Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Raitiovaunut palaavat Kurviin 4.5.

Jaa

Hämeentien uudistus on edennyt alkuvuoden aikana hyvin, ja Kurvin alue on valmis raitioliikenteen aloittamiseen toukokuun alkuun mennessä. Raitiovaunut 1 ja 8 alkavat liikennöidä omilla reiteillään Helsinginkatua pitkin 4. toukokuuta.

Hämeentien uudistus on edennyt hyvin. Ratikat ajavat Kurvin kautta 4.5. alkaen. Kuva: Susa Junnola.
Hämeentien uudistus on edennyt hyvin. Ratikat ajavat Kurvin kautta 4.5. alkaen. Kuva: Susa Junnola.

Linjojen 1 ja 8 pysäkki Töölön suuntaan on uudella paikalla Helsinginkadun puolella risteystä. Raitiovaunupysäkki Kurvista pohjoisen suuntaan on entisellä paikallaan. Uudella pysäkkijärjestelyllä pyritään parantamaan liikenteen luotettavuutta ja pysäkkialueen toimivuutta.

Myös linjat 6 ja 7 alkavat liikennöidä Kurvin kautta, mutta ajavat Hakaniemen ja Sörnäisten välisen osuuden vielä Helsinginkadun ja Karhupuiston kautta. Nämä linjat palaavat omille reiteilleen Hämeentielle loppuvuodesta 2020.

HSL tiedottaa reittimuutoksista.

Muun liikenteen aikatauluista tietoa huhtikuussa

Pyöräilijöiden, jalankulkijoiden ja autoliikenteen reittien valmistuminen liikenteelle täsmentyy huhtikuussa. Kurvin alueen pintarakennetyöt ja kaapeliputkitukset ovat kesken, ja töiden etenemisen tarkkaa aikataulua on tällä hetkellä vaikeaa arvioida. Myös lopullisten bussipysäkkien valmistuminen tarkentuu kevään aikana.

Kokonaisuudessaan Hämeentien uudistus on hyvässä vauhdissa. Tammikuun lopussa uutta vesijohtoa oli asennettu 84 %, maankaivuutöistä 85 % oli tehty, louhinnoista 95 % oli valmiina ja raitiokiskoja oli asennettu 38 %. Uudistus valmistuu loppuvuodesta 2020.

Mistä Hämeentien uudistuksessa on kyse?

Hämeentie muutetaan Siltasaarenkadun ja Helsinginkadun välillä jalankululle, pyöräilylle ja joukkoliikenteelle tarkoitetuksi kaduksi. Tontille ajo, huolto- ja pelastusajo sekä jakeluliikenne ovat sallittuja, mutta yksityisautojen läpiajo kielletään.

Samalla uusitaan raitiotien kiskot, kadun alla olevat putket ja kaapelit sekä kunnostetaan Sörnäisten metroaseman katto.

Uudistus lisää jalankulun ja pyöräilyn turvallisuutta ja nopeuttaa joukkoliikennettä.

Uudistuksen jälkeen Hämeentien varrella on myös viihtyisämpi asua, sillä autoliikenteen väheneminen tarkoittaa melun vähenemistä ja ilmanlaadun paranemista.

Remontti valmistuu loppuvuonna 2020. Pääurakoitsijana on Destia Oy.

Lukuja:

Parempi ilmanlaatu –  7500 läpiajavaa autoa vähemmän vuorokaudessa

Kadun alla tapahtuu –  uutta vesijohtoa 2 km, viemäriä 4 km ja kaapelisuojaputkea 50 km 

Kävelystä ja pyöräilystä turvallisempaa –  uutta pyöräkaistaa 4 km 

Ratikka nopeutuu – matka-aika Kurvista Hakaniementorille lähes puolittuu 

Putkiremontin aika – Hämeentien vanhin toiminnassa oleva vesijohto vuodelta 1889 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuuli Wallenius, projektisuunnittelija
Helsingin kaupunkiympäristö
p. 09 310 26858

Heidi Kekäläinen, viestintävastaava
Destia Oy
p. 050 511 6255

Joona Packalén, informaatiosuunnittelija
HSL
p. 040 5731283

Kuvat

Hämeentien uudistus on edennyt hyvin. Ratikat ajavat Kurvin kautta 4.5. alkaen. Kuva: Susa Junnola.
Hämeentien uudistus on edennyt hyvin. Ratikat ajavat Kurvin kautta 4.5. alkaen. Kuva: Susa Junnola.
Lataa
Kurvin ratikkapysäkkien sijanti.
Kurvin ratikkapysäkkien sijanti.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uimavesien bakteeripitoisuudet paikoitellen koholla – sinilevät vähentyneet merialueilla3.7.2020 14:32:28 EESTTiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla itäisen Helsingin pieniltä uimarannoilta sekä saarten uimarannoilta. Viime aikojen runsaat sateet ovat huuhtoneet epäpuhtauksia maanpinnalta uimaveteen. Tämä on todennäköinen syy siihen, että Suomenlinnan ja Uunisaaren rannoilla bakteeripitoisuudet olivat koholla. Näiltä rannoilta on otettu uusintanäytteet, joiden tulokset valmistuvat ensi viikolla. Muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Helsinki selvittää Eteläsataman lahden alueen maankäytön kehittämisen edellytyksiä1.7.2020 12:18:56 EESTTiedote

Eteläsataman lahti on yksi Helsingin keskeisimmistä historiallisista ranta-alueista ja on osa merellisen Helsingin kansallismaisemaa. Alueen jatkosuunnittelun tueksi on valmistunut kaksi Helsingin kaupungin tilaamaa konsulttiselvitystä. Ne ovat LOCI maisema-arkkitehdit Oy:n ja JKMM arkkitehdit Oy:n laatima ”Eteläsataman lahden maisemallinen tilavaraus- ja periaatesuunnitelma” sekä Ramboll Finland Oy:n laatima ”Eteläsataman lahden alustava teknisten tilavarausten ja toteuttamistavan periaatesuunnitelma”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme