Hitachi ABB Power Grids

Raskas kaupunkiliikenne sähköiseksi ja latausverkosto kuntoon

Jaa

Sähköbussit ovat sen jo osoittaneet: myös raskasta liikennettä voidaan sähköistää kaupungeissa. Seuraavaksi ovat vuorossa jakelu ja jätteiden keräys. Nyt on korkea aika rakentaa niille latausverkosto.

Suomen hiilidioksidipäästöistä viidennes tulee liikenteestä, ja liikenteen päästöistä 94 prosenttia tieliikenteestä. Luvut kertovat suoraan, miksi henkilöautoja on sähköistettävä vauhdilla. Henkilöautojen sähköistäminen ei kuitenkaan riitä, mikäli liikenteen päästöjä aiotaan leikata hallituksen fossiilittoman liikenteen tiekartan viitoittamaa tahtia. Myös kaupunkien raskas liikenne on sähköistettävä.

Maan halki ajava rekka on haastava sähköistettävä, mutta kaupunkien raskaasta liikenteestä on jo lupaavia esimerkkejä. HSL:n tavoitteena on nostaa sähköbussien osuus Helsingin seudulla kolmannekseen eli noin 400 sähköbussiin seuraavan neljän vuoden aikana. Viime vuonna osuus oli viisi prosenttia.

Sähköbussien jälkiä voisivat seurata jäteautot sekä jakeluyhtiöiden kuorma- ja pakettiautot. Sähköauton edulliset käyttökustannukset varmasti houkuttelevat, mutta kysymyksiäkin herää. Onko kuljettajalla aikaa käydä varikolla lataamassa kesken kierroksen? Onko hänellä aikaa jonottaa julkiseen latauspisteeseen? Tuskin.

Sähköön nojaavan logistiikkayhtiön on saatava varmuus, että lataus sujuu siinä missä tankkauskin. Yön yli akkuja on helppo ladata oman yhtiön varikolla, mutta ajon keskellä lataukseen on saatava luotettava julkinen verkosto.

Latausverkosto huomioon kaavoituksesta alkaen

On liian helppoa olettaa, että julkinen latausverkosto syntyisi kuin huoltoasemien verkosto aikoinaan tai että sen voisi helposti liittää nykyisiin huoltoasemiin. Lataus vaatii huomattavasti enemmän aikaa ja tilaa kuin tankkaus. Raskaan liikenteen laturit ovat tyypillisesti vähintään jääkaapin kokoisia järkäleitä, joiden ympärillä rekat ja bussit pujottelevat.

Kuriirin kaupunkireitillä tilaa puolestaan on niukasti tarjolla, minkä vuoksi latausverkosto on syytä ottaa huomioon jo kaavoituksessa. Samassa vaiheessa kannattaa varmistaa myös sähköverkon kunto ja kapasiteetti.

Fyysisen latausverkoston tueksi on hyvä rakentaa myös digitaalinen palvelu. Älykäs lataaminen tarkoittaa muun muassa sitä, että palvelu välittää tiedot lataustarpeesta ja ehdotukset latauspaikasta. Kun lataajat saadaan näin virtuaaliseen jonoon, latauspistettä voidaan parhaimmillaan käyttää jopa tauotta - ilman, että fyysisiä jonoja syntyy.

Laturit konttiin ja sirot lataustolpat kentälle

Kun optimoidaan latauksen tilankäyttöä, kannattaa keskittyä latausteknologian valintaan.

Saisiko tehokkaista latauspisteistä siroja lataustolppia, jotka muistuttaisivat pikemminkin henkilöautojen lämmityspistorasioita? Tutkimme tätä Hitachi ABB Power Gridsissä, ja viime kesänä toimme markkinoille keskitetyn latausjärjestelmämme.

Keräsimme laturit konttiin ja vedimme niistä kaapelit lataustolppiin. Häviöt vältetään sillä, että sähkö siirtyy kontista lataustolppaan tasavirtana. Laskimme, että konttilataus säästää varikolla 60 prosenttia tilaa ja 40 prosenttia kaapelia. Kontti säästää myös asennusaikaa, koska tuomme varikolle tehtaalla testatun paketin. Se on helppo liittää suoraan keskijänniteverkkoon ja latauspisteisiin johtaviin kaapeleihin, jotka voi asentaa etukäteen maahan tai miksei myös varikon kattoon, jos sellainen on.

Kontti on hyvä vaihtoehto jo kymmenen bussin, jakelu-, paketti- tai kuorma-auton varikolle, ja siihen voidaan lisätä latureita sitä mukaa, kun tarve kasvaa. Kontin sisällä on myös helppo vaihtaa yksittäisiä latureita tehokkaammiksi.

Konttijärjestelmämme käyttää älykästä energianhallintaratkaisua, jonka avulla hallitaan koko latausinfrastruktuuria, lasketaan ajoneuvojen energiankulutusta, seurataan akkujen toimintaa ja analysoidaan jopa reittitietoja.

Tulevaisuutemme on sähköinen, myös kaupunkien joukko- ja jakeluliikenteessä.

Tervetuloa kuulemaan lisää 4.5. pidettävään verkkoseminaariimme "Tulevaisuuden sähköinen joukko- ja jakeluliikenne Suomessa". Ilmoittautumaan pääset täältä.

Juha Muhonen

Sector Manager, Transport

Hitachi ABB Power Grids

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt: Jaana Nikkari, jaana.nikkari@hitachi-powergrids.com, p. 050 334 4627

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hitachi ABB Power Grids
Hitachi ABB Power Grids
Strömbergin puistotie 15 C
65320 Vaasa

Hitachi ABB Power Grids on johtava globaali teknologiayhtiö, jolla on lähes 250 vuoden historia. Yhtiö työllistää noin 36 000 henkilöä 90 maassa ja palvelee asiakkaita energia-, teollisuus- ja infrastruktuurisektoreilla läpi arvoketjun sekä kehittyvillä aloilla, kuten kestävä liikenne, älykkäät kaupungit, energian varastointi ja datakeskukset. Pääkonttori sijaitsee Zurichissä. Hitachi ABB Power Grids tasapainottaa sosiaalisia, ympäristöllisiä ja taloudellisia arvoja todistetulla osaamisella, globaalilla läsnäololla ja vertaansa vailla olevalla asennetulla laitekannalla. Yhtiö on sitoutunut edistämään kestävän energian tulevaisuutta uraauurtavilla ja digitaalisilla teknologioilla haluttuna kumppanina vahvemman, älykkäämmän ja ympäristöystävällisemmän sähköverkon rakentamisessa. https://www.hitachiabb-powergrids.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hitachi ABB Power Grids

Hitachi ABB Power Grids ja GE allekirjoittivat merkittävän sopimuksen sähkönsiirron ympäristövaikutusten vähentämiseksi21.4.2021 13:39:44 EEST | Tiedote

Kaksi globaalia johtavaa sähköteknologiayhtiötä ovat alan ensimmäisinä solmineet ristilisensointisopimuksen, joka mahdollistaa korkeajännitelaitteistojen valikoiman laajentamisen käyttämällä rikkiheksafluoridin (SF6) korvaavaa edistyksellistä kaasua. Korkeajännitelaitteissa yleisesti käytetty SF6-eristekaasu on voimakas kasvihuonekaasu. Historiallinen sopimus antaa sähköyhtiöille mahdollisuuden nopeuttaa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä.

Tervetuloa 4.5.2021: Tulevaisuuden sähköinen joukko- ja jakeluliikenne Suomessa12.4.2021 09:47:13 EEST | Kutsu

Monissa Suomen kaupungeissa etsitään parhaillaan vaihtoehtoisia ratkaisuja bussi- ja jakeluliikenteen dieselkäyttöisyydelle. Millainen ratkaisu vastaa parhaiten logistiikkasektorin tulevaisuuden tarpeisiin kaupunkiliikenteessä ja on linjassa Suomen hiilineutraaliustavoitteiden kanssa? Tule mukaan virtuaaliseen aamupäivään 4.5.2021 klo 9 - 11.30 kuulemaan näkemyksistämme ja ratkaisuistamme sähköiseen joukko- ja kaupalliseen liikenteeseen.

Hitachi ABB Power Grids solmii merkittävän hankintasopimuksen tuulimuuntajien toimittamisesta merituulivoimaprojekteihin Taiwanissa11.9.2020 11:02:36 EEST | Tiedote

Hitachi ABB Power Grids on allekirjoittanut hankintasopimuksen johtavan globaalin tuuliturbiinivalmistaja MHI Vestas Offshore Windin (MHI Vestas) kanssa. Sopimuksen mukaisesti Hitachi ABB Power Grids toimittaa korkean suorituskyvyn WindSTAR-tuulimuuntajia MHI Vestasin merituuliprojekteihin Taiwaniin. Hankintasopimuksen sisältämät tuulimuuntajat valmistetaan Vaasassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme