Riverrecycle Oy

RiverRecyclen muovinkeräyslaitteisto nyt toiminnassa Mumbaissa, Intiassa

Jaa

Suomalainen ympäristöteknologian yhtiö RiverRecycle ilmoitti tänään, että sen suunnittelema ja toteuttama muovinkeräysjärjestelmä Mumbaissa, Intiassa on siirtynyt toimintavaiheeseen testausajan jälkeen. Ratkaisu tukee paikallista jätteenkäsittelyä konvertoimalla muoviroskan raaka-aineeksi muoville ja muille tuotteille. Tämä hyödyttää kaikkia arvoketjun jäseniä.

Mithi-joen puhdistusprojekti käynnistyi lokakuussa 2020 osana Huhtamäki Oyj’n laajempaa aloitetta, jolla tuetaan ja edistetään globaaleja vastuullisuushankkeita, joilla on suuria vaikutuksia paikallisesti. Yhteistyössä YK:n Global Pulse-yksikön, VTT:n sekä intialaisen ympäristöjärjestön Earth5R:n kanssa RiverRecyclen rakentama operaatio vähentää muoviroskan kulkeutumista Intian valtamereen. Paikallinen yhteisö hyötyy parantuneesta jätetilanteesta, terveellisemmästä ympäristöstä sekä vakaammista työpaikoista. Tämä projekti on myös toiminut RiverRecyclen pilottina kiertotalouden ratkaisulle, ja osoittaa RiverRecycle konseptin toimivuuden laajan testausvaiheen jälkeen.

”Kiitos Huhtamäen rahoituksen, onnistuimme toteuttamaan projektimme toimivaksi ratkaisuksi”, sanoo toimitusjohtaja ja RiverRecyclen perustaja Anssi Mikola. ”Olemme myös hyvin kiitollisia kaikille yhteistyökumppaneillemme, joiden tuki varmisti hankkeen menestyksen. Tämä on ensimmäinen projekti monista, jotka muuntavat muoviroskan resurssiksi ja aktivoivat myös ympäröivät yhteisöt mukaan.”

”Kannamme vastuuta ruoan, ihmisten ja maapallon suojelemisesta. Uskomme myös, että globaalien kestävyysongelmien ratkaisemiseksi, kuten esimerkiksi tässä tapauksessa mereen päätyvät muovit, tarvitaan kaikkien arvoketjun toimijoiden välistä yhteistyötä. Jos haluamme edistää systeemistä muutosta, ei riitä, että tuemme sellaisten innovaatioiden kehittämistä ja kaupallistamista, jotka auttavat estämään jätteiden pääsyn valtameriin, vaan meidän täytyy myös löytää tapoja kaupallistaa jäte ja kannustaa paikallisyhteisöjä jätehuoltokäytäntöjen kehittämisessä”, sanoo Thomasine Kamerling, Huhtamäen vastuullisuus- ja viestintäjohtaja.

Lisää tietoa, kuvia, videoita ja haastatteluja samoin kuin taustatietoa projektista löytyy RiverRecyclen projektisivulta  https://www.riverrecycle.com/india-mithi-river-cleanup/.

Joenpuhdistusprojekti

Joen pinnalla kelluvan muoviroskan poistamista varten Mithi-joella, Riverrecycle ja sen yhteistyökumppanit paikallisenhallinnon MMRDA:n kanssa ovat asentaneet laitteen, joka kerää ja ohjaa muovin automaattiselle keräyspisteelle, jossa liukuhihna nostaa jätteen pois joesta. Puhdistuslaite on RiverRecyclen kehittämä, ja sen kapasiteetti on 50 tonnia muovijätettä päivässä. Järjestelmä sisältää muovin lajittelun ja siihen lisätään muovin erottelulaitos, joka palvelee myös paikallisia asukkaita. Osa kierrätetyn muovijätteen tuotoista kohdistetaan prosessin kehittämiseen, mikä mahdollistaa joenpuhdistuksen ilmaisena palveluna paikallis.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Anssi Mikola, Riverrecycle Oy, anssi.mikola@riverrecycle.com tai puh: +358-400-453 612.

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Riverrecycle Oy
Riverrecycle Oy
Mikonkatu 9
00100 Helsinki

http://www.riverrecycle.com

Riverrecycle Oy

Riverrecycle Oy (www.riverrecycle.com) on suomalainen ympäristöteknologian yhtiö, joka perustettiin vuonna 2019 joenpuhdistusinnovaation pohjalle. Yhtiön tarkoitus on kehittää taloudellisesti kestäviä muovinkäsittelytapoja, ja osana tätä prosessia tarjota joenpuhdistusta ilmaispalveluna paikallisille yhteisöille. RiverRecyclen kehittää kestävän kehityksen ratkaisuja tällä hetkellä Indonesiassa, Intiassa, Filippiineillä, Bangladeshissa, Ghanassa ja Vietnamissa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Riverrecycle Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme