Raitiolinjat 2, 7, 9 poikkeusreiteille 10.4. – Pasilaan korvaava bussi 7X

Jaa

Raitiolinjat 2, 7 ja 9 siirtyvät poikkeusreiteille maanantaina 10.4. Syynä ovat Kalasatamasta Pasilaan -raitiotiehankkeen rakennustyöt, jotka estävät raitioliikenteen Itä-Pasilassa ja Pasilansillalla syyskuun loppuun asti. Korvaava bussi 7X kulkee Pasilan aseman, Sörnäisten ja Kallion välillä. Myös linjojen 1, 3, 6 ja 8 aikataulut muuttuvat.

Raitiolinjat 2, 7 ja 9 siirtyvät poikkeusreiteille maanantaina 10.4. Syynä ovat Kalasatamasta Pasilaan -raitiotiehankkeen rakennustyöt, jotka estävät raitioliikenteen Itä-Pasilassa syyskuun loppuun asti. Korvaava bussi 7X kulkee Pasilan aseman, Sörnäisten ja Kallion välillä.

Muutokset raitioliikenteessä maanantaina 10.4.

  • Linja 2 ei kulje Pasilan asemalle vaan suoraan Pasilankatua Ilmalaan. Linja myös palaa kulkemaan 10 minuutin välein aiemman 12 minuutin sijaan.
  • Linja 7 ei kulje Länsi-Pasilaan vaan jatkaa Hakaniemestä Vallilan varikolle Kallion ja Sturenkadun kautta.
  • Korvaava bussi 7X alkaa kulkea Karhupuistosta Sörnäisten ja Mäkelänkadun kautta Pasilan asemalle.
  • Linja 9 ei kulje Ilmalaan vaan jatkaa Hakaniemestä Ensi Linjan päätepysäkille.
  • Linjojen 1, 3, 6 ja 8 aikataulut muuttuvat, mutta reitit säilyvät ennallaan. Linjat palaavat kulkemaan 10 minuutin välein aiemman 12 minuutin sijaan.

Seuraavat muutokset raitioliikenteeseen tehdään kesäaikataulukauden alkaessa 19.6.

Tietoa järjestelystä

Muutokset johtuvat Kalasatamasta Pasilaan -raitiotiehankkeen rakennustöistä, jotka etenevät Itä-Pasilassa. Raitioliikenteen estävien töiden arvioitu kesto on syyskuun loppuun. Myös linjan 1 maaliskuussa alkanut poikkeusreitti liittyy samaan työmaahan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 420 työntekijää, ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin ennen koronaa yli 390 miljoonaa matkaa vuodessa. Korona on vaikuttanut merkittävästi joukkoliikenteen käyttöön, ja matkustajamäärämme ovat nyt noin 40 prosenttia pienemmät. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme