Readme.fi

Retkeilevät ja seikkailevat naiset mukana uudessa retkeilyvinkkikirjassa!

Jaa
Suuri retkeilyvinkkikirja tarjoaa yli 500 hyödyllistä ja hyväksi havaittua niksiä ja neuvoa retkeilyyn sekä luonnossa liikkumiseen. Kirjan monipuolisesta sisällöstä hyötyvät niin aloittelevat päiväretkeilijät kuin vaellukselle suuntaavat konkarit. Kirja kertoo tämän päivän retkeilystä ja ilmiöistä, perinnettä unohtamatta.
Kansi_High res.
Kansi_High res.

Retkeilevä yhteisö on päässyt mukaan kirjan tekoon. Kirjaan on kerätty vinkkejä retkeilijöiltä autiotuvissa, nuotiopaikoilla, erämessuilla ja partion suurleirillä. Kokeneemmat retkeilijät ja alan ammattilaiset jakavat kirjassa omat mainiot niksinsä ja neuvonsa.

Kirja sisältää isoja ja pieniä yksityiskohtaisia vinkkejä retkeilyn eri osa-alueilta. Kuinka liikun maastossa turvallisesti eri vuodenaikoina, miten yöpyminen onnistuu eri välineillä ja kuinka tulet tehdään. Kirjassa paneudutaan muun muassa retkeilyturvallisuuteen, esitellään erilaisia retkeilyvälineitä ja neuvotaan retkellä kokkailussa.

Retkeilyn suosion kasvu näkyy erityisesti naisretkeilijöiden määrän lisääntymisenä. Retkeilevät ja seikkailevat naiset jakavat kirjassa monipuolisesti omia kokemuksiaan ja vinkkejään. Mukana ovat muun muassa Grönlannin halki hiihtänyt seikkailija Sanni Rannikko, endorfiininmetsästäjä Terhi Ilosaari sekä monia muita innostavia ja inspiroivia maalla, vesillä, lumella ja jäällä liikkuvia retkeilijöitä. Suuren retkeilyvinkkikirjan kannessa on kiipeilyä ja retkeilyä harrastava Sofia Heikkilä.

Luontohaasteesta tutut eräoppaat Ella Provialer ja Kaisa Liesmäki kertovat tuoreessa kirjassa muun muassa retkeilystä raskaana ja vauvan kanssa. He avaavat myös keskustelua menkoista ja retkeilystä, sekä jakavat omia kokemuksiaan ja vinkkejään.

Tuoreessa retkeilykirjassa annetaan vinkkejä myös luonnossa fiilistelyyn ja sieltä saataviin hyvinvointivaikutuksiin. Luonnossa oleilulla on monia terveys- ja hyvinvointivaikutuksia, ja se lisää sekä fyysistä, että henkistä hyvinvointia. Aina ei tarvitse lähteä suorittamaan, vaan voi vain olla ja nauttia kaikesta ympärillä olevasta: tuoksuista, äänistä ja eteen aukeavasta maisemasta.

Retkeilyvinkkien lisäksi kirjassa esitellään erilaisia retkikohteita kansallispuistoista valtion retkeilyalueisiin ja muihin kiinnostaviin luontokohteisiin.

Suuren retkeilyvinkkikirjan toimittanut Olli Järvenkylä on pitkän linjan eräopas ja retkeilytoimittaja, jolla on vuosikymmenten retkeilykokemus saaristosta pohjoisen perukoille. Järvenkylä suuntaa seuraavaksi 40 vuotta täyttävään Urho Kekkosen kansallispuistoon. Touko-kesäkuussa on luvassa 40 vuorokauden yhtämittainen vaellus yöttömän yön auringon alla Itä-Lapin erämaassa.

Kirja on ilmestynyt.

Suuri retkeilyvinkkikirja (464 sivua)
Teksti ja kuvat Olli Järvenkylä, kustantaja Readme.fi

PROMOKUVAT (Kuvaajan nimi on ilmoitettu tiedostonimessä.)

https://drive.google.com/drive/folders/1_eexVKW80Er6myeSZSZXf9JjFQ3zLTY9?usp=sharing

YHTEYSTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT

Olli Järvenkylä p. 050 589 8985, e. olli@reppuretki.fi, reppuretki.fi

Luontohaaste / Kaisa Liesmäki ja Ella Provialer

p. 044 334 3393, e. luontohaaste@gmail.com, luontohaaste.fi

Arvostelukappalepyynnöt: minna.auvinen@readme.fi

Kuvat

Kansi_High res.
Kansi_High res.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Readme.fi
Readme.fi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 400http://www.readme.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Readme.fi

The Korukirja innostaa lapset ja vanhemmat korujen tekemiseen yhdessä!30.11.2022 10:19:08 EET | Tiedote

Vuoden 2022 aikana koruntekoinnostus valtasi The Korukirjan tekijät, äidin Virpi Mikkosen, 42, ja tyttären Alva Andersson,10, oikein kunnolla. Alva oli alkanut seuraamaan TikTokissa ja Youtubessa kansainvälisiä nuoria sisällöntuottajia, jotka tekivät upeita koruja aivan itse. Alva pyysi vanhempiaan hankkimaan koruntekotarvikkeita ja somen vinkkien avulla hän ryhtyi valmistamaan itselleen ranne- ja kaulakoruja. Koulukaveritkin huomasivat pian Alvan korut ja halusivat ostaa niitä. Kohta Alvan huone muistutti pientä korutehdasta helmirasioineen, pakkauspussukoineen ja Alvan itselleen tekemine tsemppilappuineen: “You can do this! Don’t give up!”

SOTAKIRJAILIJAT KOOLLA HELSINGIN KIRJAMESSUILLA AJANKOHTAISTA KESKUSTELUA SUOMEN SODISTA JA NYKYHETKESTÄ11.10.2022 10:03:22 EEST | Tiedote

Werner Söderström Oy:n kuuluva Readme.fi -kustantamo järjestää medialle tarkoitetun tilaisuuden, johon saapuvat asiantuntijoina Suomen eturivin sota- ja sotahistorian kirjailijat: Kari Kallonen: Partisaanisota ja Lauri Törni Mika Kulju: Volodymyr Zelensky – koko tarina ja Lapin sota Ilkka Enkenberg: Talvisota päivä päivältä, Ukrainan sota - Taistelu vapaudesta Jukka Halonen: Kesä 1944 Tapio Saarelainen: Simo Häyhä Terho Ahonen: Salpalinja – Suomen suoja Harri V. Hietikko: Someri – jatkosodan saaritaistelu Rauno Jääskeläinen: Laguksen Nuolet Arvo Tuominen: Venäjä – kirjoituksia Venäjästä ja Putinista Tuure Neitola: Partisaanisota Tilaisuudessa mahdollisuus haastatteluihin. Paikalla tutkittavana myös Vietnamin viidakosta tuodut Laurin Törnin konepistooli sekä onnettomuushelikopterin osat tunnistenumeroineen. Paikka: Helsingin Messukeskus, kabinetti 307 Aika: Lauantai 29.10. klo 14.00 Helsingin Kirjamessujen yhteydessä Ilmoittaudu tilaisuuteen 24.10. mennessä ja pyydä tarvittaessa oma vap

KUTSU: Martti Kuusela − Pallopoikana maailmalla -kirjan julkistustilaisuus Urheilumuseossa torstaina 29.9.2022 klo 14.0013.9.2022 10:24:33 EEST | Kutsu

Tervetuloa Martti Kuusela − Pallopoikana maailmalla -kirjan julkistustilaisuuteen! Tuhansien tarinoiden ”jalkapalloprofessori” Martti Kuuselan uskomaton tarina kuljettaa lukijan Rovaniemen keskuskentältä futismaailman suurimmille stadioneille, voiton ja tappion hetkiin sekä kentille ja kulisseihin maapallon eri kolkissa. Julkistustilaisuudessa teoksen kirjoittanut Erkko Meri haastattelee Kuuselaa kirjan tärkeistä teemoista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme