Rakli ry

Rakennuttamisen kehittäjä –tunnustus Senaatti-kiinteistöjen Juha Lemströmille

Jaa
Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry haluaa palkita rakennuttamisen kehittämiseen merkittävällä panostuksella osallistuneita henkilöitä.
Juha Lemström           Kuva: Olli-Pekka Latvala
Juha Lemström Kuva: Olli-Pekka Latvala

Moni Rakli-yhteisössä vaikuttava henkilö kehittää oman organisaationsa toiminnan lisäksi koko alan toimintaa ja pelisääntöjä. Kiitoksena tästä yhteisen hyvän eteen tehdystä mittavasta työstä Rakli on luonut Rakennuttamisen kehittäjä -tunnustuspalkinnon. Tunnustus annetaan erityisistä ansioista ja sen saajan valitsee Raklin jäsenorganisaatioiden edustajista koottu raati. Tunnustus ei ole vuosittain jaettava.

Historian ensimmäisen Rakennuttamisen kehittäjä -tunnustuksen saaja Juha Lemström on ollut aktiivisesti mukana rakennuttamisen kehittämisessä. Raklin toiminnassa Lemström on ollut jo 90-luvulta saakka ja toiminut aktiivisesti Raklin toimikunnissa ja työryhmissä.

Pitkän uransa aikana Lemström on antanut merkittävän panoksen yhteiseen kehittämiseen ja rakennusalan toimintatapojen uudistamiseen toimintaympäristön kehittyessä. Ilman Juha Lemströmin kaltaisten henkilöiden panosta kiinteistö- ja rakennusalan kehittäminen olisi huomattavasti vaikeampaa ja hitaampaa.

Kiitollisena Lemströmin tekemästä työstä Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry palkitsee hänet Rakennuttamisen kehittäjä –tunnustuksella. Tunnustus jaettiin Rakennuttaminen 2023 -tapahtumassa.

Lisätietoa:
Mikko Somersalmi, Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry, 0407207645

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Juha Lemström           Kuva: Olli-Pekka Latvala
Juha Lemström Kuva: Olli-Pekka Latvala
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rakli ry
Rakli ry
Annankatu 24
00100 Helsinki

http://www.rakli.fi/

Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry on maamme kattavin ja vaikuttavin ammattimaisten kiinteistönomistajien ja rakennuttajien järjestö. Valvomme jäsentemme etua, osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä teemme työtä kestävän elinympäristön puolesta. Tarjoamme myös tutkittua tietoa vastuullisen päätöksenteon tueksi sekä kehitämme toimialaa ja jäsentemme osaamista.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakli ry

Jyväskylän seudun kiinteistömarkkinakatsaus: Asuntojen vuokrat ja käyttöasteet nousussa rakentamisen hidastuessa Jyväskylässä7.3.2023 14:00:00 EET | Tiedote

Taloustilanteen epävarmuus ja korkojen nousu heijastuvat kiinteistösijoitusmarkkinoille koko Suomessa. Jyväskylän kiinteistökauppamarkkinat olivat kuitenkin kohtalaisen vilkkaat vielä vuonna 2022, sillä merkittäviä kiinteistökauppoja tehtiin noin 340 miljoonalla eurolla. Rakentamisen volyymit ovat laskeneet, ja asuntoaloitusten määrä Jyväskylässä jäi vuonna 2022 matalimmaksi sitten vuoden 2008. Keskusta-alueella toimistojen vuokrien odotetaan nousevan, mutta liiketilavuokrien jatkavan laskuaan. Asuntojen vuokrat kääntyivät Jyväskylässä muutaman vuoden nollakehityksen jälkeen nousuun vuonna 2022. Tuotannollisten tilojen näkymät ovat muita toimitilakiinteistösektoreita positiivisempia.

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi uhkaa johtaa Suomessa massiivisiin rakennusten pakkokorjauksiin7.3.2023 13:28:39 EET | Tiedote

Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli on yhdessä Kaupan liiton, Kuntaliiton, MaRan, Suomen Kiinteistöliiton ja Suomen Omakotiliiton kanssa pyytänyt suomalaisia Euroopan parlamentin jäseniä vaikuttamaan siihen, että rakennusten energiatehokkuusdirektiivin (EPBD) uudistamista koskeva esitys muuttuisi parlamentin käsittelyssä. Energiatehokkuusdirektiivin toteutuminen Euroopan parlamentin vastuuvaliokunnan ITREn esittämässä muodossa olisi erittäin kallis, toteuttamisaikataulultaan epärealistinen ja vaikuttavuudeltaan heikko.

Rakentamislaki hyväksyttiin eduskunnassa – lain vaikutukset käytäntöön vielä epäselvät1.3.2023 16:42:04 EET | Tiedote

Eduskunta on hyväksynyt uuden rakentamislain keskiviikkona 1.3.2023. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2025. Mittavaa lakikokonaisuutta on valmisteltu useiden vuosien ajan. Kiinteistönomistajia ja rakennuttajia edustavan Raklin mukaan lain käytännön vaikutukset jäävät nähtäviksi, sillä valmistelun aikana ei ole toteutettu riittävää vaikutustenarviointia. Rakli näkee hyvänä, että ympäristövaliokunta on korostanut alan ottamista tiiviisti mukaan lakiin liittyvien asetusten valmisteluun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme