Rakennusliitto ry

Rakennusliiton Harjuniemi: Uuden sovittelijan mopo karkasi heti

Jaa

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi arvostelee varsin kovin sanoin uuden valtakunnansovittelijan Vuokko Piekkalan tuoreita lausuntoja.

Piekkala ilmoitti Ylen ykkösaamussa, että hän tulee tyrmäämään kaikki palkansaajien merkittävät esitykset. Harjuniemen mukaan sovittelija ”on jälleen ennakkoon ilmoittanut, että hänen jonossaan kaikille jaetaan samat ratkaisut ja piste”.

Piekkalan edeltäjää Minna Hellettä syytettiin siitä, että hän ajoi selkeästi Teknologiateollisuuden palkkamallia. Helle siirtyi sitten Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi.

Uusi sovittelija toimi aikaisemmin kirkkohallituksen työmarkkinajohtajana.

Harjuniemen mukaan viime liittokierrosta on arvosteltu siitä, että se ei ottanut huomioon palkkauksen rakenteellisia ongelmia kuten naisten alempia palkkoja. Piekkala sivuuttaa tämän toteamalla, että ”palkkaus on kuitenkin vain yksi osa palkitsemista”.

”Ei palkka-asiaa pidä aliarvioida. Totta kai ihmiset arvostavat turvallisuutta ja fiksua joustavuutta, mutta kyllä työtä tehdään palkan takia”, korostaa Harjuniemi.

”Ylen Ykkösaamun haastattelun mukaan Piekkalasta on vähän tylsää, kun hänen pätevyyttään epäillään jo ennen kuin hän on työskennellyt päivääkään sovittelijana. Voi olla tylsää, mutta kommentit, joita ei koskaan olisi pitänyt lausua, panevat epäilemään virkamiehen pätevyyttä”, kirjoittaa Harjuniemi.

Harjuniemen mukaan Rakennusliitto ei tule sovittelijan konttorin saranoita kuluttamaan.

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

020 774 003 (puhelinvaihde)http://www.rakennusliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme