Kustannusosakeyhtiö Otava

Ravitsemusterapeutti uutuuskirjassaan: Heitä dieetit romukoppaan ja tee rauha ruoan kanssa

Jaa

Taas on se aika vuodesta, kun lööpit kirkuvat laihdutusvinkkejä. Laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen kuitenkin uskoo, että moni ihminen voisi paljon paremmin jos heittäisi dieetit romukoppaan. Uutuskirjassaan Superhyvää keholle Putkonen kannustaa tekemään rauhan ruoan kanssa.

“Nykyään paino- ja kehonkuvapaineet koskevat niin miehiä kuin naisiakin ja kuulen hurjia ja kurjia tarinoita siitä, miten paljon iloa elämästä voi viedä kehosta ja syömisestä stressaaminen”, Putkonen toteaa.  

Superhyvää keholle -kirjassaan Putkonen painottaa, että ihminen osaa luonnostaan syödä oikein, ilman jatkuvaa kontrollointia, kalorilaskentaa ja sääntöjä. Vaistojamme häiritsee kuitenkin moni tekijä. 

“Erittäin moni tavoittelee kehoa, joka on itselle biologisesti aivan liian pieni – tai lihasmassan puolesta liian iso. Ihannenaisen ja -miehen mittoihin kun ei moni meistä geeniemme puolesta pääse”, Putkonen muistuttaa. 

Hänen mukaansa on tärkeää oppia tuntemaan itsensä ja kuuntelemaan oman kehon viestejä. Joillain kehon luonnollinen, biologinen paino voi olla selvästi painoindeksilukemia suurempi. Tilanne on hyvä, jos viihtyy omassa kehossaan eivätkä muut terveysmittarit anna syytä huoleen. 

Kehopositiivisuus on lempeää suhtautumista itseensä 

Kehopositiivisuus ei välttämättä tarkoita sataprosenttista onnen tunnetta kehosta. Se tarkoittaa muun muassa avoimuutta ja rehellisyyttä, jolloin tunnistaa paremmin omat tunteensa ja tarpeensa. Vähitellen on helpompi olla kotonaan omissa nahoissaan. 

“Jos oman kehon arvostaminen on vaikeaa, voi ensin lähteä etsimään kaunista ja hyvää muista. Siinä ei ole ainakaan mitään hävittävää!”, Putkonen vinkkaa.  

Epäaito yltiöpositiivisuus sen sijaan kääntyy usein itseään vastaan. ”Rakastan kehoani” -hokema ei toimi silloin, kun syvällä sisimmässään tietää sanovansa niin vain sen takia, että haluaisi pystyä rakastamaan kehoaan.  

Superhyvää keholle -kirja auttaa solmimaan rauhan ruoan kanssa ja arvostamaan kehoa sellaisena kuin se luonnostaan on. Kirja esittelee tietoisen syömisen periaatteet harjoitusten kera. Se kertoo myös, miten keittiökammosta pääsee, mitä kannattaa aina pitää ruokakaapissa ja miten syntyy liikunnan ja levon tasapaino. 

Leena Putkonen on laillistettu ravitsemusterapeutti, tietokirjailija ja kehoaktivisti. Hän on kirjoittanut Superhyvää suolistolle -kirjan sekä Ruokamysteerit (yhdessä Mari Koistisen kanssa). Hän on myös  Helsingin Sanomien kolumnnisti ja Se erilainen fitness -blogin toinen kirjoittaja. 

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: adele.couavoux@otava.fi  

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Leena Putkonen. Kuva: Mirva Kakko
Leena Putkonen. Kuva: Mirva Kakko
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Otava julkaisee Erkki Liikasen kirjan syksyllä 20196.3.2019 12:26:11 EETTiedote

Erkki Liikanen kuvaa omaelämäkerrallisessa teoksessaan Suomen polkua sodan jaloista Euroopan unioniin. Matka välirauhasopimuksesta Euroopan unionin jäseneksi vei 50 vuotta ja 100 päivää, ja se oli ihmeellinen kasvutarina. Sodan päätyttyä syntyivät suuret ikäluokat, jotka muuttivat Suomea suuresti. Liikanen kuului heistä viimeisiin. Teoksessaan Olin joukon nuorin Liikanen kuvaa myös omaa matkaansa Mikkelin Lähemäeltä Helsinkiin ja edelleen Brysseliin. Kirjassa uskonnollisessa perheessä varttuva nuori mies käy läpi koettelemuksia, löytää elämänsä rakkauden ja lähtee mukaan politiikkaan. 1970- ja 1980-luvuilla Liikanen toimii SDP:n ja valtakunnan sisäpiirissä ja nousee sen jälkeen valtiovarainministeriksi ja suurlähettilääksi Brysseliin. Muistelmat ulottuvat vuoteen 1995, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin ja Liikasesta tuli ensimmäinen suomalainen komissaari. Toinen osa seurannee, kun tehtävät Euroopassa ovat päättyneet. ”Kuuluin sodanjälkeisten sukupolvien nuorimpiin, ja siksi nämä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme