Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Raitioliikenne palaa Hämeentielle 14. joulukuuta

Jaa

Raitiovaunulinjat 6 ja 7 nähdään normaaleilla reiteillään Hämeentiellä jälleen 14. joulukuuta. Ratikkaliikenne muuttuu aamuliikenteen alkaessa, noin klo 4.30. HSL tiedottaa liikenne- ja aikataulumuutoksista tarkemmin.

Hämeentie 20.11.2020. Kuva: Destia Oy.
Hämeentie 20.11.2020. Kuva: Destia Oy.

Bussi- ja raitiovaunupysäkit ovat joulukuun puolivälissä lopullisilla paikoillaan. Osa pysäkeistä on eri paikassa kuin ennen uudistusta. Sörnäisten ratikkapysäkki Hakaniemen suuntaan siirtyy Hämeentielle Kurvin eteläpuolelle, Käenkujan pysäkki Hakaniemeen päin poistuu ja Tannerin kentän ratikkapysäkit siirtyvät Haapaniemenkadun eteläpuolelle. Uudet pysäkkijärjestelyt tähtäävät sujuvampaan ratikkaliikenteeseen.

Raitioliikenteen palatessa Kurvin ja Hakaniemen välille Sturenkadun raitioliikenne loppuu. Sturenkadun liikenteen muutkin poikkeusjärjestelyt poistetaan samalla.

Aikataulua saatiin kirittyä

Ratikoiden paluu oli vielä lokakuussa epävarmaa, mutta Hämeentien uudistus on päässyt etenemään mallikkaasti töiden kirimisellä, resursseja lisäämällä ja lauhan sään ansiosta. ”Kiitos kuuluu jokaiselle urakan tekijälle. Tämä on meidän kaikkien yhteinen onnistuminen”, sanoo Destian työmaapäällikkö Sirpa Hämäläinen.

Hämeentien poikkikatujen ja pyöräteiden avaamisen aikataulusta kerrotaan myöhemmin.

Kokonaisuudessaan Hämeentien uudistus valmistuu ensi vuonna. Viimeistelytöitä, kuten päällimmäisiä asfalttikerroksia ja kivitöitä, tehdään vielä keväällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heidi Kekäläinen
viestintävastaava
Destia
heidi.kekalainen@destia.fi
puh. 050 511 6255

Tuuli Wallenius
projektisuunnittelija
Helsingin kaupunkiympäristö
tuuli.wallenius@hel.fi
puh. 09 310 26858

Kuvat

Hämeentie 20.11.2020. Kuva: Destia Oy.
Hämeentie 20.11.2020. Kuva: Destia Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kielilukion rakentaminen alkaa ensi vuoden alussa2.12.2020 13:32:08 EETTiedote

Helsingin kielilukiolle rakennetaan uudet tilat Myllypuroon. Uusi rakennus vastaa kasvavan opiskelijamäärän tarpeisiin, ja se korvaa nykyisellään Itäkeskuksessa sijaitsevat tilat. Rakentaminen käynnistyy maanrakennustöillä alkuvuodesta 2021, ja opiskelijat pääsevät uusiin tiloihin syyslukukaudelle 2023. Kielilukio on Helsingin kolmas elinkaarimallilla toteuttava hanke. Hankkeen urakoitsijaksi valikoitui kilpailullisen neuvottelumenettelyn pohjalta SRV.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 1.12.20201.12.2020 18:22:17 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 1.12.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme