Avain

Rakkaani ei tuota puhetta -kirja kertoo sairauden särkemästä perhearjesta

Jaa
Terhi Kunnaksen kirjoittama Rakkaani ei tuota puhetta -teos kertoo omakohtaisen tarinan siitä, kuinka varoittamatta saapunut sairaus mullisti nelilapsisen perheen arjen.
kansi: Terhi Kunnas, Rakkaani ei tuota puhetta
kansi: Terhi Kunnas, Rakkaani ei tuota puhetta

Terhi Kunnaksen aviomies ja perheenisä sai massiivisen aivoinfarktin 14 vuotta sitten. Kohtauksen seurauksena hän menetti puhekykynsä ja oikea puoli hänen kehostaan halvaantui.

Kun puoliso sairastui, meni entinen elämä lopullisesti rikki. Kunnakselle jäivät hoidettavaksi vammautuneen miehen lisäksi 15-, 13-, 6- ja 4-vuotiaat lapset, koira ja vanha omakotitalo.

Sairastumisesta kertovat kirjat on usein kirjoitettu sairastuneen näkökulmasta ja läheisten kohtalo jää vähemmälle huomiolle. Millaista on elää sairastuneen rinnalla? Mitä jos vakava sairastuminen on lähellä viedä mukanaan koko perheen?

“Sain ystävältäni tyhjän kirjan, jonka sivuja aloin täyttää päivien tapahtumista ja omista tunteistani täysin murskaavan elämäntilanteen aikana. Se oli yksi tapa säilyä järjissäni. Päiväkirjani pohjalta kirjoitin tämän perheemme tarinan”, kertoo Kunnas Rakkaani ei tuota puhetta -kirjan kirjoittamiseen johtaneesta sysäyksestä.

teos: Rakkaani ei tuota puhetta
kirjoittaja: Terhi Kunnas
ISBN: 9789523044616
kustantaja: Avain
sivuja: 180
ilmestymispäivä: 8.3.2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet


Avain, Suomen kirjastopalvelu Oy, viestintäjohtaja Vilja Kujanpää, puh. 040 755 3319, vilja.kujanpaa@avain.net


arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

kansi: Terhi Kunnas, Rakkaani ei tuota puhetta
kansi: Terhi Kunnas, Rakkaani ei tuota puhetta
Lataa
Terhi Kunnas, kuvaaja: Isabel Katalkin
Terhi Kunnas, kuvaaja: Isabel Katalkin
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Heli Pekkarisen kylähulluus kasvoi Kylässä Italiassa -kirjaa kirjoittaessa31.5.2023 09:00:00 EEST | Blogi

Tietokirjailija Heli Pekkarinen tunnustautuu kylähulluksi. "En rentoudu monen suomalaisen tapaan luonnossa, vaan minun mieleni rauhoittuu ja hartiani laskeutuvat parhaiten kapeilla mukulakivikujilla ja pienillä piazzoilla", kirjoittaa Pekkarinen Kustantamon kuulumisia -blogissa. Rakkaus pieniin italialaisiin kyliin on Kylässä Italiassa -kirjan kirjoittamisen jälkeen vain kasvanut: "Rakastan pieniä kyliäni nyt jopa enemmän kuin ennen kirjan kirjoittamista: koskaan ei tiedä, mihin keskiaikaisessa italialaiskylässä törmää!"

Nora Lehtinen kirjoittaa blogissa arjestaan kirjailijana ja perheenäitinä24.5.2023 09:00:00 EEST | Blogi

Kirjailija Nora Lehtinen kirjasi ylös yhden maaliskuisen työpäivän aikana kohtaamansa kohokohdat ja ajatukset. Tuolloin tekeillä ollut lastenromaani valtasi ison osa arka: "En pysty palaamaan kirjan maailmasta. Kirjoittaessa elän tarinaa lähes fyysisesti mukana. Kuljen pöllyävällä hiekkatiellä, kosken vanhaan oven ripaan, haistan ruohonkorsien tuoksun aamuisella nurmikolla, näen tummansinisen aallokon kirkkaana päivänä meren rannassa, tartun metallisiin paloportaisiin silloin, kun seikkailu niin vaatii", hän kirjoittaa Kustantamon kuulumisia -blogissa. Lehtisen lastenromaani Hilma-täti ja vanhan kartan arvoitus ilmestyi toukokuussa.

Karoliina Suoniemi haluaa kirjoittaa lapsille myös sodasta ja sota-ajan lapsuudesta10.5.2023 09:00:00 EEST | Blogi

Opettajana työskentelevä tietokirjailija Karoliina Suoniemi tietää, miten lapsille kerrotaan menneisyydestä ja vaikeistakin asioista. "Kirjani ovat saaneet innostuksensa oman sukuni historiasta ja asioista, jotka ovat kiinnostaneet ja puhutelleen minua. Paperinarukenkiä aloin kirjoittaa jo ennen Ukrainan sodan alkua, mutta sodan syttyminen Euroopassa toi sen aihepiirin vielä lähemmäs. Tahdoin saada kansien väliin omien isovanhempieni ikäluokan kertomukset sota-ajan lapsuudesta ja nuoruudesta, nyt kun se oli vielä mahdollista", kirjoittaa Suoniemi Kustantamon kuulumisia -blogissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme