Rakennusliitto ry

Rakennusliiton johdolle valtuudet päättää työtaistelutoimista

Jaa
Rakennusliiton hallitus antoi kokouksessaan liiton johdolle valtuudet jättää lakkovaroitus, ellei sopua palkka- ja työehdoista synny helmikuun puoliväliin mennessä.

Rakennusliiton solmimat kahdeksan yleissitovaa työehtosopimusta on irtisanottu päättymään helmikuun lopussa, koska sopua vuoden 2023 palkankorotuksista ei saavutettu marraskuun 2022 loppuun mennessä. Rakennusteollisuus ei ole ollut halukas sopimaan palkankorotuksista ennen kuin vientialojen ratkaisu syntyy.

– Tällä kertaa jätämme lakkovaroitukset poikkeuksellisen aikaisin – jo sopimusten vielä voimassa ollessa. Haluamme näin ilmaista tukemme muihinkin SAK:n liittojen neuvottelupöytiin. Olemme mukana SAK:n yhteisrintamassa ja siksi tuomme oman kortemme kekoon paineen luomiseksi sekä neuvotteluratkaisun saavuttamiseksi, sanoo Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kimmo Palonen.

Mahdolliset lakot alkavat maaliskuun alussa ja niiden laajuudesta ilmoitetaan myöhemmin. Rakennusliitto toivoo neuvotteluteitse syntyvää ratkaisua, mutta valmistautuu samalla työtaistelutoimiin

#palkkaliitto

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

020 774 003 (puhelinvaihde)http://www.rakennusliitto.fi


Rakennusliitto on 66 000 rakentajan muodostama SAK:lainen ammattiliitto. Liitto pyrkii turvaamaan ja parantamaan jäsentensä työoloja ja palkkausta. Liitto solmii rakennusalojen yleissitovat työehtosopimukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Rakennusliiton 25. liittokokous: Reilusti lisää ARA-asuntotuotantoa ja tiet kuntoon13.5.2023 12:08:24 EEST | Tiedote

Rakennusteollisuuden vauhti on hyytynyt ja alan yritysten konkurssit lisääntyneet moninkertaisesti. Lainakorkojen nousu on tyrehdyttänyt vapaarahoitteisten asuntojen kysynnän ja uusien aloitusten määrä on romahtamassa viime vuoden 41 000 aloituksen tasolta noin 25 000:een. Rakentajien työttömyys on kasvussa, vaikkakin ajankohta tilanteen arvioimiselle on hankala, johtuen kesäsesongin lähestymisestä. Huhtikuussa työttömänä oli useita tuhansia rakentajia enemmän kuin samaan aikaan vuotta aiemmin.

Rakennusliiton Harjuniemi: Ajatusta kaksivuotisesta ammattikoulutuksesta ei tule hylätä25.4.2023 11:00:00 EEST | Tiedote

– Valtiovarainministeriön budjettipäällikkö Mika Niemelän esitys ammatillisen koulutuksen muuttamisesta kolmivuotisesta kaksivuotiseksi on tyrmätty lukuisin perustein. Kaksivuotisuutta ei tulekaan toteuttaa universaalina, kaikkia koskevana, muutoksena eikä säästötavoitteen perusteella, mutta tutkimatta sitä ei kannattaisi hylätä, sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme