Ravintoloiden parsaviikot käynnistävät kevään juhlasesongin.

Parsasesongin käynnistyminen kuvastaa uutta alkua; luonnon heräämistä eloon, valon tuloa ja makuaistien virkistymistä tuoreille raaka-aineille. Miedonmakuiselle parsalle lisukkeet valitaan huolella, jotta parsan maku säilyy pääosassa. S-ryhmässä neljää ravintolaketjua luotsaava ketjupäällikkö Piia Virtanen kertoo parsalistojen noudattavan melko klassista linjaa.
”Annoksista esimerkiksi Parsaa Hollandaise kuuluu kaikkien ketjujemme valikoimaan siinä missä parsakeittokin. Kepeä parsa yhdistettynä pariloituun kalaan on aina hyvä valinta. Oma suosikkini on parsa kuhan ja Hollandaise-kastikkeen kanssa. Tämän kauden kiinnostavia annoksia ovat Frans & les Femmes -ravintoloiden vegaaniset parsa-annokset, kuten friteerattu tofu ja parsa, sekä Trattorian parsarisotto lehtikaalilla ja rucolalla.”
Parsa sopii juhlaan kuin juhlaan
Parsakausi tarjoaa hyvän syyn lähteä ulos ja ravintolaan syömään, sillä parsa sopii monenlaiseen herkutteluhaluun ja moniin eri tilanteisiin. Vappuun ja kevään juhliin parsamenut antavat hienon säväyksen. Keittiöpäälliköiden koostamia parsamenuita myydään vuosi vuodelta yhä enemmän, sillä asiakkaat arvostavat valmiiksi mietittyjä kokonaisuuksia juomasuosituksineen.
”Suosittelen lämpimästi parsamenuta niin perhe- kuin yritysjuhlien tarjoiluksi. Juhlahetken alkuun lasi kauniisti kuplivaa samppanjaa ja jälkiruoaksi sopivan kirpeä raparperinen jälkiruoka tai makea mansikkakakku – ja juhla on valmis”, Virtanen toteaa.
S-ryhmän ravintoloiden tyylikkäät tapahtumatilat kabineteista privaattisviitteihin tarjoavat parsan ympärille kootuille juhlille arvoisensa miljöön.
Parsamenuiden hinnat alkaen 44,50 euroa/henkilö, yksittäiset parsa-annokset alk. 10,40 e.
Parsoja tarjoillaan seuraavissa ketjuravintolat ympäri Suomen:
Frans & les Femmes -ravintolat, Bistrot, Grill it! -ravintolat, Trattoria-ravintolat
Lue lisää ja varaa pöytä: https://www.raflaamo.fi/fi/parsat
Pyydä tarjous ja menuehdotus yritysjuhliin: https://www.sokoshotels.fi/fi/kokous-ja-juhlat/tilavarauslomake
Lisätiedot: Piia Virtanen, ketjupäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, piia.virtanen@sok.fi, puh. 010 768 2859
S-RAVINTOLOIDEN VALMIIT PARSAMENUT
Grill it! Parsaa ja lohta -menu
- Parsakeittoa
- Grillattua lohta ja parsaa Hollandaise
- Vanilja Crème brûlée
S-Etukortilla 44,50 e / norm. 47,50 e
Bistron parsamenu
- Parsakeittoa
- Kuhaa ja parsaa Hollandaise
- Raparperipaistos, vaniljajäätelöä ja mansikkaa
S-Etukortilla 45,50 e / norm. 49 e
Mestarin parsamenu
- Parsakeittoa
- Parsaa ja pippuripihviä, tomaatti-voikastike
- Raparperipaistos, vaniljajäätelöä ja mansikkaa
S-Etukortilla 53 e / norm. 56 e
Parsamenu
- Grillattua vihreää ja valkoista parsaa Hollandaise
- Kuhaa ja parsaa, varhaisperunaterriiniä
- Raparperipannacotta
S-Etukortilla 43,50 e / norm. 47,50 e
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Piia Virtanen, ketjupäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, piia.virtanen@sok.fi, puh. 010 768 2859
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt.
Tarjoamme arjen palveluita päivittäis- ja käyttötavarakaupassa, hotelleissa ja ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä sekä oman pankkimme kautta.
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa – meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Toimimme tinkimättömästi yhdenvertaisuutta edistäen sekä luonnonvaroja kunnioittaen, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,9 miljardia euroa, ja investoimme vuonna 2024 Suomeen lähes miljardi euroa.
#parempipaikkaelää
SOK:n viestintä tarjoaa median edustajille ajankohtaista tietoa S-ryhmästä. Viestintämme palvelee mediaa arkisin klo 9–16.
Mediapuhelin: 050 472 2745 (pvm/mpm)
Sähköposti: viestinta@sok.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Isälle suklaata ja kukkia? S-ryhmän data kertoo erot isän- ja äitienpäivän vietossa4.11.2025 08:02:00 EET | Tiedote
Isänpäivää vietetään jälleen tulevana sunnuntaina 9.marraskuuta. Perinteisesti suomalainen muistaa syksyllä isää samalla kaavalla kuin äitiä keväällä: hyvällä ruoalla ja lahjoilla. S-ryhmän ostodata kuitenkin osoittaa, että isän ja äidin juhlapäivien mauissa sekä pakettien sisällöissä on eroa.
Riisituotteille odotettu sertifiointi – näkyy kaupan hyllyllä ”jyvä kerrallaan”3.11.2025 07:30:00 EET | Tiedote
Riisi on monelle tuttu ruoanlaiton peruselementti, jota ostetaan S-ryhmän ruokakauppojen (Prisma, S-market, Sale ja Alepa) hyllyiltä vuodessa noin yhdeksän miljoonaa kiloa. Syksyllä kaupan riisihyllyille on saapunut ensimmäinen Sustainable Rice Platform -sertifioitu Coop-tuotemerkin basmatiriisi.
Kysely: suomalaiset panostavat kodin valaistuksessa eniten olohuoneeseen ja keittiöön29.10.2025 07:45:00 EET | Tiedote
Suomalaiset pitävät valaistusta tärkeänä tekijänä kodin tunnelman luomisessa ja osana sisustusta, selviää Sokoksen tekemästä kyselytutkimuksesta. Kotona panostetaan etenkin olohuoneen ja keittiön valaistukseen. Sokoksen asiantuntija jakaa täsmävinkin, mihin kodin valaistuksessa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota pimeänä vuodenaikana.
Uudistuva Iso juttu -kumppaniyhteistyö laajenee ilmastoasioista muihin kestävyysteemoihin28.10.2025 12:30:00 EET | Tiedote
S-ryhmä laajentaa Iso juttu -kumppaniyhteistyötään – jatkossa mukana ovat ilmaston lisäksi luonnon monimuotoisuus, vesivastuullisuus ja ihmisoikeudet. Tavoitteena on löytää konkreettisia ratkaisuja kestävyyshaasteisiin yhdessä 17 500 tavaran- ja palveluntoimittajan kanssa sekä tuoda pienet ja suuret toimijat yhteen. Miljoonan tonnin päästösäästötavoite saavutettiin yhdessä kumppaneiden kanssa etuajassa viime vuonna.
Lähes 3000 sähköautoilijaa paljastaa ajatuksensa sähköauton lataamisesta – pitkillä matkoilla selkeä toive, näitä asioita asemille halutaan lisää27.10.2025 09:01:22 EET | Tiedote
ABC-latauksen toteuttama suuri sähköautoilukysely selvitti autoilijoilta muun muassa missä ja mihin aikaan autoa ladataan, mitä latauksen aikana halutaan tehdä ja mitä latausasemille toivotaan lisää. Kyselytutkimukseen vastasi lähes 3000 sähköautolla tai plug-in-hybridillä ajavaa eri-ikäistä autoilijaa ympäri maan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme
