Rakennusliitto ry

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi:Sopimusshoppailusta eroon isommilla liitoilla

Jaa

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi esittää SAK:n liittorakenteen uudistamista lääkkeeksi työnantajien tes-shoppailuun.

 SAK:laisen ammattiyhdistysliikkeen on otettava aloite omiin käsiinsä ja estettävä työnantajien harjoittama sopimusshoppailu ja työn kurjistaminen rakentamalla laajempia ammattiliittoja ja vähentämällä työehtosopimusten määrää, Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi esittää.

-        Ammattiliittojen ei kannata keskenään nokitella sopimusasioissa, vaan pitää aina johtotähtenä työntekijöiden parasta, ja ratkaista asiat sen perusteella. Jos liitot taistelevat keskenään, pyrkii työnantajapuoli aina hyödyntämään tilanteen.

Harjuniemi muistutti, että Rakennusliiton hallitus vastasi perjantaina myönteisesti Posti- ja logistiikka-alan unionin tukipyyntöön. Hän kuitenkin varoittaa etsimästä syyllisiä Posti Oyj:n harjoittamaan sopimusshoppailuun ammattiliittokentän sisältä.

-        Liittojen on tuettava työntekijöitä tilanteessa, jossa Posti on leikkaamassa heidän palkkojaan jopa kolmanneksella. On kuitenkin väärin asettaa tässä kiistassa Teollisuusliittoa jonkinlaiseen pahalaisen rooliin. Vika on ay-kentän rakenteissa, jotka eivät vastaa muuttuvan työelämän vaatimuksia. On siis korjattava rakenteita.

Harjuniemi muistutti, että liittojen välinen solidaarisuus koskee kaikkia.

-        Paljon ei ole tarjolla niissä pöydissä, joissa tes-kierrosta ollaan avaamassa. Teollisuusliitto on iso ja voimakas liitto, mutta sekin on nyt sopimusten osalta kovassa paikassa. SAK:laisten liittojen onkin  oltava mukana yhteisessä rintamassa myös Teollisuusliiton tukena.

Matti Harjuniemi puhui Rakennusliitto ry:n maakokouksessa Vantaalla, jossa liitto asetti tavoitteita tulevalle työehtosopimuskierrokselle. Rakennusalan sopimukset umpeutuvat huhtikuun lopussa 2020.

Yhteyshenkilöt

Puheenjohtaja Matti Harjuniemi, 050 1586
Viestintäpäällikkö Janne Mäkinen, 040 352 1161

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

020 774 003 (puhelinvaihde)http://www.rakennusliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Ivalon koulukeskuksen työmaalla väärinkäytöksiä ulkomaalaisen työvoiman suhteen – Joka neljäs lappilainen rakentaja työttömänä3.6.2021 14:28:29 EEST | Tiedote

Ivalon koulukeskuksen työmaalla on ilmennyt väärinkäytöksiä ulkomaalaisen työvoiman suhteen Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tarkastuksessa. Kaikkia työmaan ulkomaalaisia työntekijöitä ei ole vaatimusten mukaisesti ilmoitettu TE-toimistolle. Osa työmaan aliurakoitsijoista ei ole pyynnöistä huolimatta toimittanut tarkastajille työaikakirjanpitoa, palkkalaskelmia tai selvitystä noudatettavista työehdoista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme