Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Rautatiealalle ylityö- ja vuoronvaihtokielto 24.2. alkaen – Kiky hiertää tes-neuvotteluissa

Jaa

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto ulottuu kaikkiin rautatiealan työehtosopimukseen liittyviin töihin.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloittaa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon rautatiealalla. Kielto alkaa maanantaina 24. helmikuuta ja jatkuu toistaiseksi.

Rautatiealan työehtosopimuksista on neuvoteltu 3. joulukuuta 2019 lähtien. Neuvottelut takkuavat työnantajapuoli Paltan joustamattomuuden vuoksi.

– Työnantaja on osoittanut selkeää haluttomuutta edistää neuvotteluita sopimusratkaisuun pääsemiseksi, kertoo Raideammattilaisten yhteisjärjestö JHL:n puheenjohtaja Teppo Järnstedt.

Suurimpana kysymyksenä neuvottelupöydässä on ollut kiky-tuntien poistaminen, kertoo Järnstedt.

JHL:n asettama ylityö- ja vuoronvaihtokielto ulottuu kaikkiin rautatiealan työehtosopimukseen liittyviin töihin. JHL kehottaa myös pidättäytymään paikallisesta sopimisesta.

Kiellon ulkopuolelle on rajattu työt, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon piirissä eivät ole myöskään sellaiset yleistä turvallisuutta tai omaisuuden turvaamista koskevat työt, joita ei ole mahdollista siirtää myöhemmäksi.

Lisätietoja:
Raideammattilaisten yhteisjärjestö JHL:n puheenjohtaja Teppo Järnstedt, 050 537 2412

JHL:n sopimustoimitsija Hannu Mattila, 040 582 3631

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme