Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Raippaluodon sillan uudet valaistuskonseptit testataan 9.2.2023

Jaa
Mustasaaren kunta ja ELY-keskus selvittävät parhaillaan eri vaihtoehtoja Raippaluodon sillan uutta valaistusta varten. Uudet valaistuskonseptit testataan torstaina 9.2. Koevalaistus ei vaikuta liikenteeseen. Koevalaistus alkaa torstaina 9.2. kello 17.30 ja kestää kello 22.00 saakka.

Uudet testattavat valaistuskonseptit on suunnitellut konsulttiyritys WSP Finland. Koevalaistuksen ovat tilanneet Mustasaaren kunta ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Tavoitteena on saada selkeämpi kuva eri valaistuskonsepteista ja tarkempi kustannusarvio niistä.

Koevalaistus ei vaikuta liikenteeseen Raippaluodon sillalla tai sen läheisyydessä. Työ tehdään kevyen liikenteen väylällä ja sillan alla huoltovaunussa. Koevalaistus ei häikäise autoilijoita.

Koevalaistuksen jälkeen Mustasaaren kunta ja ELY-keskus päättävät, eteneekö hanke ja miten. Mustasaaren kunnan toiveena olisi, että Raippaluodon silta saisi uuden valaistuksen kunnan juhlavuoden 2023 aikana. Mustasaaren kunta viettää tänä vuonna 675-vuotisjuhlavuotta ja sen lisäksi on kulunut 50 vuotta nykymuotoisen Mustasaaren kunnan syntymisestä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tienpidon asiantuntija Atte Arkko, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 004
Valaistussuunnittelija Annukka Larsen, WSP Finland, puh. 040 740 4717
Kunnanjohtajan sijainen Marcus Beijar, Mustasaaren kunta, puh. 050 69 635

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

TE-palvelut siirtyvät kuntiin vuoden 2025 alusta28.3.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Tasavallan presidentti on vahvistanut eduskunnan hyväksymän lakipaketin työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämisestä. Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirretään työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille 1.1.2025 alkaen. Uudistuksen tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää työnhakijoiden nopeaa työllistymistä hyödyntämällä kuntien palvelutarjonnan kaikkia mahdollisuuksia.

NTM-centralen i Södra Österbotten har gett utlåtande om Koppö Energia Oy:s MKB-program för framställning av syntetisk metan (Österbotten)21.3.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Koppö Energia Oy planerar en anläggning för tillverknng av syntetisk metan på Björnön i Kristinestad. Projektets mål är att producera kolneutral syntetisk metan (LSNG = Liquid syntethic natural gas) genom att återvinna koldioxid från rökgasströmmar i närområdet samt med vätgas som producerats av förnybar energi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme