Kustannusosakeyhtiö Otava

Rakkaus koiriin yhdistää kaksi äidistään eroon joutunutta tyttöä lämminhenkisessä Kaisla ja Isla -kirjasarjassa

Jaa

Uusi kirjasarja käsittelee niin vaikeita perhesuhteita kuin ystävyyttä sekä eläinten tuomaa lohtua ja turvaa. Kaislan ja Isla – Pystykorvatalvi on koirasarjan ensimmäinen osa, ja sen takana on muun muassa suositusta Tassu-trio -koirasarjasta tuttu Helena Meripaasi.

Kaislan äiti on kuollut, ja tyttö on joutunut muuttamaan asumaan isänsä uuden perheen luokse. Itsekseen viihtyvä, eläimiä ja metsää rakastava Kaisla ahdistuu pikkulapsiperheen meluisasta arjesta ja viettää aikaansa enimmäkseen pienen pystykorvansa Kashmirin kanssa.

Islan vanhemmat eroavat ja äiti muuttaa perheen koiralauman kanssa uuden miehen luokse. Isla muuttaa isänsä kanssa Porvoosta Helsinkiin, jossa kaikki on kennelin hyörinään tottuneelle Islalle outoa ja yksinäistä. Pientä lohtua tuo isän metsästyspystykorva Jokke, jonka Isla saa ruinattua mukaansa Helsinkiin.

Kun tytöt törmäävät toisiinsa metsässä, heistä tulee erottamattomat. Toisistaan ja eläinystävistään he löytävät sen tuen ja turvan, jota kummankaan perhe ei pysty tarjoamaan. 

Kaisla ja Isla -sarja on eräänlainen selviytymistarina kahdesta vaikeassa tilanteessa olevasta nuoresta, joiden elämään uusi ystävyys ja koirat tuovat valoa”, kirjailija Helena Meripaasi kertoo.

Meripaasi on itse ollut koko ikänsä koiraharrastaja, ja hänen koiratuntemuksensa näkyy myös hänen nuorille suunnatuissa kirjasarjoissaan. Uudessa Kaisla ja Isla -sarjassakin käsitellään ystävyyden ja eläinharrastuksen ilojen lisäksi hyvin realistisesti myös lemmikkiarjen haasteita ja pulmia.

Meripaasin omaan koiralaumaan kuuluu kaksi energistä kettuterrieriä sekä superfiksu mittelspitz.

Helena Meripaasi (s. 1967) on helsinkiläinen filosofian maisteri, joka on julkaissut nuortenkirjoja vuodesta 2000. Hänet tunnetaan erityisesti suosituista Koirahullun päiväkirja- ja Tassu-trio -sarjoistaan. 

Kaisla ja Isla – Pystykorvatalvi on saatavana myös ääni- ja sähkökirjana. Sarjan seuraava osa ilmestyy keväällä 2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Talven neulekirjoissa palataan juurille: suomalaisvaikutteita, mystiikkaa ja puutarhainspiraatiota16.11.2022 11:12:31 EET | Tiedote

Onneksi on taas villapaitojen aika! Moreenin talven käsityökirjat ovat täsmälääke talven neulekuumeeseen: ne ovat täynnä mitä ihanimpia kaarrokeneuleita, sukkia ja asusteita, joiden värit ja kuviot tuovat iloa pitkäksi aikaa. Nyt inspiroidutaan kansallisperinteistä, magiasta ja luonnosta, jotka ovat saaneet suunnittelijoiden käsissä uuden, modernin ilmeen.

Professori Hannu Salmen "Tunteiden palo – Turku liekeissä 1827" on tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas8.11.2022 13:24:42 EET | Tiedote

"Perinpohjaisesti lähteisiin perustuva, moniaistillisesti kuljetettu tarina Turun palosta avaa kokonaan uuden näkökulman menneeseen tragediaan. Vaikka liekit melkein polttavat lukijaakin, teos pysyy faktoissa ja laajenee yksittäisiä ihmisiä sekä yhden kaupungin menneisyyttä suuremmaksi kertomukseksi Euroopan historiasta, tiedonvälityksestä, jopa Goethesta", todetaan palkintoperusteluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme