Ravintoloiden parsaviikot käynnistävät kevään juhlasesongin.

Parsasesongin käynnistyminen kuvastaa uutta alkua; luonnon heräämistä eloon, valon tuloa ja makuaistien virkistymistä tuoreille raaka-aineille. Miedonmakuiselle parsalle lisukkeet valitaan huolella, jotta parsan maku säilyy pääosassa. S-ryhmässä neljää ravintolaketjua luotsaava ketjupäällikkö Piia Virtanen kertoo parsalistojen noudattavan melko klassista linjaa.
”Annoksista esimerkiksi Parsaa Hollandaise kuuluu kaikkien ketjujemme valikoimaan siinä missä parsakeittokin. Kepeä parsa yhdistettynä pariloituun kalaan on aina hyvä valinta. Oma suosikkini on parsa kuhan ja Hollandaise-kastikkeen kanssa. Tämän kauden kiinnostavia annoksia ovat Frans & les Femmes -ravintoloiden vegaaniset parsa-annokset, kuten friteerattu tofu ja parsa, sekä Trattorian parsarisotto lehtikaalilla ja rucolalla.”
Parsa sopii juhlaan kuin juhlaan
Parsakausi tarjoaa hyvän syyn lähteä ulos ja ravintolaan syömään, sillä parsa sopii monenlaiseen herkutteluhaluun ja moniin eri tilanteisiin. Vappuun ja kevään juhliin parsamenut antavat hienon säväyksen. Keittiöpäälliköiden koostamia parsamenuita myydään vuosi vuodelta yhä enemmän, sillä asiakkaat arvostavat valmiiksi mietittyjä kokonaisuuksia juomasuosituksineen.
”Suosittelen lämpimästi parsamenuta niin perhe- kuin yritysjuhlien tarjoiluksi. Juhlahetken alkuun lasi kauniisti kuplivaa samppanjaa ja jälkiruoaksi sopivan kirpeä raparperinen jälkiruoka tai makea mansikkakakku – ja juhla on valmis”, Virtanen toteaa.
S-ryhmän ravintoloiden tyylikkäät tapahtumatilat kabineteista privaattisviitteihin tarjoavat parsan ympärille kootuille juhlille arvoisensa miljöön.
Parsamenuiden hinnat alkaen 44,50 euroa/henkilö, yksittäiset parsa-annokset alk. 10,40 e.
Parsoja tarjoillaan seuraavissa ketjuravintolat ympäri Suomen:
Frans & les Femmes -ravintolat, Bistrot, Grill it! -ravintolat, Trattoria-ravintolat
Lue lisää ja varaa pöytä: https://www.raflaamo.fi/fi/parsat
Pyydä tarjous ja menuehdotus yritysjuhliin: https://www.sokoshotels.fi/fi/kokous-ja-juhlat/tilavarauslomake
Lisätiedot: Piia Virtanen, ketjupäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, piia.virtanen@sok.fi, puh. 010 768 2859
S-RAVINTOLOIDEN VALMIIT PARSAMENUT
Grill it! Parsaa ja lohta -menu
- Parsakeittoa
- Grillattua lohta ja parsaa Hollandaise
- Vanilja Crème brûlée
S-Etukortilla 44,50 e / norm. 47,50 e
Bistron parsamenu
- Parsakeittoa
- Kuhaa ja parsaa Hollandaise
- Raparperipaistos, vaniljajäätelöä ja mansikkaa
S-Etukortilla 45,50 e / norm. 49 e
Mestarin parsamenu
- Parsakeittoa
- Parsaa ja pippuripihviä, tomaatti-voikastike
- Raparperipaistos, vaniljajäätelöä ja mansikkaa
S-Etukortilla 53 e / norm. 56 e
Parsamenu
- Grillattua vihreää ja valkoista parsaa Hollandaise
- Kuhaa ja parsaa, varhaisperunaterriiniä
- Raparperipannacotta
S-Etukortilla 43,50 e / norm. 47,50 e
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Piia Virtanen, ketjupäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, piia.virtanen@sok.fi, puh. 010 768 2859
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt.
Tarjoamme arjen palveluita päivittäis- ja käyttötavarakaupassa, hotelleissa ja ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä sekä oman pankkimme kautta.
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa – meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Toimimme tinkimättömästi yhdenvertaisuutta edistäen sekä luonnonvaroja kunnioittaen, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,9 miljardia euroa, ja investoimme vuonna 2024 Suomeen lähes miljardi euroa.
#parempipaikkaelää
SOK:n viestintä tarjoaa median edustajille ajankohtaista tietoa S-ryhmästä. Viestintämme palvelee mediaa arkisin klo 9–16.
Mediapuhelin: 050 472 2745 (pvm/mpm)
Sähköposti: viestinta@sok.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
S-ryhmän ruokatrendit julki – näin uudet ravitsemussuositukset näkyvät ostoskoreissa20.11.2025 12:00:00 EET | Tiedote
S-ryhmän myyntidata kertoo muutoksista suomalaisten ostokäyttäytymisessä. Valtatrendit hinta, helppous ja yksilöllisyys vaikuttavat vahvasti ruokakaupan ilmiöiden taustalla. Ravitsemussuositukset ja toisaalta myös jauhelihan saatavuushaasteet ovat vaikuttaneet suomalaisten ostoskorien sisältöön kuluneen vuoden aikana.
Prisman verkkokaupan ja Hopen joululahjakeräys on helppo tapa auttaa - lahjoittaa voi “vaikka kotisohvalta käsin”18.11.2025 07:20:00 EET | Tiedote
Prisman verkkokaupan ja Hopen perinteinen joululahjakeräys on tänä vuonna käynnissä 18.11.–3.12. välisen ajan. Keräysaikana Prisman verkkokaupassa lahjoitetut tuotteet toimitetaan Hopen kautta vähävaraisille lapsiperheille ympäri Suomen. Joulunajan apu on monessa suomalaisperheessä toivottu lahja, sillä lapsiperheiden avun tarve on kuluvan vuoden aikana kasvanut merkittävästi.
Joulun lahjalista yllättää – paketista voi paljastua valoterapiamaski tai multistyler14.11.2025 07:25:00 EET | Tiedote
Tänä vuonna pukinkonttiin pakataan yhä enemmän hyvinvointituotteita, viihdettä ja arjen luksusta. Suomalaiset aloittavat lahjahankintojen teon hyvissä ajoin, ja valintojen taustalla korostuvat hyödyllisyys, toiveiden täyttyminen ja pieni hemmottelu. Prismalaiset tietävät, mitä suomalaiset aikovat tänä jouluna ostaa ja toiveet lahjalistoilla saattavat yllättää.
Mitkä tuotteet käyvät kaupaksi tänä jouluna – Sokoksen asiantuntijat nimeävät hittilahjat11.11.2025 07:45:00 EET | Tiedote
Sokoksen kauneuden, pukeutumisen ja kodin asiantuntijat jakavat näkemyksensä siitä, mitä tuotteita suomalaiset käärivät paketteihin tänä jouluna. Lahjakääröjen ennustetaan kätkevän alleen muun muassa suloisia miniatyyrituoksuja, laadukkaita neuleita ja näppäriä matkakorurasioita.
Isälle suklaata ja kukkia? S-ryhmän data kertoo erot isän- ja äitienpäivän vietossa4.11.2025 08:02:00 EET | Tiedote
Isänpäivää vietetään jälleen tulevana sunnuntaina 9.marraskuuta. Perinteisesti suomalainen muistaa syksyllä isää samalla kaavalla kuin äitiä keväällä: hyvällä ruoalla ja lahjoilla. S-ryhmän ostodata kuitenkin osoittaa, että isän ja äidin juhlapäivien mauissa sekä pakettien sisällöissä on eroa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme
