Jyväskylän yliopisto

Rehtori Keijo Hämäläinen muisti urheilussa menestyneitä opiskelijoita

Jaa

Perinteisten mitalikahvien sijaan rehtori Keijo Hämäläinen onnitteli huippu-urheilussa menestyneitä Jyväskylän yliopiston opiskelijoita pienillä postipaketeilla ja verkkovälitteisellä palkitsemistilaisuudella.

Pandemiatilanteen vuoksi kansainväliset kilpailut ovat olleet harvinaisia, joten palkitut edustivat lähinnä SM-tason mitalisteja, poikkeuksena journalistiikan opiskelija Jaakko Vilmusenaho, joka ehti saada MM-mitalinsa ennen pandemiaa, lajinaan Shorinji-ryu Renshinkan karate-do.

- Jyväskylän yliopisto on liikuntamyönteinen yhteisö ja pidämme opiskelijoidemme urheilumenestystä suuressa arvossa. Huippu-urheilun ja opiskelun yhdistäminen on vaativa taitolaji. Siinä yhdistyvät niin ikään kestävyyslajin, voimalajin ja ketteryyslajin haasteet. Yhdistelmä vaatii muutenkin suuria henkisiä ja fyysisiä voimavaroja sekä organisointikykyä, mutta korona-pandemia on luonut tähän kaikkeen vielä erityiset vaikeuskertoimensa, rehtori Keijo Hämäläinen painotti onnittelusanoissaan.

Tilaisuuteen kokoontui kaikkiaan 45 opiskelijaa, ja heidän edustamansa lajikirjo oli liki yhtä lukuisa, ulottuen perinteisistä lajeista hiihdosta, uinnista ja pesäpallosta eksoottisempiin, kuten Lacrosse, sokkopingis ja cheerleading. Kesto-ylpeydenaiheita edustaa Kirittärien pesäpallojoukkue, jolla on hallussaan kolmivuotinen SM-voittoputki, ja jossa jälleen pelasi useita yliopiston opiskelijoita. Onnittelunsa saivat myös e-urheilussa menestyneet opiskelijat.

Palkitut urheilijat edustivat kaikkia tiedekuntia. Liikuntatieteiden opiskelijoiden lisäksi erittäin menestyksekkäitä olivat tälläkin kertaa it-tiedekunnan opiskelijat. Pelkästään kyberturvallisuuden maisteriohjelmasta löytyi useita mitalisteja: mäkihyppääjä Sami Saapunki, e-urheilija Patrik Jokela sekä Jaakko Vilander, lajinaan brasilialainen ju-jutsu.

Tilaisuudessa kuultiin ruotsin kielen alumnin, suunnistuksen yhdeksänkertaisen maailmanmestarin, Minna Kaupin värikkäitä muistoja ja vinkkejä opiskelun ja huippu-urheilun yhdistämisestä, sekä olympiakomitean vastuulääkäri Maarit Valtosen esitelmä.

Lisätietoja:

rehtori Keijo Hämäläinen, puh. 040 6800 215, keijo.hamalainen@jyu.fi

yhteiskuntasuhdepäällikkö Anu Mustonen, puh. 050 564 9022, anu.mustonen@jyu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Hyvä juoksukyky edistää tehokasta aineenvaihduntaa myös ikääntyessä12.6.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Juoksukyky kertoo terveydestä ja ennustaa odotettavissa olevia elinvuosia. Toistaiseksi ei tiedetä, missä määrin perinnöllinen juoksukyky vaikuttaa kehon aineenvaihduntaan ikääntymisen yhteydessä. Jyväskylän ja Shanghain yliopistojen yhteistyönä tehty tutkimus selvitti perimän ja ikääntymisen vaikutuksia eri kudosten aineenvaihduntaan ja havaitsi, että rasvakudoksella voi olla aiempaa suurempi merkitys terveelle vanhenemiselle.

Väitös 18.6.2021: Taitavia tenavia ympäri Suomen: lapset tietävät olevansa hyviä liikkujia, mutta motorisissa taidoissa löytyi alueellisia eroja Suomen sisällä (Niemistö)10.6.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Lasten motoriset taidot paranevat iän myötä. Liikuntaharrastaminen ja ulkona vietetty aika sekä temperamenttipiirteet, kuten lapsen aktiivisuus ja kyky ylläpitää tarkkaavaisuutta, tukevat motoristen taitojen oppimista. Maaseudulla asuvilla lapsilla oli parhaimmat motoriset taidot Suomessa, selviää tuoreesta Jyväskylän yliopiston väitöstutkimuksesta. Yleisesti alle kouluikäiset lapset kokevat olevansa hyviä liikkujia.

Väitös 19.6.2021: ”Pystynkö minä?” – Lasten uskomukset omista kyvyistään merkityksellisiä lukutaidon kehittymiselle (Peura)9.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Lasten myönteiset uskomukset omista kyvyistään lukemisessa vahvistavat lukutaidon kehitystä, selviää tuoreesta väitöskirjatutkimuksesta. Myönteiset kokemukset oppimistilanteista auttavat kehittämään uskoa omiin kykyihin, mutta huolestuttavaa on, että osa lapsista kokee saavansa vähemmän kannustavaa palautetta ja vertaiskokemuksia lukemisessa ajan myötä.

Tekoäly tunnistaa nuoret, joiden kestävyyskunto on tulevaisuudessa heikko9.6.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Hyvällä kestävyyskunnolla on yhteys nuorten terveyteen ja fyysiseen aktiivisuuteen. Heikkoa kestävyyskuntoa voidaan kehittää elintapainterventioilla, mutta toimenpiteiden kohdentaminen murrosikäisillä on haastavaa, sillä aiemmin käytetyissä menetelmissä on epätarkkuutta yksilötasolla. Tuore tutkimus osoitti, että nuoria joille elintapainterventioita voidaan suositella, pystytään tunnistamaan tekoälyn avulla kokonaisvaltaisen elämäntilanteen perusteella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme