Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Rahoitusta maaseudun yritysten energia- ja resurssitehokkuuteen sekä omistajanvaihdoksiin haettavissa

Jaa

Maaseudun mikro- ja pienyritykset voivat hakea tukea investointeihin, jotka edistävät uusiutuvan energian käyttöönottoa ja yrityksen energia- ja resurssitehokkuutta. Investoinnit rahoitetaan EU:n elpymisvaroista, joilla helpotetaan toipumista koronakriisistä. Ensimmäinen hakujakso päättyy 15.11.2021.

Maaseudun mikro- ja pienyritykset voivat tästä viikosta alkaen hakea tukea investointeihin, jotka edistävät uusiutuvan energian käyttöönottoa ja yrityksen energia- ja resurssitehokkuutta. Investoinnit rahoitetaan EU:n elpymisvaroista, joilla helpotetaan toipumista koronakriisistä. 

Nyt on aika panostaa uusiutuvaan energiaan. Yritys voi saada tukea esimerkiksi uusiutuvan energian tai yrityksen tuotantoa tehostavan teknologian käyttöönottoon. Tällaisia investointeja ovat esimerkiksi aurinkopaneelien tai ilmalämpöpumppujen hankinnat tai uudet laitteet ja ohjelmistot, jotka parantavat energia- tai materiaalitehokkuutta. Maataloustuotteita jalostavat yritykset voivat saada tukea 35 % investoinnin kustannuksista, muut maaseudun mikro- ja pienyritykset 30 %. 

Elpymisvaroista rahoitetaan myös biokaasun tuotannon lisäämistä. Jos yritys rakentaa uuden biokaasuntuotantolaitoksen tai -yksikön, tukea voi saada 50 % investoinnin kustannuksista.   

Neuvontaa yrityksen omistajanvaihdoksen tueksi 

Investointien lisäksi elpymisrahoituksella vauhditetaan yrityksen omistajanvaihdoksia. Henkilö, joka valmistelee harvaan asutulla tai ydinmaaseudulla sijaitsevan yrityksen hankintaa, voi saada omistajanvaihdoksen valmisteluun tarvittavaan asiantuntija-apuun 5000–10 000 euron tuen. Kyseessä on uusi tukimuoto. 

Maaseudun yritystukia voidaan myöntää maaseutualueilla toimiville yrityksille. Yrittäjä voi tarkistaa kartasta(hkp.maanmittauslaitos.fi), sijaitseeko hänen yrityksensä tukikelpoisella alueella. 

Rahoituksen hakemiseen ja myöntämiseen liittyvää tietoa

Päätöksen rahoituksesta tekee alueen ELY-keskus. ELY-keskuksesta saa myös lisätietoja tuesta ja tuen hakemisesta. Ensimmäisessä vaiheessa käsitellään 15.11.2021 mennessä vireille tulleet hakemukset. Tuet ovat haettavissa tämänhetkisen tiedon mukaan vuoden 2022 loppuun saakka. 

Maaseudun yritystukia haetaan Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa(hyrra.ruokavirasto.fi). Otathan ennen hakemuksen jättämistä yhteyttä ELY-keskuksen asiantuntijoihin.

Lisää tietoa:

Ruokaviraston tiedote 18.10.2021 (ruokavirasto.fi)

Maaseuturahaston elpymisvarat (maaseutu.fi)

Maaseudun yritystuet, Ruokavirasto (ruokavirasto.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöt Pohjois-Karjalan ELY-keskuksessa:
Yritysasiantuntija Tapani Mikkonen, tapani.mikkonen(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 026 079
Yritysasiantuntija Mauri Räsänen, mauri.rasanen(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 026 102
Rahoitusasiantuntija Mika Honkanen, mika.honkanen(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 026 100

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Torikatu 36 A, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme