Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Rikosseuraamuslaitoksen johtajien tehtävät julkiseen hakuun – tavoitteena nykyistä yhtenäisempi organisaatio

Jaa
Rikosseuraamuslaitoksen organisaatio uudistuu ja ensi syksystä lukien Rikosseuraamuslaitos on valtakunnallisesti toimiva virasto, jonka toimialueena on koko maa. Uudistuksen tavoitteena on nykyistä yhtenäisempi organisaatio, jossa toiminnan vaikuttavuus paranee.

Rikosseuraamuslaitoksen vastuualueen johtajien ja rikosseuraamuskeskusten johtajien virat on julistettu haettaviksi Valtiolle.fi -palvelussa. Hakuaika tehtäviin päättyy perjantaina 6. toukokuuta. Vastuualueen johtajan virkaan nimitetään enintään viiden vuoden määräajaksi, jollei ole perusteita tätä lyhyemmälle nimityksen kestolle. Rikosseuraamuskeskusten johtajien virat täytetään vakituisina. Niin vastuualueen kuin rikosseuraamuskeskusten johtajien virat ovat työnantajavirkamiestehtäviä.

Johtajat aloittavat tehtävänsä uudessa organisaatiossa, joka koostuu jatkossa neljästä vastuualueesta, jotka vastaavat kehittämisestä ja ohjauksesta, asiakasprosesseista, hallinto- ja tukipalveluista sekä operatiivisesta toiminnasta. Operatiivisen toiminnan vastuualue vastaa myös yhdestätoista alueellista rikosseuraamuskeskusta, jotka muodostuvat yhdyskuntaseuraamustoimistoista ja vankiloista. Lisäksi pääjohtajan alaisuudessa toimii Rikosseuraamuslaitoksen sisäinen tarkastus, johdon tuki, viestintä ja kansainvälisen toiminnan koordinaatio.

Kelpoisuusvaatimuksina vastuualueen johtajan ja rikosseuraamuskeskuksen johtajan virkaan on ylempi korkeakoulututkinto, käytännössä osoitettu johtamistaito ja johtamiskokemus. Johtajatehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää erinomaisia viestintä-, vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja, sekä kykyä laaja-alaiseen verkostoitumiseen.

– Nyt valittavilta johtajilta odotetaan kykyä nähdä Rise osana yhteiskunnallista laajaa palvelujärjestelmää, kykyä nähdä tulevaisuuden asiakastarpeet ja erityisesti muuntautumiskykyä nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa. Johtajien rooli henkilöstöjohtajina on keskeinen ja vaikutus henkilöstön kokemukseen omasta työstä on merkittävä, Rikosseuraamuslaitoksen HR-johtaja Leo Immonen kertoo.

Haastattelut johtajien tehtäviin järjestetään touko-kesäkuun aikana. Ensin tehdään valinnat vastuualueiden johtajista.

Organisaatiouudistukseen ei liity henkilöstön vähennystavoitteita tai muutoksia nykyiseen toimipaikkaverkostoon. Uudistus tulee voimaan 1.9.2022 alkaen. Lisätietoa uudesta organisaatiosta voit lukea verkkosivuiltamme.

Lisätiedot:

Leo Immonen, Rikosseuraamuslaitoksen HR-johtaja, puh. 029 56 88403, leo.immonen(at)om.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Läroavtalsmodell förenar två examina för väktare vid Brottspåföljdsmyndigheten som saknar utbildning – sommaranställda har möjlighet att börja studera redan på hösten9.3.2023 08:42:35 EET | Tiedote

Brottspåföljdsmyndigheten har i samarbete med Ylä-Savon ammattiopisto och Hyria sammanställt en läroavtalsutbildning som förbereder för grundexamen inom säkerhetsbranschen och fokuserar på arbete i fängelserna. Syftet är att bereda dem som arbetar som väktare i fängelser men har varken examen på andra stadiet eller examen inom brottspåföljdssektorn en flexiblare möjlighet att söka sig till utbildning inom brottspåföljdsbranschen och kvalificera sig för yrket.

Rikosseuraamuslaitoksen kouluttamattomille vartijoille kaksi tutkintoa yhdistävä oppisopimusmalli – kesätyöntekijöillä mahdollisuus opiskeluun jo syksyllä9.3.2023 08:41:06 EET | Tiedote

Rikosseuraamuslaitos on valmistellut yhteistyössä Ylä-Savon ammattiopiston ja Hyrian kanssa turvallisuusalan perustutkintoon valmistavan ja vankilatyöhön painottuvan oppisopimuskoulutuksen. Tavoitteena on tarjota vankiloissa ilman toisen asteen tutkintoa tai rikosseuraamusalan tutkintoa vartijana työskenteleville mahdollisuus hakeutua joustavammin ammattiin pätevöittävään rikosseuraamusalan koulutukseen.

Minderåriga, unga och kvinnliga intagna i fokus när verksamheten utvecklades under 20222.3.2023 11:11:56 EET | Tiedote

Brottspåföljdsmyndighetens operativa resultat 2022 påverkades av att antalet anställda var för ringa i förhållande till verksamhetens målsättning och omfattning. Sjukfrånvaron var hög och det nya klientinformationssystemet Roti infördes. Säkerheten i fängelserna förbättrades genom att nya avdelningar med effektiviserad övervakning inrättades. I utvecklingen av verksamheten beaktades särskilt unga och minderåriga samt kvinnliga intagna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme