Restel valitsi Opteam-henkilöstöpalvelut strategiseksi kumppanikseen
Liikkeenluovutuksen myötä Resteliltä siirtyy noin 1500 tarvittaessa töihin kutsuttavaa osa-aikaista ravintolatyöntekijää sekä kaksi toimihenkilöä henkilöstöpalveluyritys Opteamille suunnitellusti 16.6.2018 alkaen.
”Haimme strategista kumppania, jolla on työntekijöidemme kannalta parhaat edellytykset työllistää heidät meidän toimipisteissämme sekä panostaa heidän perehdytykseensä ja kehitykseensä. Opteam tarjosi tähän sopivimman ratkaisun meidän ja tämän sopimuksen piirissä olevan työvoiman kannalta”, kertoo Restelin henkilöstöjohtaja Merja Rissanen.
Henkilöstö siirtyy uudelle työnantajalle vanhoina työntekijöinä. Suunnitelmien mukaan heitä työllistetään ensisijaisesti Restelin ravintoloissa. Opteamin ydinosaamisen myötä henkilöstö saa myös mahdollisuuden uusiin, monipuolisempiin työllistymismahdollisuuksiin.
”Restel tarvitsee jatkossakin kausiluontoisesti töihin kutsuttavia, osa-aikaisia ravintola-alan ammattilaisia. Liiketoimintamme kasvun myötä työllistämme tulevaisuudessa entistä enemmän ja siihen tarvitsemme parhaan mahdollisen kumppanin”, Merja Rissanen avaa.
Restel hakee yhteistyöstä Opteamin kanssa liiketoiminnallista ketteryyttä ja parannettua reagointimahdollisuutta niin liiketoiminnan vaihteluihin kuin työvoiman saatavuuden haasteisiin.
Ravintola-alalla on henkilöstövajausta lähes koko Suomessa. Tähän työntekijöiden ja työn kohtaamisen haasteeseen ratkaisun tarjoaa siihen erikoistuneet yritykset, kuten Opteam. Käyttäjäystävälliset järjestelmät helpottavat työntekijöiden omaa työnteon mitoittamista ja suunnittelua. Ravintola-alan työvoimatarve on tyypillisesti kausiluontoista ja osa-aikaisen työvoiman tarve kiireellistä.
”Henkilöstön rekrytointi- ja resursointi on Opteamin ydinosaamista. Opteamin kautta työntekijöille avautuu työllistymismahdollisuuksia myös muissa asiakasyrityksissämme. Se on tärkeä tekijä ammattitaitoisen henkilöstön sitouttamisessa kausivaihteluille herkällä ravintola-alalla. Resteliltä siirtyvä henkilöstö on meille arvokas voimavara, heidän osaamiselleen on suuri tarve”, Opteamin HoReCa-toimialan johtaja Mikael Nuotio toteaa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Merja Rissanen, henkilöstöjohtaja, Restel Oy, p. 040 555 4561, merja.rissanen@restel.fi
Mikael Nuotio, toimialajohtaja HoReCa, Opteam Yhtiöt Oy, p. 050 566 0164, mikael.nuotio@opteam.fi
Tietoja julkaisijasta
Restel Oy on suomalainen ravintola-alan yritys, johon kuuluu noin 170 ravintolaa, työllistäen yli 4000 alan ammattilaista. Restelin ravintoloita ovat BURGER KING®-, Taco Bell-, Rax Buffet-, Shell HelmiSimpukka-, Grillsson-, Martina-, O'Learys-, Wanha Mestari-, Hemingway's -ravintolat sekä Tapahtumaravintolat. www.restel.fi
Hotelli- ja ravintola-alan henkilöstöpalveluihin erikoistunut Opteam on osa Barona konsernia, joka on Suomen suurin henkilöstöpalvelualan yritys. Barona löytää vuosittain uuden työpaikan 30 000 henkilölle ja palvelee asiakkaitaan 30 toimiston ja yli 700 asiantuntijan ja HR-ammattilaisen voimin. Suomen lisäksi Barona toimii 10 maassa. Baronan liikevaihto oli 330 milj. € vuonna 2017. www.opteam.fi & www.barona.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restel Oy
Restelin Food&Events Tapahtumaravintolat aloittaa ravintolatoiminnan Juttutuvassa ja Meripaviljongissa1.7.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Restelin Food&Events Tapahtumaravintolat vahvistaa asemaansa Helsingin ravintolakentässä aloittamalla operoinnin kahdessa tunnetussa ravintolassa. 1.7.2025 alkaen. Food&Events Tapahtumaravintolat ottaa vastuulleen legendaarisen Juttutuvan ja ainutlaatuisen, merellisen Meripaviljongin toiminnan. Ravintola Meripaviljonki avautuu asiakkaille keskiviikkona 2.7. ja ravintola Juttutupa perjantaina 4.7.2025. Kyseessä on ensimmäinen vaihe Food&Events Tapahtumaravintoloiden toiminnan laajentumisessa osaksi Paasitornin ravintolakokonaisuutta. Samaan aikaan Restel ottaa operoinnin haltuunsa talon tilausravintoloissa Paasiravintolassa ja Paasin Kellarissa, ja myöhemmin tänä vuonna myös ravintola Graniittilinnassa. Juttutupa on jo yli vuosisadan ajan ollut olennainen osa Helsingin kulttuurielämää ja kaupunkilaisten kohtaamispaikka. Se on ollut tunnettu paitsi historiastaan myös legendaarisista musiikkiklubi-illoistaan, jotka jatkuvat tulevaisuudessakin uudistumisen rinnalla. Meripaviljonki taas tar
“Huili tekee hyvää” – Restelin uusi ravintola- ja kahvilabrändi Huili lanseerataan Nesteen asemille25.6.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Suomen tieverkoston varrelle nousee uusi ravintola- ja kahvilabrändi Huili, jonka ytimessä on laadukas ruoka. Huili syntyi halusta luoda paikka, jossa matkantekijä voi hengähtää.
Restel ja Neste aloittavat yhteistyön osassa Suomen liikenneasemaverkostoa4.3.2025 11:00:00 EET | Tiedote
Restel Oy ja Neste Oyj ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka koskee ravintola- myymälä- ja autoilupalvelujen tarjoamista osalla Neste- asemia. Restelillä on jo kokemusta liikenneasemien ravintolapalveluista, joten uusi yhteistyö on erinomainen lisä konsernin ravintolavalikoimaan.
Casino Helsingin ravintolapalvelut siirtyvät Restelille27.2.2025 09:00:00 EET | Tiedote
Restel Oy ja Veikkaus Oy ovat solmineet sopimuksen Casino Helsingin ravintolapalveluista. Restelin tavoitteena on kehittää kasinon ravintolapalveluita ja varmistaa, että asiakkaat saavat siellä unohtumattomia elämyksiä myös tulevaisuudessa.
Paasitornin ravintolapalvelut siirtyvät Restelille16.1.2025 09:45:00 EET | Tiedote
Restel on voittanut kilpailutuksen Helsinki Congress Paasitornin ravintolatoiminnan toteuttamisesta. Restelin innovatiivisuus sekä vahva kokemus ja näytöt tapahtumatalojen ravintolatoimintojen toteuttajana olivat kilpailutuksessa ratkaisevia tekijöitä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme