen tutkimuksen ja koulutuksen osaamista ja ala on hyvin suosittu. Myös varhaiskasvatuksessa on pulaa kelpoisista opettajista sekä kasvukeskuksissa että koko laajalla Pohjois-Suomen alueella. Todella hienoa, että voimme tarjota lisäpaikkoja hakijoillemme näillä ja muilla aloilla”, hän sanoo.

Arkkitehtuurin lisäksi kandidaattikoulutuksen aloituspaikkoja lisätään teknillisille aloilla konetekniikkaan, tuotantotalouteen ja rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaan yhteensä 55 paikkaa. ICT-alan ohjelmiin lisätään 35 paikkaa.

Humanistisille aloille aloituspaikkoja lisätään yhteensä 39 useisiin koulutusohjelmiin. Kasvatustieteisiin lisätään yhteensä 30 aloituspaikkaa. Luonnontieteisiin paikkoja lisätään 24. Kauppatieteisiin lisätään 20 aloituspaikkaa avoimen väylän kautta hakeville ja alan uusien opiskelupaikkojen määrä kasvaa Oulun yliopistossa 200:aan.

Eri alojen aloituspaikkojen lisäys ei edellytä toimenpiteitä tänä keväänä yhteishaussa mukana olleilta hakijoilta. Hakijoiden kannattaa seurata Opintopolussa julkaistavia tietoja. Valintojen tulokset julkaistaan Opintopolussa 15.7. mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä, Oulun yliopisto, puh. 040 8375 527, sähköposti: Helka-Liisa.Hentila@oulu.fi

Viestintäasiantuntija Tiina Pistokoski, Oulun yliopisto, puh. 040 8161 387, sähköposti: Tiina.Pistokoski@oulu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Sukusiitos lyhentää varpusten elinikää ja poikasten määrää riippumatta lintuyhteisön koosta tai elinympäristöstä26.6.2020 07:30:00 EESTTiedote

Sukusiitos lyhentää erittäin voimakkaasti villien varpusten elinikää ja niiden aikuisikään selviävien poikasten määrää. Sukusiitoksen vaikutukset olivat samanlaisissa kaikissa lintuyhteisöissä riippumatta niiden erilaisista elinympäristöistä tai populaatioiden koosta, todettiin uudessa suomalais-norjalaisessa tutkimuksessa. Tulos on luonnonsuojelun kannalta merkittävä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme